חדש מיחידת הרישום - יום פתוח היום! 12.7

 

יחידת הרישום נמצאת בעיצומה של עונת הרישום. אנו מציעים מגוון מסלולים מבוקשים ללימודי תואר ראשון ושני, הסבת אקדמאים ולימודי השלמה לתואר ראשון.
במכללה קיימת תכנית מצוינות אטרקטיבית במיוחד הכוללת לימודים חינם, סל חיזוקים מורחב, סיום לימודים בשלוש שנים ואפשרות להמשיך מיד לתואר שני.
לאחרונה נפתחה ההרשמה לתכנית מכינה, התכנית מיועדת לכל בת שעומדת על ממוצע של פחות מ-85 בתעודת הבגרות. במהלך שנת הלימודים התלמידות ייהנו מליווי אישי חינם ומאווירה תורנית וכפרית.
בין מכללת חמדת הדרום ועיריית נתיבות ושדרות מתקיים שיתוף פעולה; סטודנטים מעיריית נתיבות/ שדרות שירשמו למקצועות מועדפים (אנגלית, מתמטיקה או מדעים) יקבלו מלגה מהעירייה ומהמכללה. גובה המלגה - עד 10,000 ש"ח.
היום, 12/7 - כ"ט בתמוז, יום חמישי - מתקיים יום פתוח במכללה הנרשמים ביום זה ייהנו מ-80% הנחה על דמי הרישום.
לפרטים נוספים - 5280*

 

דבר נשיא המכללה

 

פרופ' שאול קרקובר, נשיא המכללה
מטבע הדברים, לקראת סוף השנה אנו עסוקים בטקסי חלוקת תעודות ואין שמחה גדולה מזו. בשלושה טקסים נפרדים, כפי שתוכלו לקרוא בהמשך, חולקו תעודות תואר ראשון, תואר שני ותעודות הוראה לכ-650 בוגרים. זהו המספר הגדול ביותר של בוגרים שהיו במכללה אי פעם. היינו גאים במיוחד ב- 70 המוסמכים לתואר שני כאשר, יש לזכור, מדובר בסך הכל על בוגרי המחזור החמישי. בנוסף, התקיימו טקסי סיום לבוגרות מדרשת מבראשית, לבוגרות עתיד-חמדת להכשרת בנות מצרפת, ולתלמידי החוגים שלמדו אצלנו בביה"ס ללימודי תעודה. אנחנו מתגאים גם בזכייה בשלושה מכרזים להפעלת תכניות לימודים ייחודיות. האחת היא הכשרת מורים לתפוצות בצרפת, השנייה היא לימודי תעודה לעובדי מוסדות חינוך במקצועות פרא-רפואיים והשלישית היא הסבת מורים אקדמאים להוראת אנגלית. בעוד שהתכנית מורה לתפוצות נועדה ליהודים שמתגוררים בצרפת - שתי התכניות האחרות נועדו לתושבי הארץ ושתיהן מסובסדות על ידי משרד החינוך. כדאי להירשם. ובינתיים שיהיה לכולנו קיץ נעים ובטוח.
נעים להכיר | ד"ר דניאל ניקריטין - ראש החוג לחינוך

 

חלומו של ד"ר דני ניקריטין, ראש החוג החדש לחינוך במכללה: "לחבר בין עולמות". הכירו סיפור חיים מגוון וייחודי. תכונה מאפיינת - תחושת השליחות.
דר דני ניקריטין"נולדתי בתל אביב, אח בכור מתוך שלושה. אחרי המסלול התורני של ישיבה, ישיבת הסדר וסמיכה לרבנות, הגענו אשתי ואני ללוד כחלק מקבוצת ההקמה של הגרעין התורני, שמאז הפך למעצמה (גרעינית...).
כיום אנחנו גרים במודיעין. הילדים שלי טוענים שהשאלה הכי מסובכת להם, היא 'במה אבא עובד?' אז הנה בכל זאת ניסיון...:
משך כל שנות עבודתי, לצד תחומים אחרים, תמיד עסקתי בתחום החינוך, כמורה ומחנך בתיכון שליד אונ' בר אילן, ובשנים האחרונות - כמוביל ומלווה תהליכים של פדגוגיה חדשנית: ברשת אמי"ת, במשרד החינוך ועוד.
מעבר לכך - עברתי הכשרה אקדמית בתחום הטיפולי, (תואר בפסיכולוגיה, בייעוץ חינוכי, ולימודים מתקדמים לטיפול משפחתי וזוגי), ואני עוסק בכך במינונים משתנים: כמנהל מרכז טיפולי בעבר, וכיום מעט באופן פרטי.
את הדוקטורט שלי כתבתי במחלקה לספרות באונ' בר אילן, ושם התאמצתי לחבר בין עולמות התוכן שמעסיקים אותי: התורני, הספרותי, החינוכי והפסיכולוגי. אל מינויי כראש החוג לחינוך במכללה אני ניגש בחרדת קודש אמיתית. זו ההזדמנות להשפיע על תפיסת העולם של מחנכי הדור הבא. מה יותר חשוב מזה?"
ד"ר ניקריטין עבר לאחרונה חווייה מרתקת שלא כל אחד זוכה לה.
הוא הוזמן על ידי תלמידיו לשעבר לטקס מסדר הכנפיים המסורתי של בוגרי קורס הטיס שהתקיים לפני כחודש. התברר שמפקדו של א' בקורס, סרן ד', הוא בוגר אותו בית חינוך בו למד החניך א'. שניהם הזמינו את המחנך המשותף דני ניקריטין, ואת המנהל תומר שופר, לטקס קבלת הכנפיים ובחרו בהם כדמויות החינוכיות המשפיעות עליהם ביותר.
תומר שופר, המנהל, אומר: "אנו גאים בתלמידינו סגן א' שחלם להיות טייס, יגע ומצא. שמחנו שסרן ד' הדריך אותו בקורס. שניהם בחרו בשירות משמעותי ומשקיעים את כל כולם בתרומה למדינה".
המחנך, ד"ר דני ניקרטין, לימד את א' במשך שנתיים בתיכון: "הפגישה עם א' על רחבת מסדר הכנפיים הייתה מעצימה ומרגשת. א' וחבריו צועדים בנתיב של צמיחה - אנושית וערכית. אני אסיר תודה על שהתאפשר לי ללוות אותם לאורך חלק מנתיב זה."

 

מהנעשה במכללה

 

הפנינג סיום חוגי העשרה לילדי גן ויסודי
בשבוע שעבר התקיים במכללה הפנינג סיום שנה של הילדים שלמדו השנה במסגרת היחידה ללימודי חוץ של המכללה. כ-300 ילדים והוריהם התכנסו יחד כדי לקבל תעודות ולציין שנת לימודים פוריה במיוחד.
החוגים - ביניהם חוגים לאנגלית ולמתמטיקה, קורס מוכנות לכיתה א' ועוד - יועדו לכלל הכיתות, החל מגן הילדים וכלה בתלמידי כיתה ו'.
במסגרת ההפנינג נהנו הילדים מאחר צהריים חווייתי עם מתקנים מתנפחים, תחנות אוכל ושתייה ללא כל עלות וצילומי מגנטים משפחתיים. להורים נמסר מידע על החוגים המתוכננים להתקיים בשנה הבאה.
ד"ר יצחק עמר, היוזם של קורסי ההעשרה ומנהל ביה"ס ללימודי תעודה במכללה, אומר: "אין לנו ספק כי אירוע כגון זה תורם תרומה משמעותית למיתוג המכללה גם כמוסד אקדמי מצד אחד אך בד בבד כמוסד חינוכי שפניו לקהילה. ההיענות הרבה מצד ההורים והילדים שהגיעו מהאזור כולו, דתיים ושאינם דתיים, ממחישה את הפוטנציאל הרב של המכללה להטמעת תכני לימוד גבוהים גם לשכבות הגיל הצעיר".

 

עפיפון תבערה נחת בשטח המכללה
נשיא המכללה: "אם עפיפון נחת בשטח המכללה, אוי לנו, זה יכול להיות חלילה גם טיל".
עפיפון תבערה נחת בשטח המכללה. העפיפון נחת על צמרתו של עץ זית בחצר המכללה. בהנהלת המכללה נשמו לרווחה כאשר העפיפון העזתי הגיע אלינו לאחר שכבה תוך כדי מעופו באוויר. בתוך דקות הגיע חבלן צבאי, שבדק את העפיפון ואישר כי אכן מדובר בעפיפון שהגיע מרצועת עזה. בזמן נחיתת העפיפון נכחו במכללה מאות סטודנטים. 
כזכור, לאחרונה לאחר שמשרד החינוך, משרד הביטחון ופיקוד העורף לא העבירו תקציבים למיגון המכללה, היא חנכה מרחב מוגן שמימנה בעצמה בעלות של כמיליון שקלים, דבר שהוביל לגירעון תקציבי.
אחרי הטלת אחריות הדדית בין משרד החינוך לבין משרד הביטחון, והבטחות לא ממומשות מצד פיקוד העורף, המכללה נאלצה לממן הקמת מרחב מוגן בעצמה. המרחב המוגן, שנחנך לפני כחודשיים, נבנה על חשבון תקציבי השכר והציוד במכללה בשל חריגה של 500 מטרים בלבד מקו תשעת הקילומטרים מגבול עזה, טווח המקנה זכאות למימון מיגון ממשלתי.
סגן הנשיא לעניינים אקדמיים ד"ר חיים שקד מציין כי "למרות שהלימודים האקדמיים הסתיימו כבר בשבוע שעבר, נכחו היום במכללה מאות סטודנטים, חלקם נבחנים במסגרת בחינות סוף סמסטר, חלקם לומדים בספרייה וחלקם נמצאים כאן במסגרת קורסי קיץ. אפשר לנשום לרווחה שהאירוע עבר ללא נזק ברכוש ובוודאי שבנפש".
נשיא המכללה פרופסור שאול קרקובר ציין: "האירוע היום מדגיש בצורה הברורה ביותר עד כמה אבסורדית ולא הגיונית החלטת הממשלה שלא להעביר תקציב למיגון המכללה ולהפוך את חיי הסטודנטים והצוות להפקר. נס שמדובר בעפיפון כבוי בלבד ולא חומר נפץ מעופף מסוג אחר. אין לנו ממ"דים בפנימיות, אין למכללה גידור, וגם השמירה מתבצעת על חשבון המכללה. שני ממד"ים שמכסים רק חלקים מסוימים מאוד במכללה נבנו ממש לאחרונה על חשבוננו בעלות של כמיליון שקלים, דבר שהוביל לגרעון משמעותי. למעשה, המכללה מוזנחת על ידי הממשלה מבחינה ביטחונית והיום ראינו כי האיום הוא ממשי ומוחשי.
היום זה עפיפון וב"ה לא קרה דבר ולא הייתה פגיעה בנפש או ברכוש, אבל מחר כאמור באותה מידה ינחת במכללה חלילה טיל ואנו פשוט לא מוגנים, וזו שערורייה. בעקבות בניית המרחב המוגן החדש, קיצצנו את הכסף מההוראה, מהציוד וממשכורות העובדים, אבל לאור האירוע היום ברור כי לא נתפשר על חייהם של הסטודנטים ואנשי הצוות. אנחנו מבקשים לא לחכות חלילה לפגיעה בנפש ומצפים מהמדינה לקחת אחריות באופן מיידי ולפתור את הבעיה".

 

בחודש החולף נערכו במכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום טקסי הענקת תארים. במהלך הטקס הראשון הוענקו תארים ל-220 בוגרות תואר ראשון, במסגרת תואר .B.Ed והסבת אקדמאים להוראה. בטקס נוסף, שהתקיים אחריו, הוענקו תארים ל-70 סטודנטים וסטודנטיות שסיימו את התואר השני בתכניות למינהל החינוך, הוראת המדעים ותרבות יהודית.
גם בתכנית תואר ראשון לגברים סיים בהצלחה את לימודיו מחזור נוסף. בין הבוגרים שסיימו את לימודיהם בהוראת המתמטיקה, המדעים, התושב"ע וכן חינוך מיוחד, סיימה קבוצה גדולה של סטודנטים מהמגזר החרדי אשר הוכשרו להוראת המדעים. במהלך הטקס תלמידי שנים ג'-ד' הציגו באמצעות פוסטרים את עבודתם הסמינריונית. 

 

טקס סיום שנה במדרשת מבראשית בחמדת הדרום
ביום רביעי י"ד בתמוז, אחר הצהריים התקיים ערב הורים וטקס סיום השנה במדרשת מבראשית שבמכללה. הורי התלמידות נהנו משיעורים תורניים מרבני המדרשה. לאחר מכן, בשעת ערב התכנסו כולם באולם אחלמה לטקס חלוקת תעודות סיום השנה בנוכחות ראשי המכללה, צוות המלמדים, הורי התלמידות והתלמידות.
במהלך הטקס המרגש הוקרא שיר תודה מאת התלמידות להנהלת המכללה, וחולקו תעודות הצטיינות למספר תלמידות.
עמית בוסקילה, נציגת התלמידות אמרה: "זאת השנה הכי משמעותית שהייתה לנו עד כה, וחווינו שנה זו פה בחמדת הדרום, בקמפוס הירוק והנעים, באווירה של לימוד עמוק וסוחף לשם שמיים. לא נשכח את המקום הנפלא הזה ונמליץ עליו בכל אתר שאליו נגיע בהמשך... אנחנו כבר מתגעגעות".
הרב ישי, ראש המדרשה אמר: "אין ספק כי מדרשה תורנית בלב מכללה אקדמית זהו שילוב מנצח. התלמידות שמגיעות מכל רחבי הארץ נחשפות לפינת החמד הזו, תרתי משמע, וחלקן שואפות להמשיך ולמנף את העצמה שקיבלו לתחום החינוך פה במקום המיוחד הזה. הכרת הטוב של התלמידות למקום היא תופעה טבעית ומתבקשת. מכללה עם מדרשה הינה מכללה עם נשמה".
טקס סיום מחזור כ"ג בפרוייקט "עתיד חמדת" – בנות צרפת
ביום חמישי ט"ו בתמוז נערך טקס סיום של בנות מחזור כ"ג בתכנית בנות צרפת "עתיד חמדת" בהשתתפות הבנות, נשיא המכללה פרופ' שאול קרקובר, מנכ''ל המכללה קובי ויצמן, וראש התכנית הרב אלי קלינג.
נשיא המכללה ומנכ"ל המכללה נשאו דברים וברכו את הבנות בהמשך דרכן, ואיחלו להן הצלחה רבה בארץ או בחו"ל.
הרב אלי קלינג, ראש התכנית, נשא גם הוא דברי פרידה. גם אחת הבוגרות נשאה דברי ברכה ופרידה בשם התלמידות מצרפת... בעברית.
בטקס חלוקת התעודות הבנות התרגשו מאד מעצמת המעמד ומהדברים שנאמרו. הן יצאו מהטקס חגיגיות ונרגשות. מיד לאחר מכן המשיכו הבנות לארוחה ולמסיבה חגיגית.
הניסיון משנים קודמות מלמד ש-85% מהבוגרות מחליטות להישאר בארץ בסוף השנה. הן משתלבות לאחר מכן בתור עולות חדשות, חלקן בשרות הלאומי וחלקן ישירות כסטודנטיות במוסדות להשכלה גבוהה השונים, ולא פעם עולים לארץ בעקבותיהן גם בני משפחותיהן.
ימים יגידו לאן תמשכנה בנות מחזור כ"ג מכאן. 

 

סדנת סיום השנה – פרוייקט רג''ב – מצויינות בחמדת הדרום
מה בין החזון של "ארומה", "חברת החשמל", "קופת חולים כללית" לבין חזון בית הספר?
החזון של הארגון (וגם החזון האישי) מורכב משלוש שאלות עליהן צריך לענות:
למה – לשם מה? מה המטרה הגדולה שלשמה אנחנו קיימים?
מה – מהי תמונת העתיד המיטבי שאנחנו מבקשים לממש?
איך – כיצד – על בסיס אילו ערכים, נממש את התכלית?
נושא "החזון" (בבית הספר ובגן) היה במוקד השיח השבוע במפגש אחרון והמסכם של הקורס הייחודי המיועד לסטודנטיות בתכנית רג"ב (ראש גדול בהוראה). את התכנית והקורס מוביל מר שי מאמו – רכז ההדרכה במכללה וראש התכנית: "לאורך השנה למדנו על 'מנהיגות וחינוך' ונושא בניית חזון אישי היה חלק ממכלול הלמידה שלנו."
אחד היעדים בתוכנית הוא הצמחת מורים מובילים בבתי הספר ולנושא החזון משמעות גדולה".
לקראת שנה"ל תשע"ט אנו מזמינים אתכן להצטרף לתוכנית. כל הפרטים במדור הרישום במכללה!

 

משחקים מתמטיים לגיל הרך – יצירתיות מחוץ לקופסה
סטודנטיות בקורס "מושגי חשבון לגיל הרך" הפתיעו ביצירת אמצעי המחשה יוצאי דופן וחדשניים, כמענה לדרישתה של המרצה ד"ר איריס גלילי: "תצאו מהקופסה". 
הסטודנטיות אותגרו ליצור משחק מתמטי שיענה על הדרישות של תכנית הלימודים במתמטיקה לגן הילדים ובמקביל, יהיה כזה שלא נראה בגנים או בחנויות הצעצועים ויעורר את סקרנות הילדים והאהבה למקצוע. 
בנוסף, התבקשו שהמשחק יתאים לשתי רמות לפחות כדי שייתן מענה לרמות השונות של קצב התפתחות הילדים שיש בגנים. 
התוצאה הייתה מעל המצופה - יציאה מהקופסה תרתי משמע. גם הרעיונות שלהן היו יצירתיים להפליא, וגם - בניגוד לרוב משחקי המתמטיקה - המשחקים שלהן לא הוגשו בקופסה. 
הסטודנטיות מספרות שהמאמץ במציאת רעיונות חדשים ובביצוע - תרם גם להן חוויה מעשירה ומיוחדת.

 

 

חידושים בשדה המחקר

 

ד"ר מרים סקלרץ, ראש החוג למקרא במכללה 
השיר "אשת חיל" מורכב מעשרים ושתיים שורות שכל אחת מהן פותחת באחת מאותיות האל"ף בי"ת. אקרוסטיכון אלפביתי זה מעניק לשיר מבנה ספרותי חיצוני מוגדר.
מאמר זה ידון באפשרות קיומו של מבנה פנימי נוסף לשיר, מעבר לצורת האקרוסטיכון. מחקרים שנעשו לאחרונה בתחום זה התמקדו במבנה הצורני של השיר, ללא הידרשות לקשר שבין המבנה לבין משמעותו התוכנית. כאן יוצע מבנה חדש לשיר "אשת חיל"; מבנה זה יש בו כדי להורות על קשר מהותי בין מבנה השיר לבין תוכנו ועל זיקתם של אלו לצורת האקרוסטיכון התוחם את השיר.

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus