ספטמבר 2016  ניוזלטר מס' 4
לכל שותפינו שלום רב,
 
בחודש יולי ציינו שלוש שנים לפעילותה של Social Finance Israel עם שתי אג"ח חברתיות שיצאו לדרך, ושלוש נוספות בשלבי פיתוח מתקדמים. השקנו מכשיר השקעה מתקדם מתחום המיקרו פייננס, התומך בהלוואות לנשים יזמיות. נתנו תמיכה מקצועית להקמת קרן הלוואות לעמותות, ועסקנו לא מעט  בחינוך שוק ובקידום צעדי מדיניות קריטיים לפיתוחו. אני גאה ומאושר בהישגי SFI ובצוות הנפלא שמביא אותם, וכן בכל השותפים שלנו מהעולמות החברתיים, הפיננסיים והממשלתיים.
 
כתמיד, בניוזלטר שלנו תוכלו למצוא עדכונים על הנעשה בעולם ולקבל מהם השראה - מדינות נוספות שעושות צעדים דרמטיים לטובת אימוץ אג"ח חברתיות וכן תוצאות מן התחום. לצידם, פרסומים שקידמנו בקבוצת Social Finance בכדי להגביר את הנראות והשקיפות לתחום האג"ח חברתיות  וכן לתת גישה לתוך התובנות משנות הפעילות הראשונות של המכשיר שהביאה הקבוצה לעולם.
 
בקרוב, נוכל לחלוק עמכם יותר מידע על הפרויקטים החדשים והמשמעותיים שאנו עמלים עליהם זה זמן. הישארו בקשר, יש הרבה למה לצפות.   
 
 
בברכת קריאה מהנה ושיתופי פעולה פוריים,
ירון נוידרפר - מנכ"ל SFI

 

הקליניקה לשוק הון חברתי קיימה ביולי שולחן עגול בנושא צעדים לקידום השקעות חברתיות בישראל, בהשתתפות נציגים/ות ממשרד האוצר, משרד הכלכלה, רשות המיסים, רשות התאגידים, האפוטרופוס הכללי, קרנות השקעות חברתיות, ארגוני החברה האזרחית, נציגי/ות אקדמיה ועוד.
במסגרת השולחן העגול הוצג דו"ח מקיף שהוכן על ידי הקליניקה ושכותרתו "השקעות חברתיות-מגמות בולטות במשפט משווה והמלצות לעידוד השוק בישראל". הדו"ח מציע ניתוח מעמיק, מפרספקטיבה בינלאומיות, על חשיבות הרחבת גבולות השיח הקיים בישראל משיח על "עסקים חברתיים" לשיח על "השקעות חברתיות"; מטיל ספק בצורך באימוץ הגדרה אחת ל"עסק חברתי" במסגרת דיני התאגידים; ומעלה לדיון מגוון הצעות לעידוד שוק ההשקעות החברתיות בישראל. 
 
 קרא עוד 
הממשלה אישרה ביום ראשון החולף את אימוץ המלצות הועדה לייעול ושיפור איכות השירותים החברתיים שניתנים במיקור חוץ. ההמלצות נכתבו על ידי הצוות לאחר עריכת מחקר מקיף על ההוצאות בפועל של המשרדים החברתיים ותוך היוועצות עם ארגוני המגזר השלישי. ההמלצות דורשות כי יעוגנו מנגנוני תגמול וסנקציות על בסיס ביצועים, ובפרט מציינים: "תשלום מבוסס תוצאות - ניתן לשלם למפעיל שירות באופן מלא או חלקי בהתאם לעמידה במדדי תוצאה שנקבעו במכרז. תשלום בדרך זו מייצר תמריץ לעמידה במטרות השירות." 
השקיפות של הנתונים על ההוצאות בפועל של המשרדים החברתיים במיקור חוץ בספר מסודר, מאפשרת כעת לעמותות בתחומים רלוונטיים להעריך יותר בקלות נדבכים בתועלת ויעילות השירותים שהן מספקות ולהבין את היקף ההוצאה של המשרדים החברתיים על שירותים אלו.   
 
 
 
 
 קרא עוד 

 

 

5 שנים, 60 אג"ח חברתיות ב-15 מדינות, גיוסים במעל ל-200 מיליון דולר, 90,000 משתתפים בתכניות, 22 אג"ח חברתיות שבהן תוצאות מדווחות - 21 מראות תוצאות חברתיות משופרות, 12 שהתחילו לשלם תשלומים למשקיעים ו-4 אג"ח שהחזירו את כל ההון למשקיעיהן. הכל במסמך אחד!
בגלובס סוקר בהרחבה מפגש עם סמנכ"לי ארגוני Social Finance בארה"ב, בריטניה וישראל. במסגרת המפגש חלקו שלושת המנכ"לים מניסיונם בתחום ושירטטו את הקווים לדמותו של התחום בשנים הקרובות.
 
 קרא עוד 

 

עדות משמעותית לחוזק התחום ההולך וצומח של אג"ח חברתיות היא מעורבותם של גופים פיננסיים מובילים שמביעים אמון במודל, ביניהם Merril Lynch, JP Morgan ואחרים. בולטת במיוחד, מעורבותו של הבנק ABN Amro ההולנדי, אשר עושה כעת השקעה רביעית באג"ח חברתיות ואף הקים מחלקה המתמחה בהן.
האג"ח החברתית הרביעית שבה הבנק מעורב הינה אג"ח חברתית מעניינת במיוחד, שכן היא האג"ח החברתית הראשונה בעולם שהיא חוצת מדינות. במסגרת הפרויקט תטופל רמת האבטלה הגבוהה בעיירה בהולנד, באמצעות השמה במקצועות נדרשים בעיירה בגרמניה תוך התאמה לביקושים.   
 
 
 קרא עוד 

 

בשוודיה הושקה האג"ח החברתית הראשונה במדינה לטיפול בילדים צעירים הנמצאים במסגרות השמה חוץ ביתית ומשפחות מאמצות ושילובם המיטבי בבתי ספר. ממשלת צרפת קוראת להגשת הצעות לאג"ח חברתיות בכדי להשיק כבר בקרוב 5 אג"ח חברתיות במדינה. גם ממשלת יפן לוקחת יוזמה ומכריזה כי בקרוב יושקו אג"ח חברתיות בסכום כולל של מעל 190 מיליון דולר אשר יממנו פרויקטים במדינות מתפתחות. בשיקגו, המשקיעים קיבלו החזר ראשון לאחר תוצאות שנת הפעילות באג"ח לשיפור איכות החינוך עבור ילדי גן בשכונות מוחלשות.                                                                                        

קרא עוד

 קרא עוד 

 

 שיתוף פעולה בין Social finance Israel, קרן רוטשילד-קיסריה, ג'וינט ישראל, יד הנדיב ונוספים, הביא כבר בשנה שעברה לצירוף ישראל למועדון המדינות אשר מיוצגות בועדת ההיגוי העולמית. הצוות הישראלי שפקד את הכנס הציג את התפתחות השוק הישראלי ויצר עניין רב בפעילות הנעשית בארץ. בכנס השתתפו נציגים מ-13 מדינות והוצגו בו יוזמות כגון הצעות חוק על השקעות נכסים פיננסיים רדומים, פיתוח מדיניות בנושא השקעות אימפקט, השקת אג"ח חברתיות חדשות והתקדמות אג"ח חברתיות פעילות. את הצוות הישראלי בכנס ליווה העיתונאי גיל קליאן ממערכת כלכליסט שסיקר את הכנס.  
 
 קרא עוד 

 

 
 

 

מאגר זה יאפשר לשותפים למידה של פרויקטים מרחבי העולם, בכדי שאלו יהוו מוקד ללמידה ולשכפול במדינות נוספות המושפעות מאותן בעיות חברתיות ניתן לקרוא בהרחבה על מטרות כל פרויקט, משך הזמן, האתגרים החברתיים שהוא בא לפתור, אוכלוסיית היעד להתערבות, תכנית ההתערבות והמודל הפיננסי. 
 
 קרא עוד 

 

 
 

 

 

 
 

 


נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus