סיקור מקיף

נאס”א מבקשת מהתעשייה למצוא דרכים חדשות לטפל בפסולת במשימות בחלל העמוק

בקול הקורא שפורסם השבוע, מבקשת נאס”א פתרונות קומפקטיים לאשפה, להסיר חששות בטיחות ביולוגים ופיזיים, ולשחזר משאבים לכודים לשימוש חוזר או לשימוש שונה משימושם המקורי

האסטרונאוט ג'ון פיליפס מדגים את בעיית הפסולת בתחנת החלל הבינלאומית, בשנת 2011. צילום: נאס"T
האסטרונאוט ג’ון פיליפס מדגים את בעיית הפסולת בתחנת החלל הבינלאומית, בשנת 2011. צילום: נאס”T

החיים על תחנת החלל הבינלאומית דורשים אמצעים קיצוניים ביעילות כדי לשמר משאבים, להפחית פסולת, לנצל שנית חומרים, ולמחזר מים ואוויר לנשימה. חלליות מטען מעלות כ -12 טונות אספקה בכל שנה, דבר שעלול להוביל לאתגרי אחסון משמעותיים באיזורי האיחסון בתחנה. כאשר האשפה מצטברת, האסטרונאוטים דוחפים אותה ידנית לשקיות אשפה, ומאחסנים אותה באופן זמני. כאשר מצטברים כ-2 טונות של הפסולת, הם מכניסים אותה לאחת מחלליות המטען שמחזירות אותן לכדור הארץ או נשרפות באטמוספירה.

 

סביר להניח שהחללית העתידיות שיטוסו הרחק מעבר למסלול כדור הארץ לא תוכלנה לשגר את האשפה שלהן בחלליות מטען ריקות. לפיכך פונה נאס”א לתעשיה בארה”ב כדי שזו תקדם את הטכנולוגיה לדחיסת אשפה ותפתח מערכות לעיבוד ושימוש בחומרים שבאשפה. הסוכנות פרסמה קריאה לבניית אב טיפוס שעשוי גם להגיע לתחנת החלל. הקול הקורא הוצא באמצעות מחלקת שותפויות חלל – הדור הבא (NextSTEP) של הסוכנות תחת הסעיף: לוגיסטיקה – הפחתת נפח הפסולת בחלל על ידי דחיסה ומערכות עיבוד.

 

אחסון פסולת בתוך חללית לא רק גוזל נפח יקר, אלא גם עלול ליצור סיכונים פיזיים וביולוגיים עבור הצוות. אחסון גם מונע את האפשרות לחלץ משאבים יקרים שיכולים להיות ממוחזר או לעבור לשימוש אחר. בקול הקורא מבקשת נאס”א פתרונות קומפקטיים לאשפה, להסיר חששות בטיחות ביולוגים ופיזיים, ולשחזר משאבים לכודים לשימוש חוזר או לשימוש שונה משימושם המקורי. החברות לא צריכות להתחיל מאפס, נאס”א מפתחת מערכות לניהול פסולת מאז שנות ה -80, כולל ההתפתחויות האחרונות, כגון Heat Melt Compactor ו- “trash to gas”.

 

הפיתוח יתרחש בשני שלבים. בשלב ראשון תיצרנה חברות נבחרות תפיסות לדחיסת אשפה קונספציה ומערכות עיבוד, יערכו ביקורות עיצוב עם נאס”א, וידגימו את הרעיונות באמצעות אבי טיפוס. במהלך שלב זה, החברות יכולות לבקש רשות שימוש במתקני נאס”א לביצוע בדיקות של תתי מערכות. בשלב השני תפותח יטיסה מוטסת להדגמת היכולת בתחנת החלל כבר בשנת 2022.

המועד האחרון להגשת ההצעות – 22 באוגוסט 2018.

לידיעה באתר נאס”א

עוד בנושא באתר הידען:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.