חדשות פנדה - לשנה משמחת :-)  ראש השנה תשע"ז - אוקטובר 2016
שלום לכם,
 
כולנו חשים בסימני הסתיו - משב רוח קריר, עננים אפורים שעוברים בשמיים ואפילו הנזלת הראשונה של הילד החוזר מהגן. אבל הכי הכי מהכל - חגי תשרי המתקרבים אלינו ותיכף ממש - השנה החדשה.
בראייה הסינית, מהווה עונת הסתיו תקופה של התכנסות, של סגירת מעגל, של התבוננות ובקרה פנימיים לצורך דיוק והתכווננות, של סיום לקראת פתיחתה של התחלה חדשה. 
בגליון זה של חדשות פנדה, אספנו עבורכם מספר כתבות העוסקות בנושאים אלו בדיוק - מחזוריות והתחלות חדשות בעולם הרגשי, בזוגיות, בהנקה. תוכלו למצוא גם כמה מילים על דבש וסגולותיו, מאת ההומיאופת שלנו, ד"ר יפתח ברוזה. 
ועוד בענייני הסתיו, אנו שמחים לספר לכם על הצטרפותם של שני אנשי צוות חדשים אלינו - ד"ר אביגדור חברוני, MD - רופא ילדים ומומחה למחלות ריאה בתינוקות, ילדים ונוער. מנהל תחום מחלות ריאה בילדים במרכז הרפואי קפלן ומנהל המעבדה לתפקודי ריאה בתינוקות בהדסה עין כרם. ובאחרונה ממש -  קרין ורצקי וולק, MSW - עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת ומדריכת הורים, שאת כתבתה בנוגע להתחדשות בזוגיות תוכלו לקרוא כאן.

אנו מאחלים לכולכם שנה טובה, גדושה בנחת ובשמחה, בבריאות טובה ובאהבה.
  ד"ר גלי, רונן, אפרת וצוות המרפאה
 להרשמה לקבלת 'חדשות פנדה' 

 

זוגיות מתחדשת לקראת השנה החדשה

 

 מאת קרין ורצקי-וולק MSW – עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת

תחילת חגי תשרי בפתח, תקופה שרבים מאתנו מנצלים כדי להביט פנימה ולחשוב על יעדים אישיים לשנה הקרובה. אך בל נשכח שהשנה החדשה היא גם הזדמנות לעצור ולהתבונן על הזוגיות ש לנו, להיזכר בחלקים שאנו מרוצים מהם בה, לבחון את החלקים שהיינו רוצים לשפר, ומתוך כך לבחור יעדים זוגיים. 
בחירת היעד קשורה במידה רבה לשלב שבו נמצאת מערכת היחסים: בתחילת היחסים נרצה להיטיב ולהכיר את בן/בת הזוג; כשאנו הורים לילדים צעירים, קורה רבות שהזוגיות נשחקת בלחצי המשפחה הנבנית, ולכן נחפש להגדיר מחדש את הזוגיות ואת הצרכים המשתנים של שני בני הזוג; בזוגיות ותיקה נוכל לחפש דרכים להעיר את התשוקה ולחזק את החברות אחרי שנים של שגרה שוחקת ומתמשכת.
בשנותיי כמטפלת זוגית ומשפחתית שמתי לב לנושאים חוזרים, שאנשים רבים מבקשים להתמקד בהם. אמנה כאן שתי תלונות נפוצות ואציע כיוון לחשיבה מחדש – קשיי תקשורת והערכה הדדית; אולי גם אתם תוכלו להזדהות עם הדברים.

"אנחנו לא מצליחים לפתור בעיות, אנחנו רק רבים!" זוגות רבים מתארים איך ניסיונות שלהם ללבן נושאים שונים ביניהם מסתיימים בקצר בתקשורת ובכעס גדול. כשמפרקים את רצף האירועים עולה לרוב שילוב של הנחות שגויות, קפיצה למסקנות ובעיקר קושי להקשיב באמת ועד הסוף זה לזה, בשל כעסים קודמים. המפתח לתקשורת זוגית מוצלחת הוא הקשבה אמיתית לבן/בת הזוג. נשאל את עצמנו: האם הקשבתי לכל מה שנאמר לי עד הסוף? האם אני יכול/ה לחזור על כל מה שנאמר לי? אנשים רבים מקשיבים רק לחלק הראשון של הדברים ומרגע זה עסוקים בתגובה שלהם. כך נפתח פתח לאי הבנות ההולכות ומצטברות. אז מה עושים? פשוט מאוד: מקשיבים לפני שמגיבים. ואם בן/בת הזוג אינו מקשיב, עצרו אותו ובקשו ממנו להקשיב עד הסוף!

"היא/הוא לא מעריכה/ך אותי ואת הדברים שאני עושה!"
תלונה נפוצה החוזרת שוב ושוב במהלך עבודתי עם זוגות היא תחושה של חוסר הערכה וכבוד מצד בן/בת הזוג. ברוב המקרים, שני בני הזוג מרגישים כך. אבל כמעט תמיד, כשאנו בודקים את העניין לעומק, מתגלה שבני הזוג דווקא מעריכים מאוד זה את זה ואת התרומה של כל אחד מהם. מה שבדרך כלל חסר הוא הביטוי של הערכה וחיבה. לכולנו יש צורך להרגיש שהסביבה מעריכה ואוהבת אותנו, ובוודאי בן/בת זוגנו, אך בחיי השגרה קורה רבות שאנו "שוכחים" לבטא את ההערכה שאנו חשים כלפיהם, ונדמה לנו ש"זה ברור מאליו".
באופן פרדוקסלי, כדי לקבל מבן/בת זוגנו יותר ביטויי חיבה והערכה צריך קודם כול לתת. ככל שנביע את חיבתנו והערכתנו במילה טובה, מחמאה, מילת אהבה והערכה, כך בן/בת זוגנו יגיבו בהתאם. רמות הכעס והתסכול ירדו והדינמיקה הזוגית תשתנה. מומלץ בחום לנסות בבית :-)

מחקרים מראים כי זוגיות טובה ומספקת מהווה בסיס חשוב לסיפוק בחיים בכלל. ככל שנזרע ונשקה אותה כך נהנה מפירות עמלנו.


שתהיה לכולנו שנה טובה, שנת בריאות וסיפוק וכמובן זוגיות פורחת ומלבלבת!

קרין וצוות פנדה


 

בסימן עוף החול- תקווה, שינוי והתחדשות

 

דייקי גרינברג Dipl. Ac - רפואה סינית עתיקה, רפואה סינית מדויקת לכאבי הגוף ולמכאובי הנפש והלב.
 
היכולת להבין מחזוריות ולהתחבר אליה ברמה המעשית- היא יכולת מבורכת.
לעיתים אני זורקת לחלל הקליניקה את השאלה- האם למעגל יש התחלה?
הרבה פעמים אנו מתנהלים בחיים כאילו למעגל אין התחלה.
אנו מתנהלים על פי עקרון ההתמדה (האינרציה) , נשאבים לפעילויות השגרתיות היומיומיות שהתרגלנו לעשות, ולא עוצרים לרגע להתבונן ולשאול האם אנחנו במקום הנכון לנו. האם אנחנו מאושרים ומרוצים מההישגים שהשגנו. האם אנחנו עדיין חולמים אך לא עושים דבר על מנת לאפשר לחלומות שלנו להתגשם.
ההתבוננות במחזוריות היא חשובה וניתן לגזור ממנה המון תובנות.
ההבנה שלמעגלים שלנו בחיים יש התחלה, אמצע, סוף, והסוף מביא להתחלה מחודשת - יכולה להועיל לנו בהמון מישורים.
ראש השנה הוא ההתחלה של המעגל השנתי העברי.
אם רק לרגע נתייחס למחזוריות הזו של השנה , ונבחן אותה על פי המחזוריות של עוף החול – נוכל לשאוב משם המון תקווה לשינוי ולריפוי ולהתחדשות.
עוף החול- הפניקס היא ציפור שכאשר היא מגיעה לשיא ההתפתחות שלה- היא מעלה את עצמה באש , ומן האפר שלה צומחת מחדש חזקה יותר, בעלת יכולות ריפוי מפותחים יותר, בריאה יותר ויצירתית יותר.
הרגעים האלו של רגע לפני החג, מזמינים אותנו להתבונן , לוותר על המוכר והמקובע – ולהיוולד מחדש כפי שעושה הפיניקס.
יונה וולך כתבה (כדרכה המקסימה) :

" הַחַיִּים שֶׁיֵּשׁ לְךָ
הֵם הַחַיִּים שֶׁחָיִיתָ
הַבֵּט אָחוֹרָה בַּהֲבָנָה
מְצָא אֶת נְקֻדַּת הַבְּרֵאשִׁית
הַבְּרִיאָה

בְּרָא אֶת עַצְמְךָ
זֶה הָעוֹלָם הַטּוֹב בְּיוֹתֵר
הַיָּחִיד
שֶׁתּוּכַל לִבְרֹא
כָּל זֶה מָצוּי בְּתוֹכְךָ
גַּלֵּה אוֹתוֹ
הַתְחֵל מֵהַתְחָלָה....."

גלה אותו - מצא את תחילת המעגל, ראש השנה זהו זמן טוב לעשות זאת. ראש השנה העברי נחגג בעונת הסתיו ובהקבלה לתקופת המתכת ברפואה הסינית, שמאפשרת לנו באופן טבעי כינוס, התבוננות מוארת פנימה ובאמצעות אלו - אפשרות להעלות באש את מה שמיותר לנו, את מה שמקובע לנו, ולייצר את עצמנו מחדש בבריאה מחודשת שתביא יותר מכל מה שהיה עד כה.

שנה טובה !

דייקי וצוות פנדה
  

 

התחלה חדשה - על תחילתה של הנקה

 

מאת ניבי יעקב, יועצת הנקה IBCLC.

שנה חדשה היא תמיד הזדמנות לעשות סיכום וגם להתבונן קדימה, לבחון את המטרות שלנו ואת האמונות שלנו. בנושא ההנקה, לכל אחת יש את התפיסות והמחשבות שלה. ראשיתה של ההורות אינה תמיד פשוטה, והלידה מביאה איתה שינויים ואתגרים רבים. ההנקה שאינה מתבססת בקלות עלולה להיות מאד מתסכלת.
בירור של ציפיות ומטרות יכול מאד לעזור.
אני אוהבת לברר עם האמא איך היא תופסת את ההנקה שלה, אם יש לה מחשבות בנוגע למשך ההנקה, מה תפיסת עולמה בנוגע לטיפול בתינוק. גם אם לא חשבה באופן מודע על דברים אלו, הרי ששיחה שכזו מהווה הזדמנות לחשוב ביחד, לשאול שאלות ולשמוע על האפשרויות הקיימות. ולמה זה חשוב? כי ייעוץ הנקה הוא הרבה יותר מחיבור תינוק לשד, כי הנקה היא הרבה יותר מאשר הזנה.
יש אימהות שלהן חזון שלם ומגובש על עצמן כמניקות. אמא אחת שעבדתי איתה סיפרה שהיא תמיד חלמה להניק את התינוק שלה עד שיתחיל ללכת. אמא אחרת, שלא הניקה את ביתה הבכורה שנולדה בלידה קיסרית, אמרה לי בפגישת הכנה להנקה כשהייתה בהיריון הבא שהיא חולמת להניק כבר בחדר הלידה, עור לעור, את התינוק החדש.
רוב האימהות שמחות לשתף במחשבותיהן בנוגע להנקה.
כמו בכל תחום אחר בחיים, הרי שמטרות עוזרות לנו להגדיר את הדרך, ולבחור לאן הולכים. וכשיודעים לאן הולכים הרבה יותר קל להגיע, עם התמיכה הנכונה.
נקודת מוצא לחשיבה בנוגע להנקה היא הנחיית ארגון הבריאות העולמי, ה- WHO, הממליץ על הנקה בלעדית בחצי שנה הראשונה והמשך הנקה בשנתיים הראשונות והלאה, תוך שילוב מדורג של מזון מוצק. יש אימהות שמתכננות להניק עד לסיום חופשת הלידה והחזרה לעבודה, ויש כאלה שלוקחות כל יום בפני עצמו ולא מרגישות שהן יכולות או רוצות להתחייב בפני עצמן על משך ההנקה. אני מאמינה שלא להחליט מראש על מועד סיום, שכן המציאות יכולה להפתיע. חשוב לשמור על גמישות מחשבתית לכאן או לכאן, וכן לזכור שהנקה היא לא "הכל או כלום" ותמיד יש אופציות לשמר ולהמשיך להניק גם באופן חלקי אם מעוניינים בכך.

שתהיה לנו שנה טובה, שנדע כיצד לפעול כדי להגשים את החלומות שלנו, ולהפוך את המטרות למציאות. 

באהבה רבה,
ניבי וצוות פנדה 
 

 

כמה מילים על הדבש

 

מאת ד"ר יפתח ברוזה MD, רופא והומיאופת
 
דבש הוא אחד מפלאי הטבע-

הדבש נוצר מצוף של פרחים שעובר עיבוד מיוחד בקיבת הדבורים ובכוורת. הדבש מהווה
מקור ענין לבני האדם מאז העת העתיקה, וציורי מערות בספרד תיעדו לקטי דבש מלפני 8000 שנה.
הדבש משמש בעיקר כמקור אנרגיה בריאה ומזינה. מבחינה רפואית לדבש תכונות אנטי בקטריאליות  שעוזרות למערכת החיסון להתגבר על חיידקים שונים. כתנאי לכך על הדבש להיות בלתי מחומם. מומלץ לקנות דבש ישירות מהיצרנים או בחנויות טבע ולהתנסות כל פעם בדבש אחר - מומלצים דבש אקליפטוס, דבש פרחי בר ודבש דרדרים. 

המפגש האישי שלי עם דבש היה בתור נער בן 14 כשאבי שהיה חוקר חרקים הכיר לי תלמיד שלו שעסק בגידול דבורים. נכבשתי בקסם הדבורים-ובמשך 5 שנים גידלתי בחצר ביתנו על מדרונות הכרמל 2-3 כוורות. אין מופלא מלראות את חיי השיתוף והקסם של הדבורים, ולהקשיב לרחש הדבורים בעונת הפריחה באביב. לדבורים תוצרים רבים שמשמשים את הרפואה מימיה הקדומים - דבש הדבורים, פולן - אבקת הפרחים, מזון המלכות, הפרופיליס ועוד. על פי האפי-תראפיה, משתמשים בתוצרי הדבורים, ואף בארס הדבורים לריפוי מחלות רבות בהן דלקת פרקים. גם בהומאופתיה הקלאסית משתמשים ברמדי המכונה Apis שעוזרת למצבי פריחה ואלרגיה שונים.

שנה מתוקה כדבש לכולנו!
  
ד"ר יפתח  ברוזה

 

אירועי החודש בפנדה

 

ביום ששי, 28.10.16 תפתח בפנדה סדנה נוספת של SmallTalk   לדבר עם תינוקות , מבית לריסה גינת - הסדנה, בת שלושה מפגשים, תתקיים בין השעות 9:00-11:30. להרשמה אנא פנו למזכירות.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
בכל יום רביעי בין השעות 10:00-11:30 מתקיימת בפנדה מרפאת ההנקה הפתוחה של ניבי IBCLC
לפרטים נוספים

 

 

' חדשות פנדה' יוצא לאור אחת לחודש.
כאן אנו מספרים על חידושים במרפאה, על אירועי החודש הקרוב  והכי חשוב - מאמר בנושאים הקשורים בבריאות ילדים ומשפחה .
בכל חודש נכתב המאמר בידי חבר או חברה אחרים מצוות פנדה מתוך כוונה להתאים את התכנים לתקופת השנה, לחגים, למחלות העונה וכד'.  
בכל ניוזלטר תוכלו למצוא טיפים ועצות טובות ממיטב נסיונם של רופאי ומטפלי פנדה.  
 
לקבלת 'חדשות פנדה' לתיבת המייל הפרטית שלכם   לחץ כאן  
 
 FacebookShare          Send to friend 
 
 

 


נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus