סיקור מקיף

“זרוע החלל נועדה להחזיר את ארה”ב להובלה צבאית בחלל, ולהגן על נכסי החלל שלה”

כך אמר סגן נשיא ארה”ב מייקל פנס בנאום שנשא בפנטגון ובו הכריז רשמית על הקמת זרוע החלל והוסיף פרטים רבים אודותיה

 

שתיים מתוך שש הצעות לסמליל (לוגו) זרוע החלל, מתוך אתר הבחירות של טראמפ ופנס לשנת 2020
שתיים מתוך שש הצעות לסמליל (לוגו) זרוע החלל, מתוך אתר הבחירות של טראמפ ופנס לשנת 2020

פחות מחודשיים חלפו מאז הכריז נשיא ארה”ב דונלד טראמפ על הקמת זרוע החלל, שזכתה לביקורות רבות, חשף הממשל פרטים נוספים על החיל החדש.

סגן נשיא ארה”ב מייקל פנס ומזכיר ההגנה ג’יימס מאטיס דיברו בכנס בפנטגון. בנאומו פירט פנס את הסיבות להקמת החיל החדש.

 

מאז היום הראשון לנשיאותו, חזר טראמפ על הבטחתו להחזיר את המורשת הגאה לש אמריקה למנהיגות בחללמתוך אמונה שהחלל חיוני לביטחון, לשגשוג ולדרך החיים האמריקנים.”

“בשנה שעברה חידש הנשיא טראמפ את מועצת החלל הלאומית כדי לתגבר ולתאם את פעילות החלל של הממשלה. כסגן נשיא, נפל בחלקי הכבוד לשמש יו”ר מועצת החלל הלאומית. ואני שמח לדווח שהנשיא טראמפ כבר חתם על שלוש הנחיות מדיניות חלל חדשות כדי לשנות את תכנית החלל המאויישת, לאפשר לחברות המסחריות האמריקניות להתפתחולשמור על נכסי החלל החיוניים שלנו.” “אמריקה תמיד תבקש שלום בחלל כמו על כדור הארץ. אבל ההיסטוריה מוכיחה שהשלום בא רק בכוח. ובתחום החלל החיצון, כוח החלל של ארצות הברית יהיה הכוח הזה בשנים הבאות.”

לאחר שהזכיר את הנחיתות האווירית של ארה”ב לעומת הצבא הנאצי בתחילת מלחמת העולם השניה וכיצד חיל האוויר שזה עתה קם הצליח להתארגן ולהתחמש, עד שבסוף המלחמה היו לו פי 30 יותר מטוסים ופי 85 יותר טייסים וצוותי תמיכה לעומת שש שנים קודם לכן. דוגמה נוספת היא הפיקוד המשותף על הכוחות המיוחדים של ארה”ב שהפך אותם ליעילים, בעקבות כשלון שחרור בני הערובה באירן.

שתיים מתוך שש הצעות לסמליל (לוגו) זרוע החלל, מתוך אתר הבחירות של טראמפ ופנס לשנת 2020
שתיים מתוך שש הצעות לסמליל (לוגו) זרוע החלל, מתוך אתר הבחירות של טראמפ ופנס לשנת 2020

הוא תיאר את משימות כוח החלל כפי שעולה במסמך שעליו חתם הנשיא טראמפ. המשימה הראשונה היא הקמת פיקוד אחיד ושליטה על פעולות כוח החלל, שיבטיח שיתוף פעולה עם שאר הכוחות ויפתח את תורת הלחימה בחלל, טקטיקות, טכניקות ונהלים.

“הצעד השני שמדובר בדו”ח זה הוא יצירתה של קבוצת עילית של לוחמים משותפים המתמחים בתחום החלל, אשר יהיה את עמוד השדרה של השירות החמוש החדש של המדינה: כוח תפעול החלל. בדיוק כמו כוחות המבצעים המיוחדים שלנו, כוח תפעול שטח ימשוך אנשים ונשים מכל רחבי הצבא ויגדל לקהילה ייחודית ומלוכדת. הם יתמכו בכוחות הלוחמים בעיתות משבר וסכסוכים באמצעות המומחיות בתחום החלל.

שלישית, דוח זה קורא להקמת ארגון משותף חדש, סוכנות לפיתוח החלל, שיבטיח לגברים ולנשים של כוח החלל את יכולות הלחימה החדישות ביותר שהם זקוקים להם. “בעוד היריבים שלנו היו עסוקים בהתחמשות בחלל, אנחנו התעסקנ בבירוקרטיה, ועם הזמן היכולת שלנו להסתגל לאיומים חדשים ומתהווים נחנקה. סוכנות פיתוח החלל תשתחרר ממבנים ביורוקרטיים לא יעילים ומשוכפלים, שתתמקד בחידושים, בניסויים ובפיתוח הטכנולוגיות של העתיד.

“במהלך שישים השנים האחרונות, ארצות הברית הקימה את הקונסטלציה הגדולה והמתוחכמת ביותר של לוויינים צבאיים ומודיעיניים בעולם. אנו ממנפים את טכנולוגיות החלל כדי לספק לקהיליית המודיעין את המידע הדרוש כדי לשמור על יתרון אסטרטגי בכל מקום שבו פועלים כוחותינו.”

“משרד ההגנה ממקם בימים אלה דור חדש של לווייני GPS ותקשורת, וגם פיתח טילים חדשים קטנים וחזקים יותר ובעלי יכולת תמרון טובה יותר מאי פעם. הנשיא טראמפ אמר שלא מספיקה רק נוכחות אמריטקנית בחלל עלינו להיות בעלי התשואה בחלל.”

” סין ורוסיה ואפיל אירן וצפון קוריאה פיתחו מערכות לייזר ליירוט לווינים אמריקנים. רוסיה גם פיתחה לייזר מוטס שישבש את פעילות הלוויינים ומפתחת טילי אוויר חלל שיוכלו לפגוע בלווינים. הן סין והן רוסיה מנהלים פעולות מתוחכמות מאוד בחלל, שיכולות לאפשר להם לתמרן את הלוויינים שלהם בסמיכות לשלנו, מה שמציב סכנות חדשות וחסרות תקדים למערכות החלל שלנו.”

שתי המדינות גם משקיעות רבות בטילים מתוחכמים שנועדו לטוס עד חמישה קילומטרים לשנייה בגובה נמוך כל כך, עד כדי כך שהם עלולים להתחמק מגילוי בידי מכ”מי הגנת הטילים שלנו. סין טענה שעשתה את המבחן הראשון המוצלח שלה לכלי כזה רק בשבוע שעבר.”

סין ורוסיה פועלות באופן אגרסיבי כדי לשלב יכולות התקפה נגד לוויינים בתורות הלחימה שלהן. בשנת 2015, סין יצרה מפעל צבאי נפרד כדי לפקח ולתעדף את יכולות הלחימה שלה בחלל.

“יריבינו הפכו כבר את החלל למתחם צבאי וארה”ב לא תתחמק מהאתגר הזה. הדבר נדרש כדי להגן על עמנו ולבנות עתיד של שלום כאן על כדור הארץ ועל החלל.”

“אמריקה תמיד תבקש שלום בחלל כמו על כדור הארץ. אבל ההיסטוריה מוכיחה שהשלום בא רק בכוח. ובתחום החלל החיצון, כוח החלל של ארצות הברית יהיה הכוח הזה בשנים הבאות.” סיכם סגן הנשיא פנס.

שתיים מתוך שש הצעות לסמליל (לוגו) זרוע החלל, מתוך אתר הבחירות של טראמפ ופנס לשנת 2020
שתיים מתוך שש הצעות לסמליל (לוגו) זרוע החלל, מתוך אתר הבחירות של טראמפ ופנס לשנת 2020

תמלול נאומו של מייקל פנס באתר הבית הלבן

עוד בנושא באתר הידען:

3 תגובות

  1. ההיסטוריה מראה שמלחמה מביאה איתה סבל נורא אבל גם התקדמות טכנולוגית ותרבותית גדולה מאד. אינני מצדד במלחמה.
    אם ימתינו לסין ורוסיה – הן תובלנה. ברוסיה קיים טיל שמגיע למהירויות פנומנליות ששום טיל אחר לא מגיע אליהם – לפי השמועה 24 מאך. saRMAT וכן SS-18 Satan. באמת אינם נחשפים ע”י אף מערכת מכם. האמריקאים לא קרובים למהירות הזו.

  2. רעיון מצויין.

    לבזבז מיליארדים של דולרים על מלחמות מיותרות. ובמקביל – לגרום לשאר העולם לבזבז עוד מיליארדים.

    למה לפעול לשלום אם אפשר לעשות מלחמה?

    לא למדו כלום…..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.