$$News and Reports$$

26 ינו' 2017
 Secret Double Octopus- SDO
חברת  Secret Double Octopus - SDO, החלה את דרכה כמחקר אקדמי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והשלימה בימים אלה גיוס הון בסך 6 מיליון דולר. SDO פיתחה אלגוריתם לאבטחת ארגונים שהופך שיטות אבטחה, דוגמת קוד SMS  או סיסמאות חד פעמיות למיותרות
  
 
SDO פיתחה פתרון אבטחה לארגונים המייתר את השימוש בשיטות אבטחה כמו שליחת קוד SMS, זיהוי ביומטרי, סיסמאות חד פעמיות ורכיבי חומרה מחוללי סיסמאות. השיטות המסורתיות כיום מעניקות שכבת הגנה יחידה, דבר שהופך אותן פגיעות להתקפות, ומסרבל את חווית המשתמש של הלקוח.

הטכנולוגיה של SDO החלה את דרכה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כמחקר אקדמי במעבדתו של פרופ' שלומי דולב, בשיתוף ד"ר שמרית צור-דוד שהפך לחברה בשנת 2015, בהשקעה של קרן הון–הסיכון המובילה JVP וחממת JVP CyberLabs, שגם ביצעה את החיבור לשני המייסדים הנוספים, רז רפאלי המנכ"ל וחן טייטלמן, סמנכ"ל המחקר והפיתוח.

המשקיעים בסבב הגיוס האחרון הינם קרנות ההשקעה Liberty Media’s Israel Venture Fund, Iris Capital, Benhamou Global Ventures, JVP, והמשקיע הפרטי יניב טל. כיום החברה מעסיקה כ-10 עובדים, כאשר ההון החדש ישמש את החברה לגיוס מפתחים בבאר שבע ובתל אביב, על מנת לפתח ולהאיץ את צמיחת המוצר.

"אלגוריתמי ההצפנה שמשמשים חברות סייבר היום הם עמידים כי אין לנו מספיק כוח חישוב לפרוץ אותם", אומר פרופ' שלומי דולב. "בשונה מהם, לאלגוריתם שאנחנו משתמשים בו יש הוכחה מתמטית שלפיה המידע הוא בלתי פריץ - גם אם יש לך כוח מחשוב בלתי מוגבל, או יכולות חישוב קוונטיות. האלגוריתם נקרא 'שיתוף סוד', ופותח לפני 40 שנה להגנה על קודי שיגור של נשק גרעיני, אך עד היום אף אחד לא השתמש בו לצרכי אבטחת רשתות תקשורת".

החברה ממוקמת בפארק ההייטק בבאר-שבע, שגם הוא תוצר של שיתוף פעולה בהובלת  אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לדברי נטע כהן, מנכ"ל חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, BGN Technologies: "אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מובילה את נושא המחקר האקדמי בתחומי המידע, סייבר, מאגרי נתונים וענן. אנו מקדמים חיבור בין מחקר מעמיק וחדשני עם יזמות וקידום סטרט-אפים. כל זאת תוך הקמת או בשיתוף פעולה עם מאיצים וחממות טכנולוגיות, ויצירת חיבור בין גורמי אקדמיה, עסקים, עירייה וממשל, לפיתוח ולקידום אזור באר-שבע והנגב".