Accessibility

נובמבר 2017
דבר הדיקן
שנת הלימודים החלה ולאחר תקופת השינויים, לשמחתי, מספר הסטודנטים בפקולטה בתארים השונים די יציב. במועצת הפקולטה (בה השתתפו מעל למאה מחברי הסגל הבכיר של הפקולטה – אני מסתכל על חצי הכוס המלאה) התקיים דיון מעניין על שיפור ההוראה (ראו מטה) וזה הזמן להודות לגיא ביינר וחברי הועדה על עבודתם. כמו כן, ובהקשר זה, אני רוצה לברך את חברי הפקולטה שקיבלו פרסי הצטיינות על ההוראה שלהם (ראו מטה) בטקס שהתקיים ב-6 בנובמבר.

ועדת הספרייה הפקולטית בראשותה של חניטה גודבלט פועלת נמרצות לקדם את ענייני הפקולטה בספרייה. אנו מנסים לקדם יוזמות כגון פיתוח Libguides  לתחומי הדעת השונים בפקולטה שיהיו לעזר לסטודנטים וחוקרים וכן להרחיב ולשפר את ההדרכה והעזרה לסטודנטים שלנו, במיוחד לאלו שעברית אינה שפת אמם. אנא ראו מטה את הפנייה של הוועדה, ובמיוחד הצורך להזמין ספרים מוקדם יותר השנה.

אני גם מבקש להזכיר את הכנס הפקולטי שיתקיים ב-26 בפברואר 2018 ולעודד הגשת הצעות למושבים או להרצאות (עד ל-15 בדצמבר 2017).

היות והעלון הבא יצא אחרי חנוכה, זוהי הזדמנות לאחל לכם ולמשפחותיכם חג אורים שמח.

  מיומנה של חוקרת   
 
    ד"ר בקי קוק 
 
העניין שלי בזיכרון קולקטיבי בא ממקום מאד אישי ופרטי. כפי שאני מספרת לתלמידיי בסמינר על הפוליטיקה של זיכרון השואה בישראל, בתור ילדה, בתוך הבית הפרטי שלי, גדלתי עם אבא מאד מפורסם. על פי הסיפורים שהיה מספר בבית הוא פעל רבות למען הצלה של יהודים במהלך מלחמת העולם השנייה.

 

 

בתאריך 20.11.17 התקיימה מועצת הפקולטה. בתחילתה המחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי הציגה פוסטרים אודות עבודות המחקר במחלקה.

 
 

 

פרס אקומני לסובלנות ולהבנה דתית וחברתית על-שם לדיסלב לסט לקרדינל קורט קוך

המרכז לחקר המרת דת ומפגשים בין-דתיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב אירח את הקרדינל קורט קוך מהוותיקן והעניק לו פרס אקומני לסובלנות ולהבנה דתית וחברתית על-שם לדיסלאו לסט. הקרדינל קורט קוך ממונה על הוועדה האפיפיורית בוותיקן ליחסי יהודים-נוצרים.  


 

 

 

 

מחקר
מפגש לזוכי מענק מחקר של הקרן הלאומית למדע

הפקולטה למדעי הרוח והחברה תקיים מפגש ראשון מסוגו עבור חוקרים שזכו לראשונה, במענק מחקר של הקרן הלאומית למדע. את המפגש יזם פרופ' דני פילק, המשנה לדיקן לענייני מחקר.

המפגש יתקיים בתאריך 12.12.17 בין השעות 10:15-12:00 בבניין 74 (דילר) חדר 301

בחלקו הראשון של המפגש ייטלו חלק פרופ' גליה אבידן, פרופ' רמי ריינר ופרופ' לין שלר, שיספרו מניסיונם מהם המכשולים בניהול זמן, התנהלות מול הרשות למחקר ופיתוח, ניהול עוזרי מחקר ויוסיפו טיפים שיסייעו למי שמנהלים לראשונה, מחקר במסגרת הקרן הלאומית למדע. (רלוונטי לכלל החוקרים חדשים וותיקים כאחד).

בחלקו שני תתקיים הדרכה בנושא: ניהול נכון של תקציב מענק המחקר, ע"י גב' מיטל דרור, ראש צוות תקציבי ישראל, מטעם הרשות למחקר ופיתוח.

להשתתפות יש להירשם בכתובת המייל [email protected]    נעה שרי, מתאמת תמיכת מחקר.

 

                                אנו מודים על היענותם של גליה, רמי ולין ללוות את המפגש.


 

 

סיכום ומצב ההגשות לקרנות מחקר ע"פ מחלקות  

   

 

הפקולטה מברכת את פרופ' אדם לפסטיין, ד"ר דנה וידר וייס ופרופ' גיא רוט, מהמחלקה לחינוך על זכייתם במענק במסגרת  ISF Center Excellence   בשיתוף אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה העברית. 

 

ברחבי הפקולטה

הפקולטה מברכת את הזוכים בהוקרה על הצטיינות לחוקרים ולמרצים לשנה"ל תשע"ז. באותו הערב הוענק פרס טורונטו.

 

 

ביום חמישי ה-2 בנובמבר התקיים באוניברסיטת בן גוריון כנס אקדמי ראשון בנושא "צעירים במצבי סיכון בישראל: מדיניות מחקר ופרקטיקה". הכנס אורגן ע"י ד"ר תהילה רפאלי, ראש התוכנית ללימודי נוער וצעירים במחלקה לעבודה סוציאלית בשיתוף עם ד"ר מיכל קומם מנהלת "מרכז רותם" במכללת ספיר ועמותת למרחב.
   

 

מכון המפרי קיים מפגש פתיחה בסוף חודש אוקטובר בהשתתפות חברי המכון. בראש המכון עומד פרופ' נמרוד הורביץ מהמחלקה ללימודי מזרח תיכון. המכון פועל תחת הפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת בן גוריון ומעודד שיח מחקרי בקרב תלמידי מחקר וחוקרים, תוך הקניית מיומנויות מחקר וחשיפה לזוויות התבוננות שונות


 

רגעים של נחת

המחלקה לאמנויות התחילה בשיתוף פעולה עם מיזם "נשים רוקמות חלום" שפועלת בבאר שבע. מטרת המיזם ליצור תעסוקה עבור נשים מהעדה האתיופית בעיר באר שבע על מנת להביאן לעצמאות כלכלית וחברתית. במסגרת המיזם מועסקות הנשים ברקמה ובעבודות יד אתיופית מסורתית.

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus