סיקור מקיף

וירג’ין גלקטיק קיבלה רשיון מרשות התעופה הפדרלית לנסות את החלליות שלה

 SpaceShipTwo של Virgin Galactic בניסוי שהתקיים ב-1 באוגוסט 2016 בנמל האוויר של מוהאבי, תחילתה של סדרת בדיקות שיובילו לטיסה תת מסלולית של החללית.צילום: וירג'ין גלקטיק
SpaceShipTwo של Virgin Galactic בניסוי שהתקיים ב-1 באוגוסט 2016 בנמל האוויר של מוהאבי, תחילתה של סדרת בדיקות שיובילו לטיסה תת מסלולית של החללית.צילום: וירג’ין גלקטיק

וירג’ין גלקטיק מתכוננת לחדש את בדיקות הטיסה של מטוס החלל התת-מסלולי שלה. ב-1 באוגוסט דיווחה החברה כי קיבלה רישיון לעריכת הבדיקות האלה ממינהל התעופה הפדרלי של ארה”ב (FAA). כזכור ב-אוקטובר 2014 התרסקה חללית מדגם ספייסשיפ2 ואחד מטייסיה נהרג בעת אימון נחיתה. בתחילת 2016 פרסמה החברה כי בנתה דגם חדש ומשופר UNITY VSS

הרישיון מכסה טיסות מבחן של חללית מבסיס האוויר והחלל במדבר מוהאבי בקליפורניה על פני תקופה של מספר שנים. הניסויים האלה, החללית תועלה לאוויר באמצעות מטוס-נושא, WhiteKnightTwo, שממנו תשוחרר ותירה מנוע רקטי היברידי שיביא אותה לטיסה תת מסלולית, ולאחר מכן תחליק בחזרה למסלול הנחיתה.

הרישיון אסר על וירג’ין גלקטיק להטיס טיסות רשמיות לחלל עד שתבחן בהצלחה את הביצועים המשולבים של החללית ושל המטוס הנושא. “האימות חייבת לכלול טיסות ניסוי, והתוצאות חייבות להימסר ל-FAA לפני ביצוע משימת חלל עם משתתפים אנושיים.” נכתב הרישיון.

וירג’ין גלקטיק הסכימה לקבלת רישיון ההשקה עם המגבלות הללו. היתרים כאלה מאפשרים בדיקה של רכבי שיגור לשימוש חוזרים תת מסלולית תחת סביבה רגולטורית יעילה יותר, אבל אוסרים על חברת האחזקות היתר לשימוש ברכב עבור כל יישום מסחרי. לחברה המתחרה בלו אוריג’ין יש אישור ניסיוני לטיסות מבחן תת-מסלוליות של רכב הניו שפרד שלה.

ל-Scaled Composites, החברה שפיתחה את החללית הראשונה של Virgin Galactic, היה אישור ניסיוני מן FAA לטיסות המבחן שלה. לפני ההתרסקות באוקטובר 2014 בטיסת מבחן שגרמה כאמור להרס החללית והרג טייס המשנה שלה, תיכננה לבצע סדרה של טיסות כאלה לפני מסירת הרכב לידי וירג’ין גלקטיק, אשר הגישה בקשה לרישיון שיגור עבור חללית מסחרית.

אחד היתרונות של רישיון ההשקה הוא שהרישיון יאפשר לוירג’ין גלקטיק להטיס מטענים, כגון ניסויים, עבור שוכרים לפני תחילת הפעילות המסחרית מן המניין. וויל פומרנץ, סגן נשיא וירג’ין גלקטיק, אמר כי החברה שוקלת להטיס מטענים לטיסות מבחן, למרות שאין ודאות שמטענים אלה ייצרו הכנסות לחברה.

ההודעה על רישיון ההשקה הגיעה באותו היום כמו וירג’ין גלקטיק אמר שהוא היה מתחיל בדיקות קרקע של החללית השנייה, המכונה UNITY VSS. החללית ביצעה בדיקה ראשונה שבה נגררה מחוץ להאנגר כדי להעריך ולכייל את מערכות הניווט, התקשורת ומערכות הטלמטריה.” נכתב בהודעה של החברה.

יותר משנה לאחר התרסקות החללית ספייסשיפ 2, וירג’ין גלקטיק חשפה את הדגם החדש של החללית, שתסיע תיירים אל גבול החלל
הרוג ופצוע קשה בהתרסקות חללית ספייסשיפ-2 של וירג’ין גלקטיק בטיסת ניסוי

5 תגובות

  1. החללית של SPACEX נראית קצת יותר רצינית. התוכנית של נאסא אוריון יפה אבל פרוסה על יותר מדי שנים. כל 5 שנים היא יכולה ליפול.

  2. אבל אין להם מנוע…
    הענין הוא כזה: בטיסות הניסוי האחרונות של SPACESHIP2 לפני שזו התרסקה , הסתבר כי המנוע ההיברידי שבו תלו תקוות גדולות, פשוט חלש מדי ! הכלי שהוטל מגובה 15 ק”מ היה אמור לטפס לגובה של 100 ק”מ ויותר (סף החלל) ובמקום זה עלה לגובה 30 ק”מ בלבד ואז נגמר לו הדלק….
    הם לא מצאו פתרון לנושא המנוע וקיוו למצוא דלק אקזוטי יותר עם אימפולס ספציפי יותר גבוה , אך זה לא נמצא.
    החברה מנסים כל הזמן “לתחזק את הציפיות” ( MAINTENACE OF EXPECTATION) של המשקיעים ושל הנוסעים ששלמו כבר עבור הטיסה המיוחדת (ולא חסרים כאלה). ומפרסמים כל פעם איזו הודעה משמחת אחרת
    שכלל לא נוגעת לענין. ובינינו לא מראה שום התקדמות מעשית בניסויים. כמו ההודעה הזו….
    מר ברנסון לא יודע איך לצאת מן ההרתפתקאה שלו ומחכה ש”או שהכלב ימות או הפריץ ימות או שניהם יחד”…

  3. אם יבוטל תכנית אוריון (?) למסע למאדים – העולם בתקופה עלובה מבחינת חקר חלל. אם חקר חלל עולה 400 מילארד דולר (זרקתי מספר), אז הדרך המתבקשת היא שכל המדינות שעובדות בנפרד תתאחדנה ותחלוקנה מידע. שיתוף המידע הוא החסם להבנתי. מירוץ חימוש כלכלי – הוא הנושא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.