סיקור מקיף

המהפך של סוכנות החלל האיטלקית

“נהיה ארגון בין משרדי ולאחר אישורו הסופי של החוק, סוכנות החלל האיטלקית תישאר הזרוע המבצעת של התוכניות. התוכניות יצטרכו להיבנות בתיאום בין עשרת המשרדים שמעורבים בתוכנית החלל” מסביר בטיסטון בראיון לאתר הידען

נשיא סוכנות החלל האיטלקית, פרופ' רוברטו בטיסון בנאום בערב הגאלה לפתיחת שבוע החלל ה-13 ע"ש אילן רמון, ינואר 2018. צילום: אבי בליזובסקי
נשיא סוכנות החלל האיטלקית, פרופ’ רוברטו בטיסון בנאום בערב הגאלה לפתיחת שבוע החלל ה-13 ע”ש אילן רמון, ינואר 2018. צילום: אבי בליזובסקי

סוכנות החלל האיטלקית (Agenzia Spaziale Italiana (ASI עוברת מהפך, כך אומר נשיא סוכנות החלל האיטלקית רוברטו בטיסטון בראיון לאתר הידען.

לדבריו, עד כה סוכנות החלל נוהלה בלעדית על ידי משרד המחקר. “לאחר שהועבר חוק חדש בדצמבר, אנחנו אמנם עדיין שייכים למשרד המחקר , המשרד ימנה את ראש הסוכנות אבל נקבל את ההנחיות ישירות מהממשלה. בנוסף הוקמה וועדה בין משרדית בדרג גבוה הכוללת עשרה שרים ביחד עם נשיא סוכנות החלל, ומתאמי המחקר האיזוריים שינחו את הקווים האסטרטגיים ואת הכיוונים אליהם תפנה הסוכנות.”

במקביל יוכפל תקציבה מ-800 מיליון אירו ל-1.6 מיליארד אירו , מחצית מתקציבה יועד לסוכנות החלל האירופית, ושיעור זה יישמר, כלומר סוכנות החלל האיטלקית תעביר לסוכנות החלל האירופית 800 מיליון אירו, ואולם, כפי שמסביר בטיסטון, איטליה פעילה מאוד במסגרת סוכנות החלל האירופית ולכן התקציב חוזר אליה.

“נוכל לבצע יותר תוכניות, יהיו לנו יותר משאבים משום שנפתור בעיות ונספק פתרונות ליותר משרדים וגורמים בתוך הממשלה כדוגמת חינוך, שינויי אקלים, ניווט, תחבורה, טיפול במצבי חרום, תקשורת. איננו יכולים לומר שהיום עיקר הפעילות בחלל היא מחקרית. נכון, המחקר בחלל הוא פנטסטי אבל מרבית הפעילות היא מנקודת מבט כלכלית. בעתיד זה יהיה יותר מורגש – למשל תחום תצפיות כדור הארץ עובר ממחקר ליישומים בתחומים כגון חקלאות מדייקת, בקרה של שינויי האקלים, וכן משום שהשוק הפרטי משקיע בחלל והם משקיעים בגלל שהם רואים יישומים מוטי שוק. יש פה דחיפה משני כיוונים גם מבחינת הפקת נתונים ויישומים שהשוק העסקי דורש וגם מבחינת המשקיעים הפרטיים שממציבים רף גבוה של סטנדרטים והשקעות גדולות יותר כדי להשתמש בסביבת החלל לסוגים חדשים של יישומים.”

בהתייחס לדבריו של ראש סוכנות החלל האירופית יאן ורנר, אף הוא בכנס החלל ע”ש אילן רמון, על מחויבותה של אירופה לתצפית כדור הארץ עקב נסיגתה של ארה”ב ממחקרי אקלים: “תמיד האמנתי ששיתוף פעולה מחזק את שני הצדדים . חבל שארה”ב משנה את האסטרטגיה שלה בכל הקשור לתצפיות כדור הארץ וחקר שינויי האקלים משום שיש להם חלק גדול בהם . מצד שני לאירופה יש כעת הזדמנות בזכות תוכנית קופרניקוס. זו תהיה התוכנית הטובה ביותר בתחום תצפיות כדור הארץ. תצפית מהחלל תיתן לנו המון מידע על שינויי האקלים ותסייע לקבלת החלטות לשליטה טובה יותר על הפליטות שגורם המין האנושי כדי לשנות את גורל האקלים. כל זה ידרוש שינוי של הקצאת המשאבים שאנו משתמשים בהם . מנקודת מבט של תצפיות כדור הארץץ לאירופה יש עתיד טוב מאוד והעובדה שארה”ב משנה, אני מקווה שזמנית, את דעתה, תיתן הזדמנות לאירופה, לסין, להודו ומדינות נוספות שנדרשות לענות על סוגיות שינויי האקלים.”

סוכנות החלל האיטלקית תשתתף במימון הלוויין הבא של ספייס פארמה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.