Accessibility

מרץ 2018
דבר הדיקן
חזרתי זה עתה מכמה ימים אינטנסיביים בארה"ב ובעיקר בפילדלפיה. דר' אל סוטניק, איש כבן 90 וחבר בחבר הנאמנים של אב"ג, רופא בהכשרתו ומנהל אקדמי במקצועו, יזם בניית קשרים אקדמיים בין האוניברסיטאות בפילדלפיה לבין אב"ג. הוא גייס לעניין אקדמאיים בדימוס מהאוניברסיטאות השונות בעיר, וביומיים שביליתי במחיצתם, קיימנו פגישות ב-U. Penn, Temple University ו-Drexel.
הפגישות הניבו אפשרויות רבות לשיתופי פעולה של סגל וסטודנטים, ובחודשים הקרובים, אני תקווה שחלק מהדברים יבשילו לתוכניות ממשיות.
בשבוע האחרון של חופשת בין הסמסטרים, קיימנו את הכנס הפקולטי השני (ראו מטה). זוהי הזדמנות להודות לוועדה המארגנת של הכנס, לעובדות לשכת הדיקן שהתגייסו בצורה מרשימה לטיפול בכל העניינים הלוגיסטיים
והטכניים וליוו את מושבי הכנס לכל אורך היום, ולכל המשתתפים במושבים השונים שהפכו את היום לחגיגה אינטלקטואלית. הכנס המחיש את החשיבות של קהילתיות לקידום העשייה האקדמית, ואני נפעם כל פעם מחדש מהגיוון והעשייה של חברי הסגל והדוקטורנטים בפקולטה.
בימי רביעי בבוקר (8:30-10:00) מתקיים השיעור של יגאל שוורץ עבור חברי הסגל בפקולטה. מי שלא מגיע פשוט מפסיד!
 
חג אביב שמח לכם ולמשפחותיכם
  מיומנה של חוקרת   
  

ד"ר קרין ואן דר בק

עם בגרות מורחבת בספרות, מתמטיקה, אנגלית וצרפתית, אהבה גדולה להיסטוריה ועניין רב באקטואליה נרשמתי ללימודי מדע המדינה וכלכלה. לא ידעתי דבר על כלכלה אבל רציתי שיהיה גם מקצוע "פרקטי"... אפשר לומר שהתמזל לי מזלי וגיליתי את אהבת חיי.

 

 

 

 

כנס הפקולטה תשע"ח - מזרח ומערב
הכנס הפקולטי השני של הפקולטה למדעי הרוח והחברה, שנערך ב-26 בפברואר 2018, הוקדש השנה לנושא "מזרח מערב" והוא הניב שלושה עשר מושבים מגוונים ומרתקים, רובם בינתחומיים ורב-תקופתיים, ובהם קרוב לחמישים הרצאות מ-18 מחלקות בפקולטה. אם נכלול באלה גם הרצאות מרובות משתתפים וכן יושבי ראש, מגיבים ומציגי פוסטרים, אזי נגיע לכשבעים (!) משתתפים פעילים בכנס השנה. מושבי הכנס כללו נושאים כמו השפעות גומלין בשפה, ספרות, דרמה ואמנות; הגירה והתבייתות בין מזרח למערב וגם בכיוונים אחרים; סוגיות בחינוך ובעבודה סוציאלית בישראל במיקוד באזור הדרום; משאים ומתנים גיאו-פוליטיים, כלכליים ואחרים, ועוד ועוד. "לא על הלחם לבדו יחיה האדם" (דברים ח, ג') ולכן תיבלנו את יום הכנס בארוחות שהוכנו בטוב טעם ושהנעימו את יומנו. הכנס הסתיים במופע מוזיקלי של הזמר והמשורר דוד פרץ שעסק, איך שלא, בחייו וחיינו בבאר שבע.
 
יש אומרים שלמן הפעם השלישית מנהג הופך למסורת ולכן כולכם מוזמנים להציע רעיונות והצעות יעול לקראת הכנס הבא, בשנת הלימודים תשע"ט.
אילנה רוזן (יו"ר ועדת הכנס)

 

ספרים

ספר חדש לפרופ' חניטה גוטבלאט (המחלקה לספרויות זרות ובלשנות) - ספר זה חוקר את הדרך שבה קשיים פרשניים בטקסט המקראי יוצרים את הטקסט הדרמטי והאירוע הפרפורמטיבי, וכמו כן את הדרך שבה המחזת המקרא מדגישה את הסוגיות האתיות והתיאולוגיות שבמרכזו של הטקסט המקראי.

 

ספר חדש בעריכת פרופ' יונתן מאיר (המחלקה למחשבת ישראל) - ספר זה מבוסס על סדרת ההרצאות שהועברה באוניברסיטה העברית בירושלים בשנים 1939 - 1940, בניסיון להציג תמונה רחבה ומלאה של השבתאות ברצף אחד, מימי גאותה עד דעיכתה.

 

 

ספר חדש בעריכת פרופ' יונתן מאיר (המחלקה למחשבת ישראל) - בקובץ ארבעה מאמרים על חסידות חב"ד בסוף המאה ה-19ובמאה ה-20. מחברי המאמרים – חוקרים בכירים מן התחום בארץ ובעולם – בוחנים את החסידות מנקודות מבט היסטוריות, תאולוגיות, סוציולוגיות ופוליטיות.

 

ספר חדש לד"ר מנאר חסאן (המחלקה למגדר) - ספר זה מציג נשים אמתיות בערים הפלסטיניות שהיו ואינן עוד. הספר מהווה תוספת מחקרית רבת ערך לנושא שהוזנח עד כה ותרומה תרבותית לחברה שקורותיה נשתכחו מלב.
 

 

ימים פתוחים
 
 
26.3.18 | 17:00-19:00
אולם הסנאט ע"ש ו' א' מינקוף
קרית האוניברסיטה ע"ש משפחת מרקוס, באר-שבע
 
 

 

יום פתוח נוסף ייערך ביום חמישי, 24 במאי 2018   

להלן תמונות וסיכום במספרים של היום הפתוח הראשון שנערך תאריך 22 בפברואר.
 

 

כנס "המקרא בְּאֹמֶר ובתמונה"

ביום רביעי 14 במרץ 2018 התקיים כנס  "המקרא בְּאֹמֶר ובתמונה", אותו ארגנו פרופ' שמיר יונה ממחלקה למקרא, ארכיאולוגיה והמזרח הקדום וד"ר שרה אופנברג מהמחלקה לאמנויות. מטרת הכנס היתה להראות מגוון של תחומים על פני תקופות שונות שנעות מהעת העתיקה ועד לימינו. 

 

 

סיור לימודי בעקבות משבר הפליטים באירופה והמשבר הכלכלי ביוון

סטודנטיות וסטודנטים של החטיבה לחקר פוליטיקה וחברה אירופית ושל המחלקה לפוליטיקה וממשל, בהובלת המרכז לחקר פוליטיקה וחברה אירופית, השתתפו בשבוע שעבר בסיור לימודי בן חמישה ימים ליוון בעקבות משבר הפליטים באירופה והמשבר הכלכלי ביוון ובישלו ארוחות חמות עבור חסרי דיור ופליטים באתונה.

 

רגעים של נחת
פרס למאמר פורץ דרך בחקר ההיסטוריה

 הפקולטה מברכת את ד"ר עתר לבנה, מהמחלקה למקרא, ארכיאולוגיה והמזרח הקדום, על קבלת פרס למאמר מצטיין ופורץ דרך בהיסטוריה שפורסם בכתב עת מדעי לשון העברית, על מאמרה: "אברהם בסקירות ההיסטוריות בספרות הבית השני"

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus