18 במרץ 2013
      ז' ניסן התשע"ג


 
עוני 2013: למרות הבטחות הממשלה עקב המחאה: אין שינוי במציאות/ עלי חיידר
תופעת העוני והחרפתה בחברה הערבית איננה חדשה, אבל היא נעשית חריפה וקשה מתמיד, והמצב החברתי והכלכלי בחברה הפלסטינית הולך ומידרדר...  להמשך קריאה



איך לצאת מדילמת העוני
עלי חיידר
האבסורד הוא שישראל, המדורגת במקום לפני האחרון (לפני מקסיקו) במדינות ה-OECD, הצליחה השנה להעביר באו"ם החלטה לעידוד הצמיחה הכלכלית, היוזמות הכלכליות ומיגור העוני במדינות העולם השלישי. חלק ב'.  להמשך קריאה




עושים סדר עם שירלי רקח - מנהלת המחלקה למדיניות שוויונית - על התחבורה הציבורית ברשויות הערביות. פרק 980, דקה 23.  לצפייה





גן עדן ליהודים בלבד 
טובי כהן וחגית נעלי־יוסף
יש לברך על כל יוזמה ממשלתית לקידום תחבורה ציבורית, אך על משרדי הממשלה להביא בחשבון גם היבטים של עלות מול תועלת ולקדם באופן הולם גם את האוכלוסיות המוחלשות.  למאמר המלא




קוראים לי אינס, ולאחיות שלי קוראים מרים ורפאה. אנחנו גרות בחיפה ומאוד אוהבות לשחק בבית ובחוץ, לרוץ ולהשתולל. 
השכנה שלנו סיפרה לנו שבעוד כמה ימים יגיעו לחיפה מכל העולם בובות ושחקנים ותפאורות, ויציגו לפני הילדים בחיפה המון הצגות!
גם אנחנו רוצות ללכת לפסטיבל! שאלנו את אימא מתי נוכל לראות את הבובות והשחקנים, אבל לא מצאנו שום פרסומת בערבית.  בואו נעזור להן



פנייה לפסטיבל הצגות הילדים בחיפה: פרסמו גם בערבית. למאמר המלא





לוח השנה של סיכוי לשנת 2013 לקידום ייצוג הולם ושיוויון בתעסוקה. הלוח כולל את החגים והמועדים של כל הדתות   לצפיה . להזמנת לוח מודפס יש לפנות ל- [email protected]
  
לחברי וחברות סיכוי היקרים שלום,

אני מקווה שאתם ובני משפחותיכם מרגישים בטוב.
בתחילת ספטמבר ימלאו תשע שנים וחצי לכהונתי כמנכ"ל שותף של עמותת סיכוי. בתאריך הזה בחרתי לסיים את תפקידי כמנכ"ל שותף של העמותה ולצאת לדרך חדשה.
יחד עם שותפי הקודם לניהול, שולי דיכטר, הוועד המנהל וכמה תורמים שהאמינו בארגון ובחזונו, הובלנו את הארגון לפני תשע שנים מארגון של ארבעה עובדים ותקציב זעיר לארגון יציב בעל תקציב שנתי של כמיליון דולר ו־18 עובדים. לפני כארבע שנים, עם סיום תפקידו של שולי, הצטרף לעמותה רון גרליץ כמנכ"ל שותף, ויחד המשכנו את מגמת ההתרחבות. הדברים באו לידי ביטוי בעלייה משמעותית בתקציב השנתי של העמותה, בקליטת עובדים חדשים, ובמגוון רחב של פעילויות והישגים. כיום עובדים בעמותה 23 עובדים ותקציבה השנתי הוא 1.25 מיליון דולר.
סיכוי נמצאת כיום בשלב טוב מאוד בהתפתחותה ובפעילויותיה, ונהנית ממוניטין מצוין, ממקצועיות ומעוצמה הן בציבור הערבי, הן בציבור היהודי והן בקרב מקבלי ההחלטות. אני גאה בהישגים שלי ושל שותפיי, ומאמין בחזון ובאסטרטגיות של סיכוי.
 
לסיכוי יש כעת צוות מוכשר וועד מנהל מחויב, ואני מאמין שרון והמנכ"ל השותף החדש שייבחר יצעידו את הארגון לעידן חדש ויכניסו דם חדש לארגון.
לפני כחודש וחצי פרסמנו מודעה והזמנו את הציבור להגיש מועמדות. הוועד המנהל מינה ועדת איתור, וכעת אנו נמצאים בשיאו של תהליך הראיונות. לאחר בחירת המנכ"ל השותף החדש, ניכנס לתהליך של חפיפה מקצועית.
בתום תקופת החפיפה עם המנכ"ל החדש אני מתכנן לצאת למסלול חדש של התפתחות מנהיגותית ואקדמית.
כל ההישגים של סיכוי בשנים האחרונות לא היו מתאפשרים ללא התמיכה, הסיוע והחברות שלכם. המחויבות שלכם ויכולת ההבנה המעמיקה שלכם תמיד נתנו לנו תחושה של גיבוי ואהבה.
על כל אלה אני מודה לכם, ומאחל חגים שמחים לכל החוגגים. אני בטוח שנמשיך להיפגש ולשוחח בתקופה הקרובה, ובהחלט אחר כך.
בברכה
עלי חיידר
[email protected]
 
פרויקט המרחב הציבורי המשותף קורא לכם לפעול
לאחר מספר הישגים משמעותיים עליהם דיווחנו  במידעון הקודם , עולה פרויקט "המרחב הציבורי המשותף" מדרגה. הפרויקט, שתכליתו בניית מרחב יהודי־ערבי משותף, פונה כעת לפעולה שתתבצע על ידי הציבור הרחב. בשבוע שעבר פתחנו עם שותפות־שראקה בקמפיין שתכליתו הנעת הציבור לפעולה פשוטה ומחוללת שינוי בדרישה מעיריית חיפה לתלות שלטי פרסום של פסטיבל הצגות הילדים גם בערבית. הקמפיין מבוסס על הפלטפורמה החדשנית של אתר "השדרה", ובלחיצה פשוטה יכול כל אחד להעביר את המסר לבכירי עיריית חיפה.
 
מפגש ראשי רשויות 2 בצפון - פרויקט אזורי שוויון
ביום שני האחרון, 18.3.2013, התקיים המפגש השני של פורום ראשי הרשויות של פרויקט "אזורי שוויון" באזור הצפון. כידוע, סיכוי מפעילה את פרויקט אזורי שוויון בשני אזורים בארץ – בצפון ובמשולש הדרומי – והמטרה היא לבנות מסגרות קבע של ראשי רשויות מקומיות ערביות ויהודיות שכנות לפתרון בעיות אזוריות ולקידום פרויקטים משותפים לרווחת כלל תושבי האזור. דרך שותפות ערבית־יהודית בקנה מידה אזורי וקידום פרויקטים משותפים, צוות הפרויקט פועל לקדם שוויון חלוקתי במשאבים. השותפות מאפשרת לרשויות לעמוד יחד מול משרדי הממשלה בדרישה להשקיע באזור לרווחת כולם – דרישה שרשויות ערביות יתקשו לממש באופן עצמאי בגלל שלל חסמים.
בפגישה האחרונה נכחו ראש עיריית נצרת מר ראמז ג'ראיסי, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל אייל בצר, ראש מועצת מגדל העמק אלי ברדה, ראש מועצת אכסאל עבד אלסלאם דראושה (ארבעתם בתמונה מימין), ראש מועצת יפיע עמראן כנעאנה, ראש מועצת כפר תבור יוסי דולה ומנכ"ל המועצה האזורית בוסתן אלמרג' זוהיר זועבי. מסיבות אישיות נעדרו מהמפגש ראש מועצת דבוריה וראש עיריית עפולה. המפגש היה מוצלח והשיג את המטרות והתוצרים שקבעו מנהלי הפרויקט רונן סבג וח'ליל מרעי; הם הצליחו להשיג את הסכמת חברי הפורום להקים איגוד ערים משותף לטיפול בענייני איכות הסביבה באזור, ולשם כך תוקם קבוצת עבודה המורכבת מאנשי מקצוע מטעם כל רשות מקומית ומנציגי המשרד להגנת הסביבה. כמו כן הושגה הסכמתם של כל חברי הפורום להקים קבוצת עבודה נוספת לקידום אזורי תעשייה משותפים באזור.
   
סיכום כנס תחבורה ציבורית ביישובים ערביים
ב-27/11/2012 קיימה עמותת סיכוי כנס משמעותי באום אלפחם, שבו הוצגו הממצאים העיקריים של המחקר בנושא חסמים ליישום תחבורה ציבורית ביישובים הערביים. בכנס הושקו שני מסמכים חשובים:

מחסמים לסיכויים – תחבורה ציבורית ביישובים הערביים (קישור)
– מחקר של עמותת סיכוי שעסק באיתור החסמים לקידומה של תחבורה ציבורית ביישובים הערביים והמלצות להתמודדות עימם. בכנס הוצג המסמך על ידי חגית נעלי-יוסף.
מדריך לרשויות מקומיות לעבודה עם משרד התחבורה (קישור) – מדריך של הארגון תחבורה היום ומחר. המדריך נועד להבהיר את נוהלי העבודה מול משרד התחבורה והוא כולל המלצות פרקטיות ליישום תחבורה ציבורית ברשויות המקומיות. המדריך הוצג בכנס על ידי תמר קינן, מנכ"ל ארגון תחבורה היום ומחר. את הסיכום המלא של הכנס אפשר  לקרוא כאן .


חג חירות וחג פסחא שמח לכל ידידי ועמיתי סיכוי