Accessibility

פברואר 2018
דבר הדיקן
בעוד מספר ימים יתקיים הכנס הפקולטי השני בנושא "מזרח מערב" (ראו מטה). הרעיון לכנס פקולטי בא מתוך הכרה בגיוון העצום של תחומי דעת בפקולטה ומתוך רצון ליצור קהילה אינטלקטואלית תוססת בה השלם הוא הרבה יותר מסך חלקיו. כפי שניתן לראות מהתוכנית, ההיענות של חברי הסגל והדוקטורנטים לקול הקורא היתה מרשימה ולפנינו יום גדוש במושבים מעניינים הפותחים צוהר לעשייה המחקרית בפקולטה. כחלק מיצירת שיח פורה בפקולטה, יתקיים במשך סמסטר ב' קורס שבועי עבור חברי הסגל של הפקולטה אותו יעביר פרופ' יגאל שוורץ (ראו מטה). אני תקווה להשתתפות גדולה של חברי הסגל ולדיונים מעניינים שיפתחו כיווני מחשבה חדשים גם בתחומים מעבר לנושאי הקורס. אני כבר מחפש מתנדבות/ים להעביר קורסים עבור חברי הסגל בשנת הלימודים הבאה (אחד ברוח ואחד בחברה) ואשמח לשמוע ממי שמעוניין ללמד קורס כזה.

אנו לקראת פתיחת סמסטר ב' והתחלת התכנון של שנת הלימודים הבאה. הרבה אתגרים לפנינו גם מבחינת עדכון ושינוי תוכניות הלימודים וגם בחשיבה על אופני ההוראה והתאמתם לדור הנוכחי של הסטודנטים. במשך הסמסטר ובפעם הראשונה, תתקיים סדנת קריאה-כתיבה בסיסית עבור סטודנטים משש מחלקות מהפקולטה אשר התחילו את לימודיהם השנה, כאשר מנחי הקבוצות הם דוקטורנטים שנבחרו בקפידה ע"י ועדת ההיגוי של הסדנה. אנו נעקוב אחר מהלך הסדנה מקרוב כדי לבחון אם היא עונה על הצרכים של הסטודנטים וכן כדי להחליט אם להמשיך איתה בשנת הלימודים הבאה.

חג פורים שמח וסמסמר מאתגר, מעניין ופורה.

 

פרס ישראל
 
הפקולטה מברכת את פרופ' אלישע קימרון,
פרופסור אמריטוס במחלקה ללשון העברית,
על זכייתו בתואר חתן פרס ישראל בתחום חקר מדעי היהדות לשנת תשע"ח
 
  מיומנו של חוקר   
  

ד"ר מוחמד אל-עטאונה

          

מערכת היחסים שלי עם תחום מחקרי, האסלאם, היא מורכבת. את מרבית חיי הבוגרים עברתי בבאר שבע, בסביבה יהודית, שעסקה לעיתים באסלאם ומוסלמים מנקודות מבט שונות, החל מנוסטלגיה לחיי שכנות טובה של מוסלמים ויהודים יוצאי ארצות האסלאם.

 

 

 

 

כנס הפקולטה תשע"ח - מזרח ומערב

הכנס הפקולטי השני בנושא מזרח-מערב יתקיים ביום ב'

    ה-26 בפברואר 2018.


    ההתכנסות בשעה 9:30 והמושב הראשון יתחיל בשעה 10:00 באולם הסנאט.

להתראות בכנס. 

 

ספר

ספר חדש לד"ר עדה גבל (מרצה מן החוץ במחלקה להסטוריה של עם ישראל) - ספר זה מתחקה אחר יסודותיה החברתיים והאידיאולוגיים של תנועת פועלים קטנה, 'פועלי אגודת ישראל'.                               

 

תערוכה

המחלקה לאמנויות ביקרה בתערוכת היחיד של פרופ' חיים מאור "הצפה" בגלריה במעלות. התערוכה "הצפה" כוללת  90 עבודות חדשות של חיים מאור מן השנים האחרונות שכולן עוסקות בזיכרון הפרטי-משפחתי בזיקה/עימות/דיאלוג עם הזיכרון הכללי-הגמוני-היסטורי. תערוכה זו מהווה תפנית ביצירתו והרחבת העיסוק בזיכרון ושכחה, עיוורון וסטריאוטיפים. 
   

 

קורס בין מחלקתי פקולטי חדש - "גירושין בשיתוף פעולה"

שיתוף פעולה בין המחלקות/תוכניות: עבודה סוציאלית, ניהול וישוב סכסוכים, חינוך, מגדר והמחלקה הרב תחומית במסגרת קורס חדש שהוצע לסטודנטים לתואר שני.   


 

קהילה לומדת
קורס לחברי סגל

1986: מהפך בתרבות הישראלית

השנה הספרותית 1986 הייתה העשירה, המגוונת והמשובחת ביותר בתולדות הספרות הישראלית, ואולי גם בתולדות הספרות העברית המודרנית כולה. בשנה הזו ראו אור, בין היתר, אם נתמקד רק בספרים בולטים בז׳אנר הרומן, הספרים הבאים: ״מולכו״  לא.ב יהושע, "עיין ערך אהבה" לדויד גרוסמן, ״שורשי אוויר״ לרות אלמוג, ״קופסה שחורה״ לעמוס עוז, ״התגנבות יחידים״ ליהושע קנז, ״בעת ובעונה אחת״ לאהרן אפלפלד, ״ערבסקות״ של אנטון שמאס ו״עת הזמיר״ של חיים באר. הופעתו של הגל הספרותי הענק הזה משקפת, כפי שאנסה להראות, מהלך דרמטי של חילוף נרטיביים תרבותיים. כלומר , המרה - המתרחשת רק אחת לכמה עשורים - של פרדיגמה קיומית שלאורה בני אדם חושבים, חיים, נלחמים ומתים.
 
מפגשי הקורס יתקיימו בסמסטר ב', בימי ד', 8:15-9:45, בהנחיית פרופ' יגאל שוורץ

 

רגעים של נחת
טקס הענקת פרס בחקר הקבלה ע"ש גרשם שלום

 הפקולטה מברכת את פרופ' חביבה פדיה, מהמחלקה להסטוריה של עם ישראל,
על קבלת פרס בחקר הקבלה ע"ש גרשם שלום.
הטקס ייערך ביום ד', 21/02/18, 16:30
בית האקדמיה, כיכר אלברט איינשטיין
         רחוב ז'בוטינסקי 43, ירושלים         

 

ד"ר הללי פינסון הוזמנה מטעם האקדמיה הלאומית למדעים לשמש כראשת פנל חינוך בפורום יוקרתי

ד"ר הללי פינסון מהמחלקה לחינוך הוזמנה מטעם האקדמיה הלאומית למדעים לשמש כראשת פנל חינוך בפורום היוקרתי GISFOH - German-Israeli Frontiers of the Humanities Symposium .

הפורום כולל חוקרים צעירים מישראל וגרמניה העוסקים בתחומי מדעי הרוח והחברה, ומנוהל על-ידי קרן אלכסנדר פון הומבולדט והאקדמיה הלאומית הישראלית. ארבעת החוקרים הישראלים יחד עם ארבעה עמיתים גרמנים, מגבשים נושא אינטרדיסציפלינרי לכנס ובוחרים משתתפים נוספים.

 

בחירת יו"ר קהילת הסוציולוגיה של החינוך באגודה הסוציולוגית הישראלית
הפקולטה מברכת את ד"ר יריב פניגר מהמחלקה לחינוך נבחר ליו"ר קהילת הסוציולוגיה של החינוך באגודה הסוציולוגית הישראלית.


 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus