En I עב
חיפוש
אנשים | אתר
שלום אורח | כניסה
משרד החקלאות ופיתוח הכפר I מדינת ישראל       
HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial HTML tutorial
research_title.jpg research_logo.gif
הנהלה מרכז מידע - ספריה תלמידי מחקר יחידה עסקית דוברות מכוני מחקר אודות
שלח באימייל הדפס

 

עובדים יקרים, שלום.

 

 כידוע לכם, אנו נמצאים בשלב משמעותי ביישום התכנית האסטרטגית.

 כדי להתמודד עם האתגרים המונחים לפתחנו, התחלנו לפני כשנתיים בתהליך פונקציונלי ושיתופי הכולל שינוי תפיסה בדרך קבלת ההחלטות לגבי יעדי המחקר במינהל והקצאת משאבים. נלמדו קווי פעילות המתאימים למינהל בצורה מיטבית, והוצעה מתכונת לבחירת האסטרטגיה המוסדית, מקבלי ההחלטות הרצויים בתהליך והדרכים לגיבוש יעדי מחקר ארוכי טווח.

כדי להתאים יעדי מחקר ראשיים למינהל המחקר, הוחלט על ביצוע תהליך משתף שבו היו מעורבים כל מנהלי המחלקות והמכונים. צוותים של חוקרים ערכו סקרים (בארץ ובעולם), ראיונות עם גורמי מפתח בחקלאות ישראל והתייעצויות עם גורמי מקצוע במשרד ובאקדמיה הישראלית. מהלך רחב זה הוליד רשימת יעדי מחקר ראשיים. יעדים אלו הינם תחומי עיסוק כלליים בעלי חשיבות לעולם כולו, לחקלאות ישראל, ולמינהל המחקר החקלאי יש בהם יתרון יחסי. מרשימה ארוכה של יעדי מחקר נבחרו בעדיפות עליונה 5 יעדי מחקר ראשיים (עובדי המינהל יכולים למצוא פרטים נוספים באתר המינהל).

 

בכל אחד מיעדי המחקר הראשיים ("מיקוד ראשי") מונו יושב ראש (יו"ר) וצוות היגוי. כמו כן, נערכו דיונים נוספים ברשימת היעדים המשניים ונקבעו סדר עדיפויות ודירוג של יעדי מחקר משניים. בכל תחום ניתנה עדיפות לפרויקטים מולטידיסציפלינאריים שבהם באים לידי ביטוי היתרונות של מינהל המחקר בגיוס שלל התמחויות לפתרון בעיה חקלאית מסוימת.

אחת המסקנות העיקריות ליישום התכנית האסטרטגית היא ההבנה שיש צורך להכשיר כוח אדם מתאים לניהול הכיוונים החדשים. הוחלט לערוך שתי תכניות: האחת, הכשרה לעתודה ניהולית ברוח האסטרטגיה אשר מורכבת מחוקרים בעלי פוטנציאל ניהולי שיתפסו עמדות ניהול בעתיד. ובמקביל, תכנית ניהול שמשתתפים בה מנהלים בכירים שכרגע מכהנים בתפקידם, מנהלי מחלקות ומנהלי מכונים.

התכניות החלו בתום החגים ומתמקדות בנושאי יזמות, חדשנות, מולטידיסציפלינאריות, כמו גם ניהול עמיתים והיכרות עם מערכות ניהול בשירות המדינה. התכנית מורכבת מ-7 מפגשים, משך כל מפגש כ-8 שעות ותדירות המפגשים אחת לשלושה שבועות. תהליך הלמידה אקטיבי ומשלב מנחים חיצוניים, מומחים בתחומים השונים וסיורים במקומות רלוונטיים. בחירת הנושאים נערכת בהובלה של צוות "פיתוח יכולות" (ראו "מנהלת האסטרטגיה"), ומעורבות המשתתפים כוללת גם ניתוח מקרי הצלחה מהמינהל ומחוצה לו.

אנו מקווים כי התהליך שהתחלנו בו לפני חודשיים יהיה משמעותי ונראה פירותיו בהנהלה הנוכחית, בהנהלות הבאות ובפעילות היום יום של המינהל. חוקרים שנחשפים להכשרה יוכלו להוביל את השינוי ואת תפיסת האסטרטגיה במינהל ביתר קלות, הם יניעו את המינהל למימוש היעדים החדשים (ראו "חזון ויעדי המינהל") ויובילו אותו לתרומה למחקר ולחקלאות ישראל.
לא נותר לנו אלא לאחל לכולנו בהצלחה ולקוות כי הכשרה מסוג זה תהפוך למסורת קבועה במינהל.

 

בברכה,

פרופ' יורם קפולניק

ראש המינהל.

 

 

 

 

מעודכן לתאריך: 28/12/14 15:32
govi semel
כל הזכויות שמורות © 2013, מדינת ישראל תנאי שימוש I צור קשר I דרושים I שאלות נפוצות I מנהל האתר