~ עדכון שבועי ~ 1 במאי 2018, ט"ז באייר תשע"ח

 

דבר יו"ר האיגוד, אבי קמינסקי

 

שלום חברים,
בימים אלו מסיימות את תפקידן חברות יקרות ומתקדמות לאתגר הבא בחייהן:
 
אילנה נולמן, מנהלת אגף החינוך בעיריית אריאל, מונתה לתפקיד מנהלת המינהל לחינוך התיישבותי, פנימייתי ועליית הנוער במשרד החינוך. בהצלחה.
 
פרי אדרי עראמי, מנהלת מחלקת חינוך במועצה מקומית אלפי מנשה מונתה לתפקיד מנהלת תומכי למידה במינהל עובדי הוראה במשרד החינוך. בהצלחה.
 
חינה קורן, מנהלת אגף החינוך במועצה אזורית עמק חפר יצאה היום לגימלאות. תודה לחינה על שנים של התנדבות בהנהלת האיגוד וריכוז נושא המעבר מדרגה וההשתלמויות. מאחלים לך בריאות שלמה ונחת.

 

אנו מרכינים ראש ומשתתפים בצערן הכבד של המשפחות שאיבדו את יקיריהן באסון השיטפון בערבה.
ילדינו הם הדבר היקר לנו ביותר ואין ספק כי אבדן מסוג זה הוא הכואב ביותר.
 
מנהלי האגפים ומחלקות החינוך ברשויות המקומיות העמידו את כל המשאבים הטיפוליים האפשריים והקיימים במערכת לטובת התלמידים בבתי הספר וצוותי ההוראה.
 
מדובר בשעה קשה עבור כל עם ישראל וליבנו עם המשפחות המתמודדות עם הבשורות הקשות והמציאות המתלווה אליה.
 
 
 
(התמונה מתוך אתר mako).

 

ביום חמישי, ה- 26 באפריל 2018, בשעות הבוקר, נפגשנו נציגי הנהלת האיגוד עם מר שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך והעלינו בפניו שני נושאים עיקריים:
 
1. חוק החינוך המיוחד והנחיות לקראת פתיחת שנת הלימודים בנושא וועדות השמה - אנו אמורים לקבל הנחיות ברורות לגבי שנה הבאה. לדברי המנכ"ל לא יהיו קיצוצים בתקנים ולא יהיו קיצוצים בתקציב.
 
2. מילוי מקום גננות.
הצגנו בפני המנכ"ל נתונים עדכניים. מס' רשויות הכינו טבלאות מעקב חודשיות ובהן - כמה גננות וסייעות חסרות ברמה יומית וסה"כ בכל חודש. הטבלאות הוכיחו את היקף הקשיים הקיימים בשטח ברשויות. 
לדברי אבואב המשרד עומד לצאת בחודש הקרוב למכרז גדול של כח אדם, שאמור לתת מענה למילוי מקום גננות.
 
תודה לחברי הנהלת האיגוד שהשתתפו בישיבה. אנו נמשיך לעקוב ולעדכן. 
 
 
בהזדמנות זו אני מבקש להודות לחברי האיגוד שמילאו את השאלונים שהפצנו בנושא צפי מחסור גננות ומורים לשנת הלימודים תשע"ט ושאלון שכר בהסכם הקיבוצי.
הנתונים מהשאלונים מראים פריסה ארצית עדכנית והם בסיס להצגת הנושאים בפני הגורמים המתאימים ולמול מטה משרד החינוך. 
 
 
 
 

 

 

מה למדנו מהנוער בשבעים שנות עצמאות (וגם לפני כן)
 
בחגיגות השבעים למדינת ישראל שמענו ולמדנו על הנשים והגברים שהקימו את המדינה ועל אלו הממשיכים לקיים את המפעל המפואר של תקומת ישראל בארצו.
אני רוצה הפעם לציין את תרומתו של הנוער או
בפרפראזה על דבריו של אפרים קישון כי "זוהי ארץ בה לומדת האם את שפת האם מפי ילדיה."
 
 
למדנו ש...
ערכים הם תוכנית פעולה מעשית

תנועות הנוער כארגון חינוכי בלתי פורמאלי פועלות לשימור ולפיתוח ערכים חברתיים וממלכתיים המחנך "להזדהות עם תוכנה של מגילת העצמאות ועם ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, וליחס של כבוד לזכויות האדם, לתרבותו ולהשקפותיו של הזולת...... הפעילות לאור ערכים אלה צריכה להיעשות "ברמת ההצהרה,ברמת ההדרכה וברמת ההפעלה היומיומית". מתוך מסמךשל  הראמ"ה.

למדנו לכבד את·"בזכות המבוכה ובגנות הטיח"
"ומדוע לא נהיה נבוכים? בני אדם ראו את מיטב האידיאלים האנושיים- תמצית תרבות הדורות- מנופצים ומחוללים. האומנם לא נהיה נבוכים?" כך כתב כצנלסון למדריכי תנועות הנוער במאמרו המכונן.
תנועות הנוער אפשרו ומאפשרות לחבריהן לשאול, לבדוק, לבחון כדי לחדד את עמדותיהם המוסריות והחברתיות.

למדנו מהנוער על
דוגמא אישית

בלבוש הצנוע, בהתנהגות ההולמת, ביושרה, בעשייה במקום בהצהרה, ב"אחרי", בהגשמה, בהקרבת האישי לטובת הכלל.

למדנו מהנוער על
פעילות חברתית

מאבק מקצועי - עוד לפני הקמת המדינה נאבק הנוער העובד והלומד "מול ממשלת המנדט לכינון חוק הגנה על נוער עובד, בדרישה לקיצור יום העבודה לילדים ונוער ל-6 שעות ולאיסור העסקה בתפקידים מסוכנים.
חינוך
אז...."תנועות הנוער
הציוניות נטלו על עצמם לשנות את הקיים על ידי חינוך אחיהם ואחיותיהם הצעירים. הם האמינו שניתן לברוא עולם חדש על יד חינוכם מחדש של הצעירים בשורות התנועה. אותם צעירים ביקשו לנתק את הדור הצעיר מהעם הגלותי והמסורתי שאיכזב ולבנות בעזרתם עם חדש ומודרני שאנשיו יהיו בעלי סגולות נפשיות וערכים אוניברסליים".ויקיפדיה
והיום... בנוסף לפעילות החינוכית השוטפת, גרעינים של תנועות הנוער השונות מקיימות בהתנדבות פעילות אינטנסיבית וקבועה בעזרה לערי פריפריה ושכונות מצוקה, לילדים בעלי צרכים מיוחדים, עולים חדשים, גרעינים תורניים המחנכים לערכים יהודיים.

למדנו מהנוער על
התיישבות -
במהלך השנים תנועות הנוער הציוניות היו מהיוזמות, הנרתמות ומגשימות את חזונן בדוגמא אישית בהקמת קבוצות וקיבוצים ברחבי הארץ.
הנוער העובד הקים והיה שותף להקמת למעלה מ-60 יישובים, חלקם ביחד עם תנועות אחרות, והצטרפו כגרעינים ליישובים קיימים.
הצופים-כ17 קיבוצים
בית"ר הקימה את משקי חירות בית"ר ,שירות גרעיני נח"למטעם התנועה, גרעיני צעירים ועוד.
בני עקיבא-"גרעיני נחשון – "קבוצות הגשמה העוסקות בעשייה חברתית במקביל ללימוד בישיבות ובמדרשות.

למדנו מהנוער על 
בטחון והגנה

חברי תנועות הנוער לקחו חלק במרד גטו ורשה השתתפו בפעילות הגנתית וצבאית בתקופה של טרום המדינה בארגון ההגנה ובפלמ"ח, ועם הקמת מסגרות הגרעינים שהקימו היאחזויות בנקודות אסטרטגיות לביטחון המדינה.

ואני,
מה למדתי מהנוער ?
שחשוב וכדאי להקשיב להם !
 
שלכם, אבי.

 

הודעות ועדכונים

 

הצעת חוק חינוך מיוחד לקראת קריאה שנייה
בתאריך 24.4.2018 התקיימה ישיבה בוועדת החינוך בכנסת בנושא חוק החינוך המיוחד, שבה נדונה הצעת חוק חינוך מיוחד (תיקון מס' 11) התשע"ח-2018 לקראת קריאה שנייה.
 
להלן עיקרי הדברים כפי שסיכם עמוס תמם, חבר הנהלת האיגוד:
 
1.הנגשה - על מערכת החינוך לוודא שהשירותים הנדרשים לתפקודו התקין של תלמיד בעל צרכים מיוחדים (מוגבלויות) יהיו נגישים.

2.חקיקה הולמת ורלוונטית - נדונו הצורך והמשמעות של השלמת ההגדרות של החוק והמשמעויות האופרטיביות הנגזרות ממנו.
א. הוסכם – כי עם סיום ניסוח החוק יחזרו לעדכן את פרק ההגדרות.
ב. נדרשת הגדרת השירותים הנלווים שיינתנו לזכאים.
ג. נדרשת הגדרה מקצועית לגבי הכשרת המטפלים ממקצועות הבריאות.
ד. יש לעדכן את ההוראות והתקנות באשר לרישום. ילדים בעלי צרכים מיוחדים, (מוגבלויות). אלו יירשמו כפרק נוסף בתקנות רישום חוק חינוך ממלכתי.
ה. יש להסדיר את נושא העלויות בשירותים הנלווים בין משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי באשר לגובה התקצוב, להעברת התקציבים מהמשרד לרשויות ולהעברת הכספים בין הרשויות.

3. יו"ר הוועדה לקביעת הזכאות לחינוך מיוחד -
הסתדרות המורים התנגדה לכך שיו"ר הוועדה יהיה עובד משרד החינוך, או עובד ממקצועות הבריאות.
מזכ"לית הסתדרות המורים חלקה על חד צדדיות המהלך. דרשה להשאיר את תפקיד היו"ר בידי עובד חינוך ברשויות המקומיות ומחתה על ההנחיות לקיצוץ שהועברו מכבר.
 

 

פנייה מהאיגוד - צמצום מספר הסייעות הרפואיות בגני הט.ט וטרום חובה
ד"ר מיכל אונגר, מנהלת אגף גני ילדים בעיריית פתח תקווה וחברת הנהלת האיגוד שלחה מכתב בשם האיגוד לגב' עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך בנושא הבעיות והיבטים לצמצום הסייעות בגיל הרך בגני הטרום טרום חובה והטרום חובה.
 
 

 

טקס הענקת אות הוקרה ל-70 אנשי חינוך מצטיינים, ול-70 תלמידים מצטיינים
ביום רביעי, 25.4.2018, התקיים אירוע השיא במערכת החינוך, במסגרת אירועי 70 שנה לעצמאות המדינה, תחת הכותרת "הוקרה ל-70 שנות חינוך". באירוע זה, במעמד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, ושר החינוך נפתלי בנט, הוענקו פרסי הוקרה ל-70 נשות ואנשי חינוך מצטיינים, ול-70 תלמידות ותלמידים מצטיינים, מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים.
 
 
לקריאה בהרחבה באתר משרד החינוך - לחצו כאן
 
 

 

החלה הכשרת מנהלי מכלולי החינוך בחירום ברשויות המקומיות
בתאריך 24.4.18 החל המחזור השלישי של הכשרת מנהלי מכלולי החינוך בחירום ברשויות המקומיות.
ההכשרה מתבצעת על-ידי המרכז הלאומי לאיתנות ישראלית בשיתוף עם פיקוד העורף, רשות חירום לאומית (רח"ל), משרד החינוך, מפעם מעלה אדומים המתמחה בחינוך, משרד הפנים, איגוד מנהלי מחלקות החינוך, מרכז השלטון המקומי והקואליציה הישראלית לטראומה.
 
ההכשרה, הכוללת ששה מפגשים, עוסקת במתן ידע וכלים לניהול מכלול החינוך בהיערכות לחירום, בשגרת החירום, בעת אירוע חירום ובהתמודדות עם תוצאות מצב החירום, זאת על-ידי הרצאות מקצועיות והתנסות מעשית בסימולציות ובתרגילים. בנוסף, תורמת ההכשרה לגיבוש "קבוצת עמיתים" להתייעצות, תמיכה ושיתופי ידע וכלים.
בהכשרה הנוכחית משתתפים 18 מנהלי מכלולי חינוך וסגני מנהלי מכלולי חינוך מרשויות מקומיות מכל הארץ, עיריות, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות.
 
 
ההכשרה הבאה צפויה להיפתח בחודש אוקטובר 2018.
 
בברכה,
סיגלית (סיגי) עקרי
מנהלת הכשרת מנהלי מכלול חינוך ברשו"מ

 

קייטנות ציבוריות - צו הפיקוח וחוק הפיקוח
לפניכם שני מסמכים בנושא פיקוח על הקייטנות הציבוריות:
 
 
 
 
 
 

 

השתלבותם של תלמידים עם מוגבלות במגוון פעילויות –"קיץ לילדים ולנוער"- תשע"ח
שוויון הזדמנויות, ועשייה המאפשרת את השתלבותם של תלמידים עם מוגבלות בכל  הפעילויות, הינו עיקרון מנחה בעת התכנון וההערכות בכלל, ובעת גיבושה של תכנית " קיץ אחר".
השתלבותם של תלמידים עם מוגבלות במגוון הפעילויות מהווה הזדמנות נוספת להעמקת החינוך הערכי, בו אנו עוסקים בתהליך החינוכי במהלך השנה.
 
משרד החינוך הפיץ מסמך עקרונות מנחים והמלצות לקראת חופשת הקיץ ובמהלכה - לחצו לקריאה
 
למצגת "קיץ אחר" - מנהל חברה ונוער ואגף א' חינוך מיוחד - לחצו כאן

 

דיווח סייעות במערכת סייעות-נט - הוארך עד 31/5/18
לשמחתנו, משרד החינוך נענה לפנייתנו בנושא עידכון שעות הביצוע ושיבוץ סייעת חנ"מ תשע"ח ואישר את הארכת תאריך סיום אישור ביצוע ל- 31.5.18.
 
אנא היערכו בהתאם.
 
 

 

הזמנה להצטרף לפרויקט חדשני בחינוך מתמטי
 
  
"רמזור למורה" הוא מפעל של "קשר חם" בשיתוף עם מוסד נאמן למחקרי מדיניות בטכניון. מטרתו היא להעמיד לרשות קהיליות בית-ספריות, יישוביות ואזוריות של מורים למתמטיקה כלי שיתופי, גמיש וידידותי המאפשר לשמר את פרי עמלם, לשפר אותו ולחלוק אלה עם אלה. מדובר בתכניות הוראה תקופתיות או נושאיות, מערכי שיעור ההולמים את תכנית הלימודים המחייבת, שאלות ופתרונותיהן, מבחנים וכלי הערכה מסוגים שונים.
 
ביוזמת מנהלת מחוז הצפון, הוביל צוות ההנחיה של "רמזור למורה" מהלך תלת-שנתי ב-20 בתי ספר על יסודיים במחוז צפון.
החל משנה"ל תשע"ח, ביוזמת ראש אגף החינוך העל יסודי בעיר ראשל"צ, מוביל הצוות מהלך תלת-שנתי של הקמת חממה מתמטית בית-ספרית בכל 13 בתי-הספר העל-יסודיים בראשל"צ.
לשני מהלכים אלו ניתן סיוע תקציבי מקרן טראמפ באמצעות היוזמים. 

לקראת שנה"ל תשע"ט אנו קוראים לראשי האגפים לחינוך ברשויות המקומיות, ליזום מהלכים דומים לאלה, שיותאמו להגשמת המדיניות החינוכית המיוחדת אותה אתם שואפים להוביל.
 
הצלחה במתמטיקה היא הרבה יותר מאשר הצלחה בעוד בחינת בגרות!

לפרטים נוספים וטופס הצטרפות - לחצו כאן
 
 
יצירת קשר:
פרופ' נצה מובשוביץ-הדר,
ראש המרכז, "קשר חם" - מרכז מו"פ לקידום שיפור וריענון החינוך המתמטי בישראל, הטכניון [email protected]

 

פרסום - "יחסים בגבולות" בגיל ההתבגרות, כולם מדברים על גבולות, אבל היכן עובר הגבול?
אם אתם רוצים לפרוץ את הגבול עם תכנית חינוכית חדשנית ואחרת, הצטרפו לבתי הספר: בליך, מרחבים בנגב, איתן והרצוג-מועצה אזורית גזר, ולארגוני ההצלה של מדינת ישראל: מד"א, הרשות הלאומית לכיבוי והצלה, שירות בתי הסוהר ועוד.
תכנית "יחסים בגבולות" מקיימת אינטגרציה בין תכניות אח"מ, תכניות למניעת שתיית אלכוהול, תכניות למניעת אלימות, תכניות לחינוך מיני, תכניות לשוויון מגדרי ותכניות למניעת הטרדה מינית.
התכנית פותחה על ידי צוות בראשותו של ליאור כרמל- בעבר מזכ"ל תנועת הצופים, מנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מנהל התכנית הלאומית למניעת התאבדות וכיום יועץ אסטרטגי לתכניות לאומיות, ניהול מערכות חברתיות וניהול פרויקטים חינוכיים.
 
 
להזמנת פרזנטציה, הרצאות, סדנאות, חומרי הסברה וחוברות הדרכה ניתן ליצור קשר:
מיקה מולמן
מנהלת קשרי לקוחות
משרד השראה
טלפונים:052-9565629, 08-9278184
מייל [email protected]
אתר- www.hashraa.com 

 

 

קציני הביקור הסדיר (הקב"סים) בישראל – ניתוח מידע מעשר שנות עבודה עם תלמידים נושרים ונושרים סמויים
לעיונכם דוח העוסק בעבודת הקב"סים שנערך מתוך ניתוח נתוני הקב"ס-נט אותם ממלאים הקב"סים.

זהו דוח המקיף עשר שנות דיווח והוא כולל מידע רב אודות האוכלוסייה המטופלת ועבודת הקב"סים.
 
 
אנא הפנו מידע זה לקב"סים ברשות שלכם. 

 

מהלך שנת הלימודים תשע"ט (לוח חופשות)
 
 

 

 

כנסים, קורסים וימי עיון

 

 

הזמנה לכנס המקוון של המזכירות הפדגוגית - מכל מקום ומכל מכשיר- 9/5/18 החל משעה 16:00
אם אתם מתעניינים בחדשנות פדגוגית ורוצים לדעת מהם ה"קיוונים" החדשים, הצטרפו אלינו ב- 9.5.18 מכל מקום ומכל מכשיר קצה.
היכנסו עכשיו, הירשמו והבטיחו את מקומכם במושבי הכנס.
 
 
לפרטים והרשמה לחצו על ההזמנה:
 
 
בברכה,
דליה פניג
סגנית יו''ר המזה''פ ומנהלת אגף א' פיתוח פדגוגי
המזכירות הפדגוגית
משרד החינוך
02-5603760
[email protected]

 

Minecraft for Education - ההשקה
מרכז השלטון המקומי,איגוד מנהלי מחלקות החינוך, מיקרוסופט ומשרד החינוך ממשיכים בשיתופי הפעולה
וחושפים בפניכם את המילה האחרונה במישחוק בחינוך- הMinecraft for Education
 
הנכם מוזמנים להשקה הרשמית של  Minecraft for education בישראל. באירוע הייחודי תחשפו ליכולות הלימודיות של המשחק המוכר והנמכר בעולם, תחשפו לפרויקטים חינוכים מרחבי הארץ ועוד.
 
האירוע יתקיים ב- 21/5/18 במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים.
שריינו את התאריך, מספר המקומות מוגבל.
הצטרפו גם אתם להצלחה והובילו את הרשות שלכם קדימה!
 
אנא העבירו הזמנה זו גם לרכזי המחשוב בחינוך.
 
 

 

מינהל עובדי הוראה מקדם - "מיזם תומכי הוראה". כנס ייערך ב- 31/5/18
מתוך רצון להעמקת מערכת היחסים של בית הספר והקהילה וכדי לתת מענה רחב ואישי לכלל התלמידים, בימים אלו מערכת החינוך נערכת להקמת מיזם לאומי – ״תומכי חינוך והוראה״, להפעלת עשרות אלפי תומכים, מתנדבים, שיעבדו לצד מורים בכיתות ברחבי הארץ.
כיום, פועלים כ- 17,000 תומכי הוראה והמיזם שם יעד להגדיל למעל 50,000 תומכים, תוך מספר שנים.
 
מינהל עובדי הוראה של משרד החינוך בשיתוף איגוד מנהלי אגפי החינוך יקיים כנס בנושא 
ב- 31 במאי 2018 משעה 12:30 עד 16:30 במכון מופ"ת. 
אנא רשמו ביומנכם את המועד. הזמנה תישלח בהמשך.

 

 

קולות קוראים

 

"פרס חינוך יישובי" תשע"ח - להגשה עד 3/6/18
החלה ההרשמה להגשת מועמדות לפרס חינוך יישובי לרשויות המקומיות התשע"ח – 2018
 
הפרס הינו אחיד לכלל הרשויות ויקרא - "פרס חינוך יישובי", יוענק לרשויות שהשקיעו השקעה ייחודית בחינוך באשכולות:
ערכים ואקלים חינוכי
הכלה ומניעת נשירה
הצוות החינוכי
למידה והישגים
 
 

 

קול קורא - בתי ספר קהילתיים על יסודיים תשע"ט - להגשה עד 5/7/18
להלן קול קורא לבתי ספר המעוניינים לקבל הכרה כבתי ספר קהילתיים לשנת תשע"ט.
 
נוהל הגשת הבקשה:
1. מנהל בית הספר ימלא את הטופס 
2. הטופס ישלח למנהל חברה ונוער במחוז אליו משויך בית הספר עד ליום חמישי, כ"ב בתמוז תשע"ח 5.7.2018
3. לאחר בדיקת היתכנות, יודיע מנהל חברה ונוער במחוז על החלטתו לגבי אישור או דחייה של הבקשה עד ליום רביעי כ"ה באלול תשע"ז 5.9.2018.
 
 
לפרטים נוספים
גל איובי- מדריכה ארצית חינוך חברתי
[email protected]
02-5603193/3174

 

 

תשלום דמי חבר

 

תשלום דמי חבר לאיגוד לשנת 2018
בתיאום ובאישור מרכז השלטון המקומי נקבע שדמי החבר לשנת 2018 הינם 1,200 ₪.
להלן אישור גביית התשלום מגב' חגית מגן ממרכז השלטון המקומי.
 
  • דמי החבר משולמים על ידי הרשות.
  • הסכום כולל את כל בעלי התפקידים במינהל / באגף / במחלקת חינוך ברשות, ומקנה להם חברות באיגוד.
  • דמי החבר מאפשרים את הפעילות השוטפת של האיגוד.
 
ניתן לשלם בהעברה בנקאית או בהמחאה. 
 
 

 

תשלום שנתי לעמותת המורים - 2018
בהמשך להסכם השכר של מנהלי מחלקות לחינוך, על הרשות המקומית להעביר בהוראתכם ולבקשתכם תשלום החבר לעמותת המורים בסך 388 ₪ לשנת התקציב 2018.
ההצטרפות לעמותת המורים עומדת לרשות החברים, אך הרשות המקומית מחויבת בתשלום.
 
 
התשלום באמצעות המחאה ישירות לעמותת המורים.
רחוב בן סרוק 8 תל-אביב  62969

 

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus