Accessibility

מאי 2018
דבר הדיקן
בתחילת החודש, התקיים חבר הנאמנים של האוניברסיטה. לצערי, כבר זמן רב, החבר אינו מעניינים של הסגל האקדמי ומעבר לנציגי הפקולטה שמונו להיות חברים בחבר הנאמנים, רוב הסגל האקדמי אינו משתתף בארועים השונים. השנה, בין האירועים השונים, פרופ' דני פילק קיבל את הקתדרה בחוק ומדיניות בינלאומיים ע"ש מישל הלפרין בטקס שהתקיים במכונים לחקר המדבר בשדה בוקר. כמו כן, במליאת הפתיחה, ד"ר שרה אופנברג נבחרה להדליק משואה כנציגה של הפקולטה והיא אמרה דברים מרשימים. התקיים גם מפגש של חברי חבר הנאמנים עם מספר חוקרים בפקולטה (פרופ' לין שלר וד"ר אפי שוהם) כדי לשמוע על מחקריהם.
השנה, בפעם הראשונה, קיימנו טקס חלוקת תעודות ופרסי הצטיינות על הישגים אקדמיים מטעם הדיקן וראשי המחלקות לשנת הלימודים תשע"ז. הטקס התקיים ב-23 במאי בהשתתפות ראשי המחלקות ותוכניות הלימודים. מצטיינות/ים שמעו הרצאה קצרה של פרופ' יובל גורן בנושא "טקסטים, ארכיאולוגיה ומדע: מכתביהם של מלכי המזרח הקדום תחת המיקרוסקופ". נדמה לי שהטקס היה משמעותי עבור הזוכות/ים ואני מקווה שהוא יתקיים גם בשנים הבאות.
ב-12 ביוני, יתקיים טקס חלוקת התארים לבוגרי הפקולטה.  אנא כבדו את האירועים המחלקתיים בנוכחותכם.
  מיומנה של חוקרת    
  

ד"ר רונית מילאנו

הסיפור שלי באקדמיה מוזר. כמעט סכיזופרני. הוא נע בין לימודי כלכלה, היסטוריה ואמנות עכשווית, בין תודות כמותניות לאיכותניות, בין מיקרו סוגיות למאקרו סוגיות – ובתוך אלו אני משייטת מזה עשור, בתקווה לאחד את כולם, יום אחד. את הדוקטורט סיימתי ב- 2012 באוניברסיטת בן-גוריון במחלקה לאמנויות – שמאז הפכה עבורי לבית. בשבוע הראשון ללימודי הדוקטורט כאן, בפגישה מקרית עם חוקרת ותיקה במחלקה, נשאלתי על ידה בנימוס על מה אני עובדת. "אני חוקרת פרוטומות (דיוקן מפוסל) בצרפת במאה השמונה עשרה," עניתי, ותשובתה המכוננת נפלטה מיד: "אוי, איזה שעמום!"
 

 

 

 

מחקר

 

יום ה', 07/06/2018
בין השעות 10:00-13:00
בניין 74 חדר 30

 

אירועי החודש
חבר הנאמנים
 

 

בין התאריכים 6-9 במאי 2018 התקיים מושב הפתיחה של חבר הנאמנים בסימן 70 שנה למדינה.

 

טקס הדלקת משואות בו ד״ר שרה אופנברג מהמחלקה לאמנויות ייצגה את הפקולטה למדעי הרוח והחברה.
 
 
פרופ' דני פילק קיבל את הקתדרה בחוק ומדיניות בינלאומיים ע"ש מישל הלפרין בטקס שהתקיים במכונים לחקר המדבר בשדה בוקר.

 

בתאריך 23 במאי 2018 התקיים טקס חלוקת תעודות ופרסי הצטיינות על הישגים אקדמיים מטעם הדיקן  וראשי המחלקות לשנת הלימודים תשע"ז.

 

 
ביום שלישי, ה1.5.18, אירחה המחלקה לתקשורת יום עיון בנושא: ׳הסיוט של קפקא – בין זכויות, זיכרון וזכויות זיכרון׳. יום העיון, שאורגן בשיתוף פרופ׳ ניל נתנאל מאוניברסיטת קליפורניה (UCLA) במימון קרן סול לשין, עסק במאבק המשפטי שהתנהל בנוגע לירושת מקס ברוד, חברו הטוב של פרנץ קפקא, שכללה גם כתבי יד של קפקא עצמו שטרם פורסמו.
 

 

ד"ר ליאת סידס, פוסט דוקטורנטית במחלקה לאמנויות בהנחייתה של ד"ר שרה אופנברג, נתנה הרצאה בקולוקוויום המחלקתי וזכתה לסיקור תקשורתי ברדיו ובעיתונות. נושא מחקרה:  "פוטולבנט – יהדות מצרים הבורגנית במחצית הראשונה של המאה ה-20: התבוננות באלבומי משפחה".

 

 

בתאריך 15 באפריל 2018 הוציאו פרופ' ג'קי פלדמן וד"ר ניצה ברקוביץ, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, קבוצה של 13 דוקטורנטים שלנו הנמצאים בשלבים שונים של עבודת הדוקטורט שלהם ליומיים של רטריט - סדנה מרוכזת במנזר קריית יערים (גבירתנו ארון הברית באבו ע'וש) בהם עסקו בהבטים שונים של עבודה אקדמית ובניהול קריירה אקדמית.   

 

"נימפה כלילת יופי, אלת נקם, מורה ויועצת סתרים: השכינה של הקרדינל אג'ידיו מויטרבו (1532-1469)"
ביום רביעי, ה25.4.2018, התקיים במחלקה למחשבת ישראל סמינר מחלקתי מיוחד - "נימפה כלילת יופי, אלת נקם, מורה ויועצת סתרים: השכינה של הקרדינל אג'ידיו מויטרבו (1532-1469)" בו הרצתה דר' יהודית וויס שתהפוך בראשית שנת הלימודים תשע"ט לחברת סגל מלאה במחלקה בדרגת מרצה בכירה. ציון קליטתה של דר' וויס במחלקה לווה בפרידה מנשיאת האוניברסיטה פרופ' רבקה כרמי ומהרקטור פרופ' צבי הכהן שהשתתפו אף הם בסמינר.

 

כנס תלמידי המחקר הראשון של המחלקה למחשבת ישראל
ביום חמישי, ה17.5.18 קיימה המחלקה למחשבת ישראל את כנס תלמידי המחקר הראשון, בו הרצו תשעה מתלמידי המחקר של המחלקה הרצאה אקדמית, שלגבי חלק ניכר מהם הייתה הרצאתם הראשונה. לסיום הוזמן הצלם עדי נס לדבר על יצירתו לא לפני שפרופ' ברכה זק, מראשונות ומייסדות המחלקה, העניקה את פרס ברכה לתלמידה המצטיינת בשנה ג' של לימודי התואר הראשון - שני הייבר-גולדשטיין.

 

 

ספר

ספר חדש לד"ר חיים וייס וד"ר שירה סתיו (המחלקה לספרות עברית) – ב"שובו של האב הנעדר" לא רק נקודת המבט משתנה, אלא גם אופן המחקר: ספר זה מציע קריאה משותפת לחוקר ספרות חז"ל ולחוקרת ספרות עברית חדשה, קריאה הממזגת את הנורמות המחקריות של ספרות חז"ל עם פרשנות ספרותית הנעזרת בתאוריות פסיכואנליטיות ופמיניסטיות. מבט משולב זה מפרש מחדש את הרצף הסיפורי ממסכת כתובות, ומאיר בו פנים שטרם נחקרו.

 

אירועים בחודש הקרוב
 
ימים ב'-ה', 28-31/05/2018​
אולם ברקן, בית הסטודנט ע"ש זלוטובסקי
 
 קרא עוד 
 
 
יום ג', 12/06/2018​
19:00 הטקס המרכזי
20:00 טקסים מחלקתיים
 
 קרא עוד 
 
יום ד', 20 ביוני 2018
ז' בתמוז התשע"ח
אולם שרה תדמור, בניין 18
 
 קרא עוד 

 

יום ג', 05/06/2018 
 
 קרא עוד 
 
יום ד', 30/5/2018
 
 קרא עוד 
 
SAVE THE DATE
יום ב', 18.6.2018
בין השעות: 10:00-11:30
בניין 74 חדר 301
 
מפגש לחוקרים המעוניינים להיחשף למידע מעודכן מטעם הרשות למחקר ופיתוח, בתחומי מדעי החברה והרוח, לקראת ההגשות לקרן הלאומית למדע ISF.
 
יש לשלוח אישור השתתפות במייל אל נעה שרי, מתאמת תמיכת המחקר בפקולטה [email protected].

 

רגעים של נחת
פרס הוקרת מצויינות לשנת תשע"ח
הפקולטה מברכת את עליזה אוזן סוויסה, ממונה על המנהל במחלקה ללימודי מזרח תיכון, על זכייתה בפרס הנשיאה לשנת תשע"ח, על עבודתה המסורה לאורך השנים.
עליזה עובדת באוניברסיטה משנת 1988 ובתפקידה הנוכחי משנת 2010.
 
מזל טוב וברכות חמות! 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus