סיקור מקיף

הסטארט אפ הישראלי Effective Space מתכנן לשגר צי לווייני שירות

Effective Space חתמה על הסכם עם ILS האמריקאית לשיגור לחלל של שני לווייני SPACE DRONE של החברה. המועד: 2020. הלוויינים יתמרנו לעבר לווייני תקשורת של הלקוח, שאזל להם הדלק בחלל, ייצמדו אליהם ויקבלו את השליטה על שמירת מיקומם ותנועתם במסלול. בכך יוארך משמעותית טווח חייהם ופעילותם הסדירה של לווייני התקשורת היקרים. החברה מתכננת לאחר השיגור הראשון להרחיב את “צי” הלוויינים שברשותה ולשגר לחלל עד 6 לוויינים בשנה.

משגר Proton Breeze M, שישגר ב-2020 שני לוויני שירות של Effective Space. מקור: יח"צ.
משגר Proton Breeze M, שישגר ב-2020 שני לוויני שירות של Effective Space. מקור: יח”צ.

חברת Effective Space, מהחלוצות בתחום שירותי תפעול בחלל, חתמה על הסכם עם ILS (ר”ת של: International Launch Services) האמריקאית, מהספקיות המובילות בעולם של שיגורים מסחריים לחלל, על שיגור שני לווייני SPACE DRONE™ של Effective Space ישירות למסלול בחלל.

השיגור, המתוכנן לשנת 2020, יתבצע באמצעות משגר Proton Breeze M, מאתר השיגור קוסמודרום בייקונור שבקזחסטן. החברה מתכננת לאחר השיגור הראשון להרחיב את “צי” הלוויינים שברשותה ולשגר לחלל עד 6 לוויינים נוספים כל שנה. בשלבים הבאים ישוגרו הלוויינים גם למשימות תמיכה בלוויינים נמוכי מסלול (גובה של עד 2,000 קילומטר), סילוק פסולת חלל ומשימות לוגיסטיות אחרות בחלל.

המשגר יכניס את שני הלוויינים של Effective Space למסלול גאוסטציונרי (גובה של 35,786 ק״מ מעל קו המשווה של כדור הארץ) ומשם יתמרנו הלוויינים, באמצעות מנועי הדחף החשמליים שלהם, את דרכם לכיוון משימתם: הצמדות ללווייני תקשורת שאזל להם הדלק, וקבלת השליטה על שמירת מיקומם ותנועתם של הלוויינים במסלול. בכך תאריך החברה משמעותית את טווח חייהם ופעילותם הסדירה של לווייני התקשורת היקרים. שירות מסוג זה בחלל לא סופק עד היום על ידי אף חברה אחרת.

הדמייה של הלוויין SPACE DRONE שמפותח על ידי Effective Space. תמונת יח"צ.
הדמייה של הלוויין SPACE DRONE שמפותח על ידי Effective Space. תמונת יח”צ.

לוויין ה- SPACE DRONE שוקל כ-400 ק״ג וגודלו כגודל מכונת כביסה. הוא כולל מערכת עיגון לא פולשנית, המאפשרת לו להתחבר לכמעט כל אחד מלווייני התקשורת הנמצאים כיום במסלול. לוויין ה- SPACE DRONE™ מאריך את חייהם של לווייני התקשורת על ידי כך שהוא משמש כמערכת הנעה חיצונית, ובכך הוא מאפשר למפעילת הלוויין להאריך את חיי הלוויין שבבעלותה למספר שנים נוספות, ומספק לה ערך כלכלי משמעותי. הלוויין בנוי לשימושים חוזרים, כך שיוכל לבצע מספר משימות שירות במסגרת טווח חייו, המוערך בכ-15 שנות פעילות.

בינואר 2018 חתמה Effective Space חוזה בהיקף של מעל 100 מיליון דולר עם מפעילת לוויינים בינלאומית להארכת טווח חייהם ופעילותם הסדירה של לווייני התקשורת של הלקוחה. ״שיגור שני הלוויינים הראשונים שלנו ישירות למסלול הוא חלק מהמחויבות החזקה שלנו ללקוח הראשון שלנו, לעמידה בלוחות הזמנים ולהבטחת שירות הארכת החיים ללוויינים שלו״, אומר אריה הלזבנד, מייסד ומנכ״ל Effective Space. ״הארכת משך פעילותם של ׳נכסים׳ הנמצאים בחלל צוברת תאוצה כיום, במיוחד לאור הכלכלה העכשווית. ההכרזה על סגירת הסכם לשיגור היא אבן דרך חשובה במימוש חזון זה״.

משגר Proton Breeze M שוגר לחלל כבר 416 פעם מאז 1965. תחת ILS בוצעו כבר 96 משימות חלל מאז השקת לוויין התקשורת Astra 1F בשנת 1996.

ראו עוד בנושא באתר הידען:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.