Accessibility

דצמבר 2016  עלון הפקולטה למדעי הרוח והחברה מס' 2
דבר הדיקן

העלון הזה יוצא כאשר אנו בעיצומו של תהליך גיבוש חזון לעשור הקרוב של הפקולטה. זוהי הזדמנות למחשבה קולקטיבית על כיוונים חדשים במחקר, בהוראה ובגיוסים העתידיים של חברי/ות סגל. 
ביום ראשון ה-11/12/16, דיקני מדעי הרוח (ובמקרה שלי, גם חברה) נפגשו עם נשיא המדינה בנוכחות יו"ר הות"ת ונציגי מל"ג. הישיבה התקיימה לבקשת הנשיא כדי לדבר על "משבר מדעי הרוח". במקום לדבר על "משבר", תיארנו לנשיא את העשייה המחקרית הענפה בתחומי מדעי הרוח באוניברסיטאות ודברנו על האפשרויות השונות לחבר בין הנעשה באקדמיה לציבור הרחב.
הוזמנתי ע"י   AABGU  (הגוף האחראי על גיוס תרומות לאוניברסיטה בארה"ב) למפגש השנתי שיתקיים באמצע ינואר 2017. זוהי הזדמנות לחשוף את הארגון, ובאמצעותם את התורמים, לעשייה המגוונת של הפקולטה. לבקשתם, אציג מספר פרויקטים ותחומי מחקר וכן את החזון שלי לפקולטה.
תודה ליעל ניר על העריכה המקצועית של העלון. 

מיומנה של חוקרת
 
פרופ' גלית נמרוד  
 
בשלהי שנות ה- 90 של המאה הקודמת יצא חנוך לגמלאות אחרי קריירה ארוכה ורבת הישגים. את החודשים הראשונים לחייו כגמלאי הוא בילה בביצוע פרויקטים שנדחו שנים רבות, כגון שיפוץ הבית וארגון מחדש של הגינה, אולם משתמו הפרויקטים הוא מצא את עצמו מתעורר מדי בוקר ללא כל תחושת מטרה. 

 

 

במהלך חודש נובמבר 2016 מכון המפרי שב לעשייה, בראשותו של פרופ' יאיר נוימן מהמחלקה לחינוך.  

 

סיכום הגשות מחקר לקרנות תחרותיות 2016

עם תום תקופת הגשת הצעות מחקר לקרנות המחקר התחרותיות, הוגשו למעלה מ- 115 הצעות.
הפקולטה שמחה לשתף אתכם בהצלחת תחילתו של פרויקט לקידום, עידוד וסיוע בהגשות מחקר ע"פ מחלקות. השנה, המחלקה לכלכלה היתה הראשונה בפרויקט והצליחה בשיתוף פעולה של הרמ"ח, חברי הסגל והפקולטה לקדם ולהגדיל את מספר ואיכות ההצעות שהוגשו.
לפי הנתונים שבידנו, ל- 56% מחברי הסגל בפקולטה יש מענקי מחקר פעילים.
הפקולטה תשמח לשתף פעולה בכל הנדרש עם מחלקות נוספות שמעוניינות לקבל סיוע על מנת להגדיל את מספר ואיכות ההגשות.

 

פרסים 

    זוכת פרס ההשכלה הגבוהה בקטגוריית החוקר הצעיר

 

פרסומים 

"הפוליטיקה של חקר הטראומה" / דר' אילת הראל שלו             

המאמר סוקר את התפתחות המחקר בטראומה ומבקר את הפוליטיקה בחקר הטראומה בקרב גברים, נשים וילדים. המחקר מאתגר את נטיית חוקרים/ות ומטפלים/ות להתמקד בטראומה של גברים במלחמה לעומת טראומות של נשים וילדים כקורבנות אלימות מינית. המחקר קורא להתבוננות מחודשת בנרטיבים נוספים של טראומה – כגון נרטיבים של נשים לוחמות והתמודדותן עם חוויות טראומטיות במלחמה.  

המאמר נכתב ביחד עם ד"ר שיר דפנה-תקוע.

 

ספרים 
רות ג'ינאו
The French Army and Its African Soldiers: The Years of Decolonization (Lincoln: Nebraska University Press, 2017)
 
 קרא עוד 
 

פרופ' אילנה רוזן

חלוצים בפועַל - קריאות בספרות תיעודית של ותיקי יישובי הדרום בישראל.
 
 קרא עוד 
 

פרופ' נירית בן אריה דבי

Crusade Propaganda in Word and Image in Early Modern Italy: Niccolò Guidalottos’ Panorama of Constantinople (1662) (Toronto: Centre for Reformation & Renaissance Studies, 2016)
 
 קרא עוד 

 

 

דר' עומרי ניר ובנו עילי נהרגו במהלך טיול בנחל צאלים. נראה שאין אדם במדינת ישראל שלא כאב את כאבה של המשפחה בימים הספורים שחלפו מאז האסון. מותו של דר' ניר הוא אבדה קשה למחלקה ולקהילה הבינלאומית של חוקרי וחוקרות המזרח התיכון.

 

כנס בנושא "מוזיאולוגיה בישראל 2016 , תמונת מצב: היסטוריוגרפיה, תיאוריה, פרקטיקה"

 
 
 

 


נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus