סיקור מקיף

SpaceIL: “ממשיכים בבניית החללית לירח ומתכננים לשגרה ב-2018”

עמותת SpaceIL הישראלית מסרה כי תמשיך בפרויקט שלה לשליחת חללית פרטית לקרקע הירח, למרות הודעת קרן X Prize שאף אחד מחמשת הפיינליסטים בתחרות Google Lunar XPRIZE לא יזכה בפרס הכספי בשווי כולל של 30 מיליון דולר. 

הדמיה עדכנית של החללית הישראלית הראשונה באדיבות spaceil.
הדמיה עדכנית של החללית הישראלית הראשונה באדיבות spaceil.

SpaceIL הגיבה אתמול להודעה על סיום תחרות Google Lunar XPRIZE ללא זוכה, ומסרה כי בכוונתה להמשיך בכל מקרה בתוכנית שלה לשלוח חללית ישראלית ראשונה לקרקע הירח: “עמותת ספייס אי אל מעדכנת היום, כי היא ממשיכה בקידום הפרויקט במלוא המרץ תוך עמידה ביעד שהציבה לעצמה להנחית חללית כחול-לבן על הירח במהלך 2018, בכך תהפוך ישראל למדינה הרביעית בעולם שהצליחה להנחית חללית על הירח”, נכתב אתמול בהודעה לתקשורת מטעם החברה.

ראו דיווח מורחב בנוגע להחלטה ובנוגע למצב הצוותים האחרים בתחרות 

לדבריה, “הפרויקט שמובילה SpaceIL הפך במהלך הדרך לפרויקט לאומי וחינוכי בעל חשיבות עצומה, המעמיד אתגר טכנולוגי מורכב עם משמעות אדירה לתעשיית החלל הישראלית ולהוכחת עליונותה הטכנולוגית של ישראל.”

כזכור, תחרות Google Lunar XPRIZE הושקה לפני כעשור כמיזם המימון הפרטי הראשון להגעה לירח. התחרות תגיע לסופה בסוף מרץ לאחר שביום שלישי פורסמה הודעה על סיום התחרות ללא זוכה, זאת לנוכח העובדה כי אף אחת מהקבוצות שהעפילו לגמר לא עמדה בלוחות הזמנים שהוגדרו על ידי המארגנים.

במסגרת התחרות, הצוותים נדרשו להנחית על הירח חללית פרטית, שתוכל לנוע על פניו למרחק של 500 מטר ולשדר תמונות ברזולוציה גבוהה לכדור הארץ. בינואר 2017 העפילה עמותת SpaceIL לשלב הגמר של התחרות ונותרה כפיינליסטית לצד ארבע מתמודדות נוספות: Team Indus ההודית, Team Hakuto היפנית, Moon Express האמריקנית, ו- Synergy Moon הרב- לאומית.

בכך הפכה ישראל לקרובה מתמיד להצטרפות לחוג היוקרתי של שלוש מעצמות העל, שהצליחו עד היום להגיע לירח: ארה”ב, ברה”מ לשעבר וסין. לדברי SpaceIL, היא הקבוצה המתקדמת ביותר במרוץ להנחתת חללית על הירח והיחידה עם תאריך שיגור וודאי עד לסוף 2018.

“XPRIZE foundation” המנהלת את התחרות, מסרה במסגרת הודעתה: “למרות סיום התחרות, בימים אלו נבחנות מספר דרכים להמשיך את התחרות”.

החללית נמצאת בשלבים מתקדמים, ולאחרונה אף הושלמו בהצלחה הבדיקות של מערכת ההנעה של החללית שמפותחות במפעל תעשיה אווירית.

ראו עוד בנושא באתר הידען:

תגובה אחת

  1. בכל מקרה לא היו זוכים כי חברות ממשלתיות מעורבות מדי כדי שיחשב פרויקט פרטי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.