בס”ד  | יתרו תשע"ח | ישיבת בנ”ע נתיב מאיר | www.netivmeir.co.il

 

דבר ראש הישיבה - הרב מאיר טויבר

 

בס"ד
 
הורים יקרים,
 
מחצית  ראשונה נוהגת להסתיים עם חנטת פירות האילן לאחר שיצאו רוב גשמי שנה. בתחילתה, מושקה הנטיעה ונעשות בה עבודות חקלאיות המאפשרות צמיחתה , העמקת שורשיה ופריסת ענפיה ונופה, עד שבעת זו ניתן לראות את ניצניה ופרחיה המתגלים ונראה לעין כל כי כוחותיה הגנוזים מתחילים להופיע בשלל צבעיהם. מה נאה הוא השקד אשר מתוך תכונת שקידתו ילביש ענפיו בשמלה צחה לבנה או ורודה כאומר לכולם גם אם לא ראיתם דבר בעת חורף קר - שוקד אני על דברי לעשותו ומכח זה מתחדש אני.
כי האדם עץ השדה. שורשיו בשמי מרום של חכמתו מרובה ממעשיו. ענפיו עליו ופריו בחגווי ארץ שם מעשיו מרובים. וגם הוא מתעשר ומתפתח בשקיקת צימאון מי הדעת ופתאום עת דודים - מתגלים הפרחים. 

 

ואנחנו העוסקים ב"אין מים אלא תורה" ובהצבת רגלים לעולם של מעשה ויצירה - חקלאים אנחנו . נושאים עינינו השמימה באמונת סדר מאמין בחיי העולמים וזורע , ומתפללים כחוני הניצב במעגל כבן המתחטא אל אביו בבקשת "הוא יפתח ליבם בתורתו וישם בליבם אהבתו ויראתו ".
אתם הורים יקרים מהווים את המצע עליו צומחת הנטיעה ,החינוך שאתם מעניקים, האווירה שאתם יוצרים והשיתוף עם צוות הישיבה שאתם משתתפים בו באהבה מרחיב ומעמיק שורש ומתוכו עולה אילן נאה אשר כולנו שמחים בו.
עת סיום מחצית עת התבוננות על הצעדים שעשה בנכם ועל המשימות והאתגרים שהוא עומד לפניהם בעתיד הקרוב - לימדו את התעודה והפיקו ממנה את המירב - כי כלי חשוב הוא.
בברכת האילן "שכל נטיעות שנוטעים ממך יהיו כמותך"  מברכים אנו אתכם .
יברככם ה מציון וראו בטוב ירושלים וראו בנים לבינכם כל ימי חייכם.
 
בברכת שבת שלום וחג ט"ו בשבט שמח,
הרב מאיר טויבר 

 

דבר מנהל חט"ב - הרב יוחאי כהן

 

בס"ד
 
טו' בשבט הגיע – חג לאילנות?
 
לכבודו של טו' בשבט הכל-כך אהוב אשר בלשון חז"ל לא נקרא חג האילנות אלא ראש השנה לאילנות נסכם איתו יחד את המחצית, דרך האילן והפרות המשובחים.
כתוב בתורה "עשר תעשר את כל תבואת זרעך היוצא השדה שנה שנה" ומכאן לומדים שאין מפרישים פרות של מעשרות משנה לשנה חברתה. כלומר יבול של שנה נחשב כיחידה אחת לגבי תרומות ומעשרות וצריך להקפיד שהתרומות מהיבול של השנה הזו תהינה תמיד מאותה שנה.

 

השאלה היא מתי מתחילה אותה שנה ומתי מסתיימת: ויש כלל: לגבי ירקות, השנה מתחילה בראש השנה של תשרי המוכר לכל. אולם באילנות בפרות השנה מתחילה בטו' בשבט. 
למה בטו' בשבט?
כי בטו' בשבט חלה נקודת המפנה באילנות, עולה השרף באילנות, כלומר החנטה. בתחילת החורף העץ מתכנס אל תוך עצמו הוא רדום העלים נושרים וכך הוא אוגר כוחות כדי לגדל את הפרות של השנה הבאה. בטו' בשבט מתחילים האילנות להתעורר לחיים, עלים קטנים מבצבצים, ניצנים ופרחים אשר מהם יצאו הפרות מופיעים ונכון הוא שלא כל האילנות באותה זריזות אך באופן כללי המפנה מתחיל בטו' בשבט ולכן קבעו חכמים את טו' בשבט כראש השנה לאילן אשר שם נקודת הראשית.
אך עלינו לשאול שאלה קצת עמוקה, מאוד מוזר שעכשיו בטו' בשבט אנו נוהגים לאכול מהפרות שהשתבחה בהם הארץ, והרי אמרנו שבטו' בשבט מתרחשת רק תחילת החנטה ואם רק החנטה עכשיו אז מה הרעיון לחגוג כעת באכילת פרות בשלים ונפלאים? אולי עלינו להמתין עד אמצע הקיץ? אולי נחגוג בטו' באב?
יש כאן רעיון גדול שאותו עלינו ללמוד, "כי האדם עץ השדה" והאדם צריך להתבונן באילן ולראות את התהליך, כאשר אנו יוצאים עכשיו לשדה החוצה אנחנו עוד באמצע החורף, לא רואים כלום בקושי התחלה, זה השיעור הראשון בן אדם דע! חנטה - הרגע הזה שבו הפרחים רק מתחילים ללבלב, השלב של היגיעה יגעת ומצאת!! בשלב הזה אנחנו עוזרים וחוגגים כי כוחו של האדם הוא בידיעה שהוא בתהליך, ובאותו רגע שיש באדם את ההכרה שהוא בתהליך, הוא אמנם עוד רחוק מהתוצאות אבל יש תהליך. זה יצא לדרך באותה שניה חג עצום בשם 'ראש השנה'. ראש השנה אינו חג אלא יום של חשבון נפש של שמחה אדירה, דווקא מפני שיש לי את הכוח לעשות את התהליך. זה לא חג כמו כל החגים זה חג אדיר שאני חש בו 'ימים נוראים'. כמו העץ שצריך עוד לעבור דרך ארוכה עד יציאת הפרי, כמו שאני חפץ לראותו בסוף הדרך. 
 התהליך הזה בא לידי ביטוי גם בעולם החינוך, המחצית היא ציון דרך בתוך התהליך, היא יום חג על עמל של חצי שנה אך יחד עם זאת גם יום של חשבון נפש לתהליך שבו אני נמצא ומקומי בתוכו. בחינוך יש אפשרות לתקן לשפר ולבנות עולם ומלואו, וגם אנו הצוות החינוכי עמלים בדרך ומתבוננים בתהליך אשר אותו עברו הבנים בזמן שחלף, מתוך ידיעה כי סוף הדרך אינו נראה לעיננו כלל.
ברצונו להביע תודתי והערכתי על השותפות אתכם ההורים יחד בתהליך החינוכי החשוב בבית הישיבה ובבית ההורים.
 
 
ובתפילה "שכל נטיעות שיוצאים מכם יהיו כמותכם"
אוהבכם, 
הרב יוחאי

 

"ט"ו בשבט הגיע - חג לאילנות"

 

 
 

 

סדרי טו׳ בשבט מפנקים נערכו לשכבות השונות בהם עסקו התלמידים בלמידת סדר ברכות, תרומות ומעשרות, ומדרשים נפלאים על הפירות והארץ. האווירה לוותה בשירי ארץ ישראל והתחושה היא גם אנו הצוות משתבחים בפרותינו, אלו התלמידים המתוקים. יישר כוח גדול למחנכי הכיתות על התוכן המרומם והמעצים ולמורה מרים על העמל וההשקעה בקניות ובארגון מכל טוב ובעין רחבה.

 

 
 

 

"כך הולכים השותלים - רון בלב ואת ביד"
 
לקראת ט"ו בשבט,תלמידינו, הפעילים בתנועות הנוער השונות, יצאו בשמחה למרחבי ארצנו הקדושה. בדיבוק חברים עדרו ונטעו בקרקע, והתמלאו חדוות יצירה ואהבת הארץ. למחרת חזרו התלמידים לחבוש את ספסלי הלימוד בישיבה-בחיבור של עבודת הלב והנפש  עם עבודת האדמה.

 

 

תכנית YTA בסימן ט"ו בשבט
 
בתכנית משמר השבוע, לתלמידי YTA כתות יא'-יב' והוריהם, לימד הרב דוד סמסון על הדרך הנכונה להפריש תרומות ומעשרות. בנוסף, הכינו התלמידים, במסלול תושב"ע, תכנית לט"ו בשבט ולימדו את שאר תלמידי הישיבה על הקשר בן ט"ו בשבט לגאולה והרצו על רוחניות בטבע דרך לימוד בפרק שירה.

 

 
 

 

ימי שנותינו בהם 70 שנה (העשור ה-2)

 

 

במסגרת התוכנית השנתית והלמידה על שבעת העשורים בהקמת המדינה למדנו על העשור השני ובתוכו שני אירועים מרכזיים:
1) מלחמת ששת הימים- התלמידים בקרו המוזאון המתחדש ובאתר במורשת הלאומי גבעת התחמושת למדו החכימו וחוו את התקופה והזמן אשר הביאו לשחרורה של ירושלים וגאולת הכותל המערבי.
2) משפט אייכמן - התלמידים שמעו שיחה מלווה בסירטונים והסברים מרתקים מפי הרב רמי גליקשטיין, אשר שפך אור על הפרשייה המרתקת ועל ההתמודדויות השונות אשר נדרשו מאנשי המוסד אי שם בבית ברחוב גריולדי, כולל שמירה על כשרות מאכלים והברחה של האדם עצמו.
הלמידה החווייתית של שני הנושאים הייתה מקסימה ומשמעותית ומכאן שלוחה ברכת יישר כוח גדולה למורה מתיאס ולרב רמי לרב משה ולמורה מרים, על הובלת הפעילות לפני ומאחורי הקלעים.

 

 
 

 

כולנו משפחה אחת
 
השבוע יצאו תלמידי כיתות ח׳ להתנדבות חשובה ומשמעותית להכנת משלוחי מנות למשפחות נפגעי טרור בעמותת ‘one femaly’. בטרם התחילו לארוז, שמעו התלמידים שיחה מפי בתו של הרב מיקי מארק שנרצח בעותניאל ערב שבת קודש לפני כשנה וחצי, לאחר מכן יצאו לדרך וארזו בקצב גבוה מאוד ומתוך נתינה אדירה שברו את שיא האריזות לקבוצות וארזו כ - 280 משלוחים אשר יצאו למשפחות ברחבי הארץ ויגיעו לקראת פורים. גילינו בידיים כי אין שמחה כשמחת הנתינה. יישר כוח למורה מרים והמורה מאיר קליינר על ליווי הפעילות.

 

 
 

 

הרב ואני (מפגש 3)
 
במסגרת תוכנית הבר מצווה והמפגשים המרתקים עם דמויות רבניות, יצאו תלמידי כיתה ז׳3 למפגש עם ראש מכון מאיר, הרב דב ביגון שליט״א, אשר קיבל את התלמידים וערך להם לסיור ארוך במקום. הסיור התחיל בתחנת השידור של ערוץ מאיר, משם המשיכו לבית המדרש ולספרייה. התלמידים התרשמו מבית המדרש שוקק החיים והלימוד. לבסוף ביקרו באולפן ההקלטות של ׳אסי וטוביה׳ . בכל קומה אליה הגיעו התלמידים, הם התקבלו בפנים מאירות ואוהבות ונועם ושמחה. הרב סיים בברכת התורה וט"ו בשבט שמח. יישר כוח לרב אסף על הובלת התוכנית.

 

סיום מחצית - סיום פרק בכיתה ח'2
 
לרגל סיום מחצית א׳ החליטו תלמידי כיתה ח׳2 להעלות הילוך בלימוד הגמרא מתוך מטרה לסיים את פרק ראשון במסכת תענית, וכן עשו. התלמידים לימדו סוגיות קצרות מתוך הפרק בטוב טעם ודעת, היה תענוג לחזות בתלמידים אשר אין כך רק למוד אלא גם ללמד ומכאן שיתקיים בהם גם לשמור לעשות ולקיים את כל אשר עמלו בו בפרק זה ולעוד דפים ופרקים נוספים. יישר כוח לרב אלירן ולוועד הכיתה על האירגון אשר הסתיים בפיצה משותפת ושמחה של תורה.

 

 

פעילות סיכום מחצית בכיתה ז'2
 
לכבוד סיומה של המחצית הראשונה, התכנסו ובאו תלמידי כיתה ז'2 אל בית משפחת עקיבא, אשר פתחו כת הבית והלב לארח את תלמידי הכיתה לפעילות משותפת, ארוחת ערב ודברי סיכום של מחנך הכיתה הרב דוד. יישר כוח למשפחת עקיבא היקרה ולחברי הועד על בניית הערב

 

 

 

בברכת שבת שלום

 

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus