"צאנה וראנה בנות ציון במלך שלמה בעטרה שעטרה לו אמו ביום חתונתו וביום שמחת ליבו" – יום חתונתו -  זה מתן תורה וביום שמחת ליבו זה בניין בית המקדש" [ משנה סוף תענית] . מתן התורה המוזכר כאן הינו יום הכיפורים שבו נתנו לוחות שניות [ רש"י שם ] וובנוסף בימי שלמה המלך גם שמחת בניין בית המקדש נחגגה ביום הכיפורים ובאותה שנה אכלו ושמחו ולא התענו. כמו כן דברי חז"ל "לא היו ימים טובים לישראל .. כיום הכפורים שבהם בנות ישראל יוצאות" לכרמים – מדגיש כי יום הכיפורים יום שמחה עצומה וגדולה הוא , כנישואין וחתונה.

 

יום הכיפורים הינו יום סליחה מחילה וכפרה שבהם מתלבנים עוונותיהם של ישראל ואנו כאומה – מחדשים את הברית ואת הקשר העמוק בנינו לבין רבש"ע. העינויים אשר אנו מתענים אינם לאבלות או לעצבות ח"ו –  העינוי מהוה חלק מתהליך של נקיון וטהרה אשר מתוכם צועדת האומה שוב, לאחר נפילותיה, לחדש את הברית – הכתובה, שהיא התורה – ניתנת שוב ביום הכיפורים, החופה – שהוא בית המקדש נחנך באותו יום והריקודים והמחולות – ביטוי של שמחת נישואין וקשר בין החתן לכלה.
מתוך בטחון בחידוש עומק האהבה הזאת מברכים אנו באופן ודאי "מלך מוחל וסולח לעוונותינו ומעביר אשמותינו בכל שנה ושנה". אמנם כל אחד מאיתנו כפרטים נבחן האם שותף הוא למהלך הכלי הנשגב הזה או שעקב חטאיו – נשאר מנותק מאחור אך האומה לובשת לבן ככלה ממש ובמוצאי יום הכיפורים – נבנית סוכה שהיא בית החתנות של החתן המציץ מן חרכי הסכך והכלה המקיימת "תשבו כעיין תדורו".
מהלך פנימי רוחני זה הופנם והורגש בימי הרחמים והדין אשר חווינו יחדיו בישיבה בחודש האחרון – התפילות, השירים, השבתות והמפגשים, הפעילויות והאוירה הכללית המיוחדת אכן נכנסו ללבותיהם של כל בני החבורה ומתוך כך נכנסים אנו כולנו ליום הכיפורים הבעל"ט ולאחריו לחג הסוכות לקיים "לך אכול בשמחה לחמך... כי כבר רצה האלוקים את כל מעשיך".
 
גמר חתימה טובה לכם הורים יקרים ולכל בית ישראל.
הרב מאיר טויבר 
ראש הישיבה 

 

הרב יוחאי כהן - מנהל חט"ב

 

כל נדרי ואסרי...
ביום הכיפורים נמצאים כולנו בבתי כנסת במפגש מרגש עם כלל עם ישראל, גם עם העם שלהם זהו ביקור חד-שנתי במקדש מעט, וכולם מכירים את המתח וההתרגשות לפני ששליח הציבור פותח פיו בתפילה יחידה
ומיוחדת "כל נדרי".
אם נעיין בתפילה נגלה כי בעצם מדובר, לפחות על פניו, בטקסט משפטי. הצהרה שנועדה לבטל את הנדרים והשבועות שהנוכחים קיבלו על עצמם, כדי למנוע מהם להישאר "תקועים" עם הבטחות ושבועות שכבר לא יצליחו לקיים. מישהו כנראה הבין שאם כבר כולם מגיעים ביום כיפור לבית הכנסת, כדאי לנצל את הזמן לאיזה ביטול המוני של נדרים, ולמנוע מהקהל תקלות עתידיות.

 

אני מבקש, כי ננסה להסתכל וללמוד את התפילה אחרת, לא כללית אלא פרטית, אישית ואף אינטימית יותר. לכולנו יש שבועות עצמיות. הגדרות, שיוכים, תוויות וכינויים שאנחנו מלבישים על עצמנו, מקבעים
בהם את עצמנו.
"אני אינטלקטואל - אני חושב עם השכל, לא עם הרגש", "אני לא עומדת בהחלטות, כזה מן טיפוס אני", "אני לא מתרגש בקלות", "אני לא מסוגל לדבר על...", "אני לא טובה ב...", "אין לי כשרון ל...", "אין לי אומץ", "אני עצלן", "זו פשוט האישיות שלי, אין כאן הרבה מה לעשות".
כל נדרי היא אולי התפילה שמגדירה את התפיסה היהודית שאומרת שהאדם הבודד תמיד מכיל כוח לשינוי, שמתנגדת למצב שבו אנחנו מקבעים את עצמנו ומוותרים מראש "כי ככה אנחנו", שמכריזה שהפוטנציאל לשינוי לטובה ("התשובה") קיימת עוד לפני שהעולם עצמו התקבע לתבנית זו או אחרת, לפני שהוא נוצר.
מול כל התבניות לתוכן אנחנו מכניסים את עצמנו, ובכך מונעים מעצמנו את החופש להשתנות למה שאנחנו רוצים להיות, מגיעה "כל נדרי" ומכריזה שכל השבועות, כל הנדרים, כל התוויות העצמיות שלנו "בטלין ומבוטלין". בשביל להתחיל שנה טובה, צריך להתנתק מכבלים, צריך לסדוק את הקליפות שאנחנו עוטפים את עצמנו בהן, לדחוף אותן ולתת להן להתקלף וליפול מעלינו כנשל נחש המתחדש, ולעמוד, אפילו אם רק ליום אחד, לשעה אחת, בלי הגדרות מוצא, בלי דעות קדומות על עצמנו.
בבית הכנסת או מחוצה לו, בכל מקום בעולם, "כל נדרי" מזכירה שלכולנו יש מה לשכוח לגבי עצמנו לפני שאנחנו מאמינים ליכולת שלנו להשתנות, שהדברים אנחנו חושבים שהם קבועים בנו יכולים להיות "לא שרירין ולא קיימין" בהינף החלטה, ושאולי לשניה אחרת, כולנו דפים לבנים. "מיום הכיפורים הזה עד יום הכיפורים שיבוא עלינו לשלום".

ברכת גמר חתימה טובה שלוחה
מבית הישיבה, לכם ולבני משפחותיכם
אוהבכם
הרב יוחאי כהן
מנהל 
חטיבת הביניים

 

כנס הרמב"ם
 
״חזק חזק ונתחזק״: ביום שלישי הסתיים סבב לימוד של הרמב״ם היומי. כ- 70 תלמידים מבני הישיבה סיימו את הלימוד על הסדר וזכו להשתתף בסיום לכבודה של תורה שהתקיים במתחם הארנה. יישר כוח לרב אריה על הובלת הלימוד מידי יום בחטיבה העליונה ולרב יוחאי מנהל החטיבה על הובלת הלימוד מידי יום לתלמידי חטיבת הביניים. סבב הלימוד החדש כבר יצא לדרך ורבים הם המצטרפים ב״ה, ויהי רצון שנמשיך להגביר חיילים לתורה.

 

 
 

 

 
 

 

סיור סליחות
 
"עננו אלוקי אברהם עננו״: תלמידי כיתות ז'-ח' והצוות החינוכי יצאו במוצאי צום גדליה לסיור סליחות, בפקיעין. בדרכינו עברנו במערתו של רשב״י ור׳ אלעזר בנו, סיירנו בפקיעין ולמדנו על משפחת זינאתי והמשימה הלאומית בה מחזיקה המשפחה.
המשכנו לאמירת סליחה מרגשת ומרוממת בהובלת התלמידים הנפלאים, בסמוך לקברו של ר׳ יאשיהו. המשכנו לשייט לחוף ימה של עכו ובדרכינו חזרה, ממש בתחושה ״קמתי באשמורת״ עלתה השמש מול ענינו. המשכנו לתפילת שחרית עייפה ומתוקה בבית כנסת מיוחד ״הטוניסאי״ בעכו, אשר כולו עשוי פסיפס. כמובן שאכלנו ארוחת בוקר טובה וחזרנו אל עיר הקודש. יישר כוח ענק לתלמידים ולצוות על ההובלה של לילה ייחודי ומרומם.                   

 

 
 

 

 
 

 

ערב התעוררות
 
קיימנו יחד עם התלמידים ערב התעוררות בקברי אבות במערת המכפלה, במהלכה שמעו התלמידים שיחה מפי הרב הלל הורוביץ. היה מרתק במיוחד.

 

 
 

 

 
 

 

הכנה לסוכות
 
לקראת החג הקרב, שמעו התלמידים שיעור מרתק בנושא הלכות ארבעת המינים מפי הרב עדס.

 

תורה לשמה - סיומים
 
תלמידינו לומדים מרצונם בשעות הפנאי מסכתות רבות בגמרא ובמשנה. לקראת יום הדין התכנסנו לסיום הסיומים בו כל המסיימים השתתפו, תלמיד אחד סיים בקול ואיתו שאר התלמידים. הישיבה מעצימה לימוד זה וע"כ הסיום נעשה בצורה ציבורית וראש הישיבה חילק למשתתפים שי לעידוד המשך הלימוד.

 

 

הכנה ליום כיפור
 
קיימנו בישיבה ערב הכנה ליום הכיפורים במעמד הורים ותלמידים לחטיבה העליונה ששמעו את שיחתו של הרב מאיר גולדויכט בענייני תשובה.

 

 

 
בית ישיבת בנ"ע נתיב מאיר מאחל לכל משפחות תלמידינו היקרים
ברכת חג שמח  מלא ברכת ה'.
ראש הישיבה מזמין את התלמידים היקרים ל"קבלת פני רבו" ושמחת בית השואבה בסוכתו (רחוב סירקיס 5 קריית משה) בע"ה ביום ראשון י"ח תשרי חול המועד סוכות החל מהשעה 18:00 .
מועדים לשמחה ורוב נחת.

 

בברכת גמר חתימה טובה!

 

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus