יולי 2015

 

הירשם כמנוי
 
שלח לחבר
 
שתף בפייסבוק

 

אין ספק שהסיפור של החודש בקוריאה הוא התפרצות נגיף המרס. חולה בודד שחזר מסעודיה הדביק עד היום כ- 180 איש, מהם נפטרו מעל 30, והכניס את המדינה לפאניקה ואת הממשלה לאין אונות זמנית. ההתפרצות גרמה לירידה חדה בצריכה המקומית ולצניחה מהכנסות בתיירות. תחזית הצמיחה של קוריאה נחתכה חדות.   נכון ל-1 ביולי נראה כי הנגיף בשליטה.
להרחבה קרא פוסט של איציק יונה מקוריאה
קניון ריק - בימים כתיקונם מבקרים בו מעל ל-150 אלף קונים

 

"גט-קקאו" - שירות המוניות הסלולרי כובש את קוריאה
 
לאחר שהשלטונות הקוריאנים גרשו את אובר האמריקאית מקוריאה בחוזק יד וללא מיצמוץ, השיקה חברת האינטרנט דאום-קקאו את שירות המוניות שלה "קקאו-טקסי". נהנית מהפרסום הרחב והמודעות הציבורית לשירותי המוניות שיצרה אובר, ללא שעשתה נסיעה בודדת.
הקסם הקוריאני של אימוץ חידושים מהיר עבד גם פה - בשלוש החודשים מההשקה, 2 מליון איש הורידו את האפליקציה ו-90 אלף נהגי מוניות נרשמו לשירות - כשליש מנהגי המוניות בקוריאה.

 

לחיים! - יותר בירות מיובאות על המדפים בקוריאה
 
בירות מיובאות כובשות בהדרגה מקום על המדפים בקוריאה. כ-40 אחוז ממותגי הבירה המוצעים ללקוח הקוריאני הם מיבוא. זאת לעומת 12 אחוז לפני שש שנים ו- 32 אחוז אשתקד. בין הסיבות לשינוי המשמעותי בצריכת הבירה ניתן למנות את הסכמי הסחר שחתמה קוריאה עם ארצות הברית ואירופה, שהגדילו משמעותית את מגוון הבירות והורידו את המחיר לצרכן. בקוריאה מספר מצומצם של בירות מקומיות בראשות המותגים Cass ,OB ו -Hite. לישראל אין הסכם סחר עם קוריאה מה שמציב אותנו בנחיתות יחסית כרגע לעומת מתחרים מהעולם.

 

רק שנה וחצי עברו מאז עברו הקוריאנים את קו 600 מליארד הדולר בהקמת פרויקטים בחו"ל וכבר נחתמו עסקאות בעוד 100 מילארד. קוריאה נושפת בעורפה של גרמניה כיצואנית החמישית בעולם של פרויקטי בניה ותשתית.
פרויקט הבניה הראשון של קוריאה היה הקמת כביש מהיר בתאילנד בשנת 1965, תמורת חמישה מליון דולר. הקוריאנים מתחילים את ספירת ההישגים שלהם בתחום מאותו מועד. מאז הוקמו תחנות כוח, נמלים, ערים, כורים אטומים, בורג' חליפה בדובאי ועוד. גם בישראל בנו הקוריאנים מספר פרויקטים כמו תחנת הכח במישור רותם והגבהת הארובות בחדרה. מעל מחצית הפרוייקטים הענקים האלה מתבצעים בארצות ערב.
קרא עוד על יצוא שירותי הבניה מקוריאה.
בורג' חליפה – הגבוה בעולם, 1.5 מליארד דולר לסמסונג הנדסה.

 

עוד ענקית קמעונאות עוזבת את קוריאה

הקמעונאית הגדולה בבריטניה Tesco מוכרת את רשת הסופרמרקטים הקוריאנית שלה Homeplus. זוהי אחת מרשתות השיווק הגדולות בקוריאה, המפעילה כ-400 סניפים. הבריטים הקימו את הרשת לפני 15 שנה בשותפות עם קבוצת סמסונג. הרשת סובלת מהירידה ברכישות הצרכנים, שהחלה עוד בשנת 2012 ונמשכת גם כיום. גם האיסור שהטילה הממשלה על פתיחת הרשתות הגדולות בימי ראשון אחת לשבועיים, על מנת לסייע לעסקים הקטנים, תרם להפסד שנתי של מעל רבע מליארד דולר לרשת הקוריאנית בשנה שחלפה.

 

סופטבנק השקיעה מליארד דולר בקמעונאית האינטרנט Coupang

ענקית התקשורת והאינטרנט היפנית בצעה את ההשקעה הגדולה מעולם בתעשיית האינטרנט הקוריאנית. בכך הצטרפה למשקיעים הקיימים בחברה כמו בלאק-רוק, סקויה ועוד. Coupang מפעילה אתר קניות קבוצתיות וקופונים ומתיחדת באספקת המוצרים לבית הלקוח, לרוב ביום הרכישה, באמצעות מערכת לוגיסטית ודיילים של החברה. שווי החברה לאחר העסקה מוערך בכחמישה מליארד דולר. תמורת הגיוס תשמש להרחבת פעילות החברה אל מחוץ לקוריאה, לפתיחת מרכזי פיתוח בעמק הסיליקון ולפיתוח שירות המשלוחים של החברה.

 

תעסוקת צעירים הופכת לבעיה לאומית

מעל 70 אחוז מהנוער הקוריאני לומד לתואר ראשון, ללא ספק נתון מרשים בהשוואה לכל מדינה מתקדמת. דא-עקא שחלק גדול מהאנשים החכמים האלה לא מוצאים עבודה בסיום התואר. שיעור האבטלה בקרב צעירים קוריאנים עומד על 9 אחוז(!) בעוד שיעור האבטלה הכללי במדינה עומד על 3.5 אחוז. מחקר שנערך לאחרונה העלה שמספר המשרות לצעירים קטן בכ-130 אלף בשבע השנים האחרונות. אומנם באותה תקופה נוספו אלפי מקומות עבודה במלונאות ובתעשיית המסעדות, אך נגרעו יותר משרות בתעשיות יוקרה כמו החינוך והבנקאות.

 

מקבץ עסקאות

  • הושלמה עסקת השנה בקוריאה. הזרוע הצבאית וזרוע הכימיקלים של סמסונג עברו לשליטת קונצרן Hanwha תמורת כ-2 מליארד דולר.
  • הסביבה הטכנולוגית המשתנה במהירות הביאה להגדלת מספר המיזוגים והרכישות בענף הטכנולוגיה הקוריאני. עד מחצית מאי התבצעו בתעשיה 29 עסקאות, כולן, חוץ מארבע, היו בין צדדים קוריאנים. כמחצית מהעסקאות היו בתחום התוכנה וכשליש בתחום הציוד ליצור מוליכים למחצה. 
  • קרן ההשקעות של ממשלת ערב הסעודית נכנסה כשותפה בכירה בחברת הבניה של ענקית המתכת פוסקו  - POSCO E&C. הקרן רכשה 38 אחוז בחברת הבניה בתמורה ל 1.1 מליארד דולר. העסקה משרתת את הצרכים של פוסקו שמתחרה כל הזמן על עסקאות ענק ברחבי המזרח התיכון. 
  • Korean Air - חברת התעופה הגדולה בקוריאה, חתמה החודש בסלון האווירי בפאריז על עסקאות לרכישה של 102 מטוסים מהחברות בואינג ואיירבס בתמורה לכ-12 מליארד דולר. עם סיום אספקת המטוסים בשנת 2025 יעמוד צי המטוסים של החברה על כמאתיים.
  • חברת Techwin של סמסונג חתמה על הסכם לאספקת מנועי מטוסים וחלקים ליצרנית מנועי המטוסים המובילה פארט אנד ווטני, שווי העסקה 1.7 מילארד דולר. החברה עברה ביום 30 ליוני מידי סמסונג לידי קונצרן Hanwha, אשר הכריז שיהפוך אותה לזרוע התעשייתית שלו. 

 

תמונת החודש
ביציאה מבניין משרדים במרכז סיאול חיכתה לנו הפתעה - קטנוע עם סמל מגן דוד והכיתוב "זהב נשר" על ארגז המטען. מי הזמין שליח?

 

גיליונות קודמים
 
הירשם כמנוי
 
שתף בפייסבוק

 

קבוצת Yonaco הוקמה בשנת 2003 ומתמחה בסגירת עסקאות ובבניית עסקים עם קוריאנים, באמצעות משרדינו בסיאול ובתל-אביב. 
צור קשר