ינואר 2018

Please click here if you would prefer to receive this Newsletter in English 

 
 
 
לכל שותפינו שלום רב,
 
"כדי לשגשג לאורך זמן, כל  חברה או עסק צריכים לא רק להניב ביצועים פיננסיים - אלא גם לתרום לחברה שבתוכה הם פועלים".
 
את הדברים האלה אמר לארי פינק, מייסד ומנכ"ל בלקרוק, חברת ההשקעות הגדולה ביותר בעולם, עם נכסים בשווי של למעלה מ-6 טריליון דולר. פינק הזהיר כי בלקרוק לא תשקיע בחברות שידווחו על תשואה פיננסית בלבד, ללא השפעה חיובית כלשהי, חברתית או סביבתית. בעוד שדבריו של פינק עוררו סערה בוול סטריט ובעולם כולו, אנחנו ב-SFI לא הופתענו: גם בישראל אנחנו רואים כי הביקוש לתחום השקעות האימפקט הולך וגובר, הן מצד המשקיעים והן מצד ההשקעות.
 
בכדי לתת מענה לביקוש הגובר, החלטנו לרתום את הניסיון, הידע וחברותנו ברשת העולמית לקידום השקעות אימפקט כדי לסייע לגופים מתעניינים בכל ההיבטים הקשורים בהשקעות אימפקט: בניית אסטרטגיית השקעות, עיצוב כלי מדידת תוצאות, ליווי ארגונים בתהליך של הכנה להשקעה, ועוד. כך, למשל, השלמנו לאחרונה פרויקט בו בנינו עבור קרן הון סיכון חדשה אסטרטגיית השקעות ומודל מדידה שילוו את השקעות הקרן כך שתוכל למדוד את תרומת השקעותיה להשגת האימפקט שהגדירה כיעד. כעת, קרן זו תשקיע בטכנולוגיות בתחום המים, החקלאות, התחבורה, הבריאות והשירותים ולצד תשואה פיננסית תמדוד ותפרסם גם את הישגיה בפיתוח הון אנושי גלובלי. פרויקט זה ודומיו ממלאים אותנו התרגשות וגאווה, ומשקפים היטב את השינוי המתחולל בשוק באשר לאופן בו תופסים משקיעים עשיית רווחים לצד אימפקט חברתי וסביבתי חיובי ומדיד.
 
ציון דרך נוסף, בפיתוח סקטור השקעות האימפקט בישראל, נרשם כשהממונה על שוק ההון פרסמה לאחרונה חוזר המחייב את המשקיעים המוסדיים בישראל לדווח על השיקולים שעומדים מאחורי השקעות אחראיות והשקעות האימפקט שביצעו, במידה וביצעו.  מכלול ההתפתחויות הללו יוצר קרקע פורייה מתמיד לקידום השקעות האימפקט בישראל ואנחנו פועלים במרץ לנתב את ההתעניינות והתשתית שהנחנו להמשך פיתוח הסקטור, עיצוב מכשירים פיננסיים חברתיים חדשניים ובדיקת היתכנות לאגרות חוב חברתיות חדשות. אתם, כמובן, מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה או רעיון שיש לכם בנושא, אנחנו תמיד שמחים לשמוע מכם!
 
כמו כן, לשמחתנו, אגרת החוב החברתית לצמצום נשירה מהשכלה גבוהה מיושמת בהצלחה והחודש התבצע תשלום שני חזרה למשקיעים בגין מספר הסטודנטים ממחזור תשע"ו ותשע"ז שסיימו שנה ראשונה ושנייה ללא נשירה, בלימודי מדעי המחשב במכללה האקדמית ת"א-יפו. שלל ההתפתחויות הללו ממלאות אותנו בציפייה לקראת שנת 2018, ונראה שזו תהיה שנה בה יירשמו כמה הישגים מרשימים בתחום השקעות האימפקט בישראל ובכלל! אני מזמין אתכם לקרוא עוד על התפתחויות אלה בניוזלטר שלפניכם, ובאתר החדש שלנו, אותו השקנו בתחילת השנה. 
 
בנוסף, נסקור עבורכם כמה מההתפתחויות המעניינות בתחום השקעות האימפקט בעולם וכמו תמיד, אנו מזמינים אתכם לחלוק איתנו כל רושם, שאלה או רעיון שעולה לכם בנושא או בכלל.
 
בברכת קריאה מהנה ושיתופי פעולה פוריים,
 
ירון נוידרפר – מנכ"ל SFI

 

 

התחדשנו! בשעה טובה,האתר החדש שלנו עלה לאוויר! נשמח מאוד אם תספרו לנו מה חשבתם והאם יש דברים נוספים שכדאי להעלות לשם או סוגיות שהייתם רוצים שנרחיב לגביהן את הדיון. אנחנו מזכירים שאנחנו זמינים גם בפייסבוק, ומחכים לשמוע מכם על רעיונות שיש לכם לגבי השקעות אימפקט, שאלות לגבי קידום התחום בישראל או סתם תהיות שתרצו לחלוק איתנו.
 
 לקריאה נוספת 

 

אנחנו נרגשים לעדכן  שאחרי תקופה ארוכה של עבודה מאומצת, נרשם ציון דרך משמעותי בתחום השקעות האימפקט  בישראל, עם פרסום החוזר של הממונה על שוק ההון. בקצרה, החוזר מחייב  משקיעים מוסדיים לדווח על השקעות אימפקט, במידה ובוצעו כאלה. המשמעות היא כי מהיום, לכולנו היכולת לבוא ולשאול את האנשים שאחראים על הכסף שלנו – בפנסיה, בבנק, בקופת הגמל – היכן הכסף שלנו נמצא, והאם הוא עושה גם תשואה חברתית או סביבתית, בנוסף לזו הפיננסית. זוהי תחילתו של עידן חדש בעולם ההשקעות הישראלי, ואנחנו מעודדים אתכם להתעניין בהשלכות וכמובן לשאול אותנו כל שאלה העולה על דעתכם בנושא.
 
 
 
 לקריאה נוספת 

"...מי שרק רוצא לעשות כסף על חשבון העובדים, על חשבון הלקוחות, דינו להיעלם"- כך אמר ירון נוידרפר, מנכ"ל SFI, בפאנל על אחריות חברתית שהתקיים במסגרת וועידת גלובס לעסקים. כמו כן נדונו בפאנל החשיבות של תעסוקה מגוונת, דוגמאות להשקעות אימפקט ועוד.
 
 
 לקריאה נוספת 

 

 

 

 

אחותנו הגדולה, Social Finance UK, חגגה בנובמבר האחרון עשור של פעילות חדשנית בתחום המימון החברתי. באירוע חגיגי בו השתתפו, בין השאר, אבי רעיון השקעות האימפקט, סר רונלנד כהן ונציגי Social Finance US ו-Social Finance Israel. זו הזדמנות לציין את כברת הדרך המרשימה שעשתה רשת הארגונים הגלובלית, מהשקת אגרת החוב החברתית הראשונה ב-2010 ועד היום, כאשר 100 אגרות חוב חברתיות הושקו בכ-20 מדינות. זאת, לצד פעילות מתמדת למול מקבלי החלטות, משקיעים ואנשי ארגוני המגזר השלישי שמטרתה בניית אקוסיסטם פורה לסקטור השקעות האימפקט, על מנת לעודד כניסת משאבים חדשים לעולם העסקי-חברתי, המבקש לרתום הון פיננסי לטובת מציאת פתרונות שוק לבעיות חברתיות וסביבתיות.

מימין לשמאל: ירון נוידרפר, מנכ"ל SFI, דיוויד הצ'ינסון, מנכ"ל SFUK, טרייסי פאלנדיאן, מנכ"ל SFUS

 

 

דו"ח חדש של ה-(GIIN (Global Impact Investing Network מגלה מהו התחום הפופולרי ביותר להשקעות בקרב 209 המשקיעים שהשתתפו בסקר בנושא. בשורה התחתונה, נראה ששוק הנדל"ן הוא נושא חם לא רק פה בישראל... מוזמנים לקרוא ולספר לנו אם יש לכם רעיון איך ליישם משהו פה אצלנו!

 
 לקריאה נוספת 

 

 
קרן מילנדה וביל גייטס השיקה דו"ח העוקב יום יום אחרי אינדיקטורים עיקריים בתחומי הבריאות. זאת, במטרה להראות מה השינוי שמחוללים המשאבים המופנים לטיפול באתגרי הפיתוח בעולם המתפתח, מתוך כוונה לדאוג לכך שלכל דולר תהיה השפעה מקסימלית.  

 
 לקריאה נוספת 

 

 
פורבס השיקו את Forbes impact, קהילת משקיעים ויזמים שמטרתה לקדם השקעות אימפקט בתחומי מגדר, אנרגיה, ועוד. זוהי דוגמא נוספת להאצה בסקטור השקעות האימפקט, וכיצד עוד ועוד גופים כלכליים מובילים הופכים למעורבים בתחום.
 
 לקריאה נוספת 

 

במדינת רג'סטאן שבהודו הושקה אגרת פיתוח חברתית לצמצום תמותת תינוקות ויולדות. שיעורי תמותה גבוהים בקרב יילודים ויולדות בהשוואה לממוצע בהודו למרות עלייה בשיעור הלידות בבתי חולים, הובילו למסקנה כי ישנה בעיה בתשתיות הפרטיות במדינה.
כדי לתת מענה מקיים וארוך טווח לבעיה, נרתמו ארגוני סיוע בינ"ל להשקיע בשיפור התשתיות בבתי יולדות פרטיים ברג'סטאן כך שיעמדו בסטנדרטים שהגדירה ממשלת הודו. על בסיס תוצאות השקעה זו, כלומר, שיעור הירידה בתמותת יולדות ו/או תינוקות, ישלמו USAID ו- Merck for Mothers לארגונים שהשקיעו בתשתיות מלכתחילה.  

 
 לקריאה נוספת 

 

 

הצצה להשקעות של DBL Partners, מקרנות האימפקט המובילות בעולם

DBL Partners אחת מקרנות האימפקט המובילות בעולם, מדווחת על סבבי גיוס מוצלחים שביצעו שתי חברות פרוטפוליו שלה: הראשונה היא חברה בשם Farmers Business Network Inc, פלטפורמה דיגיטלית שמטרתה ניתוח נתונים המוזנים ע"י חקלאים עצמאיים. על בסיס ניתוח נתונים ושירותים שונים, יכולים החקלאים לחסוך עלויות של חומרי גלם, עבודה וכיו"ב. החברה גייסה 100 מיליון דולר, וצפויה להתרחב ולסייע בבניית חקלאות מקיימת ברחבי העולם.
החברה השנייה בה השקיעה הקרן נקראת Andela, והיא חברה המתמחה בהכשרת מפתחי תוכנה באפריקה והשמתם בחברות טכנולוגיה בינ"ל, שבסבב גיוס האחרון גייסה 40 מיליון דולר להרחבת פעילותה באפריקה.

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus