פנדה - מרפאה משפחתית  אפריל 2016
שלום לכם,
 
האביב כבר כאן - תקופה של צמיחה, התפתחות, פריצה קדימה. וברוח זו - בעוד שמונה ימים נקיים בפנדה חגיגה להשקת המרפאה המורחבת. אנו עסוקים בהכנות קדחתניות אחרונות ובכללן - תוספות שונות למרפאה, כמו בית העץ שאת תמונתו אולי ראיתם בפייסבוק שלנו וכן השלמה של אתר האינטרנט שלנו, אותו אנחנו מתכוונים להשיק ממש עם החגיגה.
ולכבוד האביב: ב- 3.4.16 יתקיים בישראל יום הרפואה הסינית, במהלכו יתקיימו הרצאות, טיפולי התנסות ושלל פעילויות לילדים ולמבוגרים, במתנ"סים ובמרכזים,  ללא עלות, בכל רחבי הארץ. גם במרפאת פנדה נקיים במהלך השבוע שנפתח ב- 3.4.16 ייעוצים ברפואה סינית, ללא עלות, שינתנו על ידי המטפלות ברפואה סינית אצלנו.  
 
 מאחלים לכולכם ימים של שמש ופריחה, והרבה הרבה בריאות,
ד"ר גלי, רונן, אפרת וצוות מרפאת פנדה   
 
אתם מוזמנים לחפש פעילויות באזורכם באתר יום הרפואה הסינית בקישור המצורף  ולעזור לנו לשים את הרפואה הסינית במרכז!      לפעילויות
 
 להרשמה לקבלת 'חדשות פנדה' 

 

 

במהלך שבוע הרפואה הסינית בפנדה, יינתנו ייעוצים, ללא תשלום בתחומים הבאים:
  • רפואה סינית לילדים ותינוקות
  • רפואה סינית לכאב
  • רפואה סינית למחלות דרכי עיכול
במעמד הייעוץ תנתן הנחה של 20% על קביעת תור ראשון

 

אירועי החודש בפנדה
 
3.4.16-8.4.16 שבוע הרפואה הסינית בפנדה
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
8.4.16 יום ששי, חגיגת ההשקה לכבוד הרחבת המרפאה
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
11.4.16 20:00-22:00  יום שני, מפגש ראשון לסדרה של 7 מפגשים בהנחיית יעל סול ,  "הורות בדרך הלב"
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
בכל יום רביעי בין השעות 10:00-11:30 מתקיימת בפנדה מרפאת ההנקה הפתוחה של ניבי IBCLC 
רפואה סינית – רפואה עתיקה לטיפול במחלות מודרניות

 

  הרפואה הסינית הינה דרך ריפוי עתיקת יומין, שהתפתחה לאורך אלפי שנים.
 
האמרה "האדם תבנית נוף מולדתו" מקבלת ברפואה הסינית משמעות עמוקה ומיוחדת. גוף האדם נתפס כמערכת של איברים, כאשר לכל איבר פונקציות ספציפיות, שונות מאלו הידועות לרפואה המודרנית, אשר ביניהם זורמת אנרגיה, היא אנרגית החיים או צ'י. בריאות ומחלה קשורים בשווי המשקל בין איברים אלו בתפקודם, ובזרימת האנרגיה ביניהם.
הידע הרפואי בסין עבר לאורך שנים מפה לאוזן. הוא המשיך להתפתח והתפשט לקוריאה, ליפן, להודו ולעוד ארצות במזרח. בהתאם לטבעה של המדינה ולבעיות הרפואיות הייחודיות למקום, הוסיפה כל מדינה רעיונות חדשים וטכניקות חדשות של טיפול. הרפואה הסינית, כפי שאנו מכירים אותה במערב, היא בעצם שילוב של אינסוף שיטות רפואיות שנאספו ושרדו לאורך ההיסטוריה.
נציג בקצרה כמה ממונחי היסוד של הרפואה הסינית -
צ'י ומרידיאנים – מהם?
התנועה הראשונית ביותר על פי הגדרת הרפואה הסינית, נקראת צי', כוח החיוניות והחיים. יש סוגים שונים של צ'י, ובהיותו ביטוי לחיוניות- הוא מחמם, מגן, יוצר תנועה, ומבטא את כוחות החיים. בגופנו הצ'י זורם במרידיאנים- ערוצי אנרגיה המתחברים זה לזה במסלולים בעלי אופי זרימה, עומק ותדר שונה, כך שבסופו של דבר גופנו הוא רשת סבוכה של תעלות חיוניות, שעליה נמצאות מעין צמתים- ריכוזי אנרגיה בפוטנציאל גבוה- אלו הן נקודות הדיקור. בנקודת דיקור ניתן לווסת ולהסדיר את הצ'י, להניעו ממקום למקום ולחדש את התנועה בגוף באופן הרמוני ומבריא.
תהליך האבחון ברפואה הסינית כולל לקיחת אנמנזה מפורטת, מידע מקיף ונרחב לגבי אורח חייו של האדם, ההיסטוריה הרפואית שלו ומכאוביו השונים, לצד התבוננות מעמיקה בפניו, בגופו. חשובות במיוחד אבחנות הדופק והלשון.
באבחנת הלשון אנו מתבוננים בהשתקפות האיברים הפנימיים ובסימנים מיוחדים- בחיפוי,
בגוף הלשון, בחריצים, נפיחות מסוימת, סטייה הצידה של הלשון ועוד. כל אלה עוזרים
לנו לקבל תמונת מצב קלינית מדויקת. הדופק- משקף לנו רבדים נוספים של המצב הפנימי, ויצביע תמיד גם על מקור החולי. בהיותו מבטא את פעימת החיים, הדופק מהווה מדד איכותי וכמותי מדויק ורגיש לחיוניות המטופל, ונוכל לחוש בכל אחד מהאיברים
בנפרד כמו גם במצב החומרים השונים והאיכות הכללית.
המטפל ברפואה סינית מטפל באדם ולא במחלה, ולרשותו עומדים מכלול כלים שיותאמו ספציפית לכל מטופל, ועשויים לכלול דיקור, צמחי מרפא ותזונה בהתאמה אישית, טיפולי מגע- טווינא או שיאצו, ותנועה- טאי צ'י או צ'יגונג.
הטיפול ברפואה סינית נחשב לבטוח בכל גיל ובכל מצב, למבוגרים והן לילדים ולתינוקות. 
 ניתן להשתמש בה בהצלחה וביעילות בכל שלב בחיים, הן כטיפול תומך, הן כרפואה מונעת, והן לריפוי. 
סקירה נרחבת של מחקרים רפואיים העוסקים ברפואה סינית הדגימה שהסיכון
לתופעות לוואי קשות נחשב לנמוך מאד (Cochrane data base syst rev. 2006).
הצהרה של ארגון הבריאות האמריקאי (NIH) משנת 1997, בנוגע לבטיחות הדיקור קובעת כי: אחד היתרונות של האקופונקטורה הוא שהסיכון לתופעות הלוואי וסיבוכים קטן משמעותית מזה של תרופות רבות או פרוצדורות המתאימות לטיפול באותם מצבים.
בשלושים השנים האחרונות, בוצעו מאות רבות של מחקרים מבוקרים ברפואה סינית, המראים את יעילותה של  הרפואה הסינית בטיפול בכאבי ראש ומיגרנות, בבחילות והקאות, בעיות עיכול כמו מעי רגיז ומחלות דלקתיות של המעי, קשיי שינה, קוצר נשימה, טינטון, חרדה, תעוקת חזה, וויסות לחץ דם, בעיות עיכול, הקלה בכאב ממקור אורתופדי, פיברומיאלגיה, מחלות ילדים, מחלת הסרטן, שיקום לאחר אירוע מוחי ועוד.

אז למה רפואה סינית?  כי זה עובד!

 

מי מטפל ברפואה סינית בפנדה?

ד"ר גלי שטופמן  MD, Dip.CM
רופאה ומומחית ברפואה סינית לתינוקות, ילדים ומבוגרים.
רפואת ילדים משולבת יעילה לטיפול במגוון מצבי מחלה, כמו - מחלות חום חוזרות, דלקות אוזניים חוזרות, נוזלים באוזניים
וירידה בשמיעה, אסטמה, דלקות חוזרות בלוע, Atopic Dermatitis ('אסטמה של העור'), כאבי ראש, כאבי בטן, עצירות ושלשולים, PFAPA, הפרעות גדילה, הפרעות קשב ועוד.
 
דייקי גרינברג, Dip.Ac רפואה סינית עתיקה
מתמחה במצבי מתח נפשי וחרדות, רפואת כאב. עוסקת בוויסות וחיזוק מערכת החיסון
הפיזית והמנטאלית, תוך הכוונה תזונתית ( עפ"י עקרונות התזונה הסינית) - לביסוס החוזק של הגוף לרפא את עצמו (תוך שאיפה למינימום התערבות).
 
מאיה נאור, Dip.CM מטפלת מומחית ברפואה  סינית להפרעות במערכת העיכול
מטפלת במגוון מחלות והפרעות במערכת העיכול - מעי רגיז, מחלות מעי דלקתיות - קרוהן וקוליטיס, רפלוקס, דיברטיקוליטיס ותסמיני עיכול נוספים כגון- עצירות, שלשול, צרבות, כאבי בטן, טחורים גזים, נפיחות, בחילות, הקאות ועוד.
 
ליאת יוסיפוביץ'   (Dipl. Ac  (I.A.TCM 
מטפלת בתינוקות, ילדים ומבוגרים בדיקור סיני, שיאצו וטווינה לפעוטות.
בעלת התמחות ברפואה סינית לילדים אצל דר׳ גלי שטופמן.  
מטפלת ברפואה סינית בילדים במצבים כגון מחלות חום, בקיעת שיניים, קשיים בשינה, אי שקט בתינוקות, בעיות התנהגות, כמו גם במצבים כרוניים: במערכת העיכול (כאבי בטן, עצירויות, שלשולים) במערכת הנשימה (שיעול, אסטמה, נזלת כרונית) דלקות גרון חוזרות, דלקות אוזניים חוזרות ועוד.

 

 

'חדשות פנדה' יוצא לאור אחת לחודש.
כאן אנו מספרים על חידושים במרפאה, על אירועי החודש הקרוב  והכי חשוב - מאמר בנושאים הקשורים בבריאות ילדים ומשפחה.
בכל חודש נכתב המאמר בידי חבר או חברה אחרים מצוות פנדה מתוך כוונה להתאים את התכנים לתקופת השנה, לחגים, למחלות העונה וכד'.  
בכל ניוזלטר תוכלו למצוא טיפים ועצות טובות ממיטב נסיונם של רופאי ומטפלי פנדה.  
 
לקבלת 'חדשות פנדה' לתיבת המייל הפרטית שלכם   לחץ כאן  
 
 FacebookShare          Send to friend 
 
 

 


נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus