איגרת ברכה לשנה החדשה לכל עמיתנו - ראש השנה התשע"ד

עמיתים יקרים,
עם בואה של השנה העברית החדשה, אנו משתפים אתכם בכמה מהפעילויות שלנו  שתרמו רבות לקידום המדע והחקלאות בארץ ובעולם. אנו מקווים שתמצאו את המידע מעניין ומעשיר.
הנה כמה מהפעיליות הבולטות שלנו השנה:

הקמת פורום בטחון במזון
חגיגות שנת ה -90  של מרכז וולקני הסתיימו בכנס הבינלאומי 90 ARO   שנערך כאן בנושא "משבר המזון העולמי- אתגרים והזדמנויות בעידן החדש". בכנס השתתפו מדענים בכירים מהארץ וממדינות רבות אחרות ושפכו אור חדש על סוגיות הקשורות בביטחון במזון בארצות מפותחות ומתפתחות, אובדני מזון ושימוש בכלים חדשנים כפתרונות למשבר המזון כמו הנדסה גנטית וחקלאות מדברית.  בעקבות הכנס והעניין הגובר בנושאים שהוצגו בו,  התחלנו בפעילות להקמת פורום שיתמקד בביטחון המזון, כל זאת מתוך תפיסה, שהפעילות המדעית והטכנולוגית בנושא משבר המזון חייבת להיות חלק מהפעילות השוטפת שלנו.
הפורום המדעי האינטגרטיבי הוא יוזמה של ראש המינהל, פרופ' יורם קפולניק, ומטרתו תהיה גיבוש מדיניות מו"פית בתחום משבר המזון העולמי ותיאום בין החוקרים והגופים העוסקים בנושא.

--
 
הקמת מרכז מחקר לחקלאות באזורים צחיחים
חלק גדול מהשטח בעולם הוא צחיח ויבש. חקלאות  באזורים אלו מאותגרת על ידי תנאי אקלים קיצוניים ואינה יכולה להתקיים בכלים קונווצינאליים. יש לעשות עבורה התאמות מיוחדות עם דגש על התמודדות עם מחסור במים.  
מתוך הצורך בגישה אינטגרטיבית למחקר חקלאי באזורים צחיחים, השקיע מרכז וולקני בפיתוח של מרכז מחקר לחקלאות באזורים צחיחים תחת הניהול של מרכז מחקר גילת בדרום. זה המקום להודות לשותפים בפרויקט ולתורמים שהפכו את המחקר לאפשרי: קרן יק"א ישראל; קק"ל, קרן אדליס (צרפת), מועצה אזורית בני שמעון ומשרד החקלאות.
אין ספק שהידע שמצטבר בהווה ובעתיד בתחום זה יהיה פורץ דרך ויהפוך את מדינת ישראל למדינה המובילה בתחום חקר חקלאות מדברית. אנו מקווים כי השותפים והתורמים שלנו ילוו אותנו גם בעתיד וייסעו לנו ולעולם כולו להיות מוכנים לקראת עידן הבא המתאפיין באקלים חם יותר. 
 
 
בנק הגנים- שימור זרעים לדורות הבאים
בנק הגנים הישראלי, שלנו הכבוד להיות לו אכסניה ולצקת לתוכו את התוכן המדעי, ממשיך מאז הקמתו באיתור והצלה של מינים מהבר ושימורם עבור הדורות הבאים. בשנת 2012 לקח על עצמו בנק הגנים להתמקד במינים נדירים ובסכנת הכחדה בכלל וב- 40 מינים שהוגדרו בסכנת הכחדה וכאנדמיים בפרט. בסך הכל נאספו בשנת 2012 דוגמאות של 89 מינים בסכנת הכחדה ומתוכם 18 מינים אנדמיים. מאז הקמתו של בנק הגנים, הצליח לשמר סה"כ 987 מינים שונים. מדובר בהישג חסר תקדים בעל משמעות עצומה עבור הדורות הבאים והסביבה בישראל.  
 
העידן שאנו עומדים בפתחו מציב בפנינו אתגרים חדשים ומרתקים. תפקידנו כחוקרים הוא לצפות את התהליכים העתידיים ולעשות את ההתאמות הנכונות כדי שגם בעוד כמה שנים יזכו תושבי המדינה והעולם לאספקת מזון טרי ובריא באיכות שלא נופלת מן האיכות המקובלת היום. לחשיבה מסוג זה אנו נערכים כבר היום ומתכננים את יעדי המחקר הבאים תוך מתן דגש על: הגדלת היצור של מזון, צמצום אובדנים, ייעול השימוש  במים, וביטחון המזון.
 
אנו קוראים לך להיות שותף לתרומה החשובה שלנו למען האוכלוסייה והסביבה בארץ ובעולם ולקבל עדכונים לגבי מחקרים פורצי דרך בתחום זה. אנו מאחלים לך ולבני משפחתך, בשם מרכז וולקני, ברכות ואיחולים לבביים לרגל השנה החדשה. כולנו תקווה שהשנה החדשה תהיה שנת צמיחה וגדילה, שנת שפע ובריאות.

  Facebook  ​  Instagram  ​  Website  ​

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus