פרס למצטיינים על שם השופט אדמונד לוי זיכרו לברכה

דרכו של שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי ז"ל -  והיותו דמות מופת בקרה עולם המשפט הישראלי - מסמלת יותר מכל את הערכים בהן מאמינה אייסף: לימודים אינטנסיביים, עבודה מסורה, מחויבות חברתית.

הוא נולד בעיראק, עלה לישראל עם משפחתו בגיל 10 וגדל ברמת גן ולאחר מכן ברמלה. לאחר שירותו הצבאי עבד בבית משפט השלום ברמלה בעבודות זוטרות - בין היתר כמחלק תה – אך במקביל התחיל את לימודי המשפטים שלו בשלוחה התל אביבית של האוניברסיטה העברית עד שהגיע למשרה של מזכיר ראשי בבית המשפט. בשנת 1970 הוסמך כעורך דין ופתח משרד ברמלה ובשנת  1977 מונה לשופט צבאי. דרכו המשיכה דרך בית המשפט המחוזי בתל אביב בו דן בעיקר בפלילים ובין היתר ישב בראש ההרכב שהרשיע את יגאל עמיר ברצח ראש הממשלה יצחק רבין. לבית המשפט העליון הוא מונה באוגוסט 2001 ופעל בו בהצלחה, ביעילות ובקפידה עד לצאתו לגמלאות בגיל 70. אדמונד לוי נפטר בחודש מרץ 2014 ובשל מחויבותו החברתית הוחלט באייסף לקיים טקס שנתי לזכרו.

מזה שלוש שנים מקיימת אייסף טקס מלגות הכולל הענקת פרס מצטיינים במשפטים לזכרו של השופט העליון אדמונד לוי ז"ל.

השנה זכתה הסטודנטית שירן איובי, סטודנטית לתואר ראשון במשפטים ולתואר שני במדעי המדינה באונ' בר אילן,  במלגת הצטיינות ע''ש השופט אדמונד לוי ז''ל לשנת הלימודים תשע''ז. תעודת הוקרה מיוחדת ופרס כספי בסך הוענקה גם לסטודנטית קטיה טונקונוגי, סטודנטית למשפטים ולפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה.

שתיהן זכו בפרסים אלו לאור הצטיינותם הלימודית לצד העשייה החברתית הרבה ותרומתן לקהילה.

 הטקס נערך בלשכת עו"ד בת"א ביום ב-9 ביוני בנוכחות שרת המשפטים איילת שקד, נשיאת ביהמ"ש העליון השופטת מרים נאור, שופטי ביהמ"ש העליון לדורותיהם, דורית בייניש, אסתר חיות, עדנה ארבל, אלייקים רובינשטיין, חנן מלצר, עדנה קפלן, וגם רבים אחרים כגון עו"ד ציון אמיר ראש עיריית קריית גת אבירם נהרי.

באירוע נכחו גם בני משפחתו של אדמונד לוי – אשתו סימה ובנותיו אלה לוי ועו"ד אור לוי – שהנחתה את הטקס.

 אור בתו אמרה "אתם שהכרתם את אבא שהיה איש ערכים וצניעות, יודעים שהיה מאוד כועס על טקס לכבודו אך יחד עם זאת, אני בטוחה שמטרת הטקס חלוקת מלגות לסטודנטים הייתה מניחה את דעתו ואולי אף גורמת לו נחת."

 נשיאת בית המשפט מרים נאור דיברה על העמדה שלו בדעת מיעוט בפסיקת עמותת מחויבות כשקבע את המונח  הזכות לקיום בכבוד לא רק פיזי אלא מינימום שמתחתיו לא ניתן לחיות בכבוד  וציטטה אותו כשטען כי לא הקצבאות הן מלכודות עוני אלא תנאי העסקה רעים, מחסור בהשכלה ואפליה הם מלכודות העוני בחברה.

 יוזם האירוע היה עו"ד גיא בוסי בעבר מתמחה של שופט לוי ז"ל. בוסי בוגר קרן אייסף החל משנת הלימודים 1998 והיום הוא חבר עמותה אחרי שהיה חבר בוועד המנהל מספר שנים. בנוסף, הוא משמש גם כיועץ משפטי של הקרן בהתנדבות.

"נולדתי בשיכון המזרח בראשון לציון, אך את ילדותי העברתי באשקלון, בשכונה ממעמד סוציו אקונומי נמוך, הוא מספר. שירתי בצבא כקצין ביחידה קרבית.

תודות למלגת קרן אייסף סיימתי את לימודי המשפטים במרכז הבינתחומי בהרצליה. בנוסף יש לי תואר שני במדע המדינה מאוניברסיטת תל אביב. היום אני מומחה משפטי לדיני מפלגות ומעניק ייעוץ משפטי לשרים וחברי כנסת מכל גוני הקשת הפוליטית, כמו גם לראשי ערים וחברות שונות. את התמחותי זכיתי לעשות בבית המשפט העליון בלשכת כבוד השופט אדמונד לוי.

כבוד השופט לוי הוא אספקלריה נכוחה לכל מה שהקרן מייצגת. מי שעלה כילד מעיראק, גדל במעברה במשפחה ברוכת ילדים והתקדם לאט לאט, מתפקיד טכני בבית משפט השלום ברמלה לשופט בבית המשפט העליון.

השופט לוי מעולם לא שכח מהיכן הגיע, תמיד הגן על החלש ונאבק למען מטרות חברתיות", אמר עו"ד בוסי בהתרגשות ניכרת.

בכנס הוענקו פרסי הצטיינות כספיים לסטודנטיות מצטיינות בתחום המשפטים. וועדת הבחירה כללה שלושה שופטים: פרופ' ניר קידר, ראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר; פרופ' יפעת ביטון, חברת סגל בבית הספר למשפטים ע"ש שטריקס במכללה למנהל וד"ר קארין כרמית יפת, חברת סגל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, כולם בוגרי ובוגרות אייסף.

 

 

Back to top