Elliott Management חברת קרנות גידור מניו-יורק, ניהלה בחודשים האחרונים מלחמת עולם נגד בעלי השליטה בקבוצת סמסונג במטרה למנוע מיזוג שתי חברות בקבוצת סמסונג שמטרתו לשפר את אחיזת משפחת לי בקונגלומרט הקוריאני (ראה ירחון קוריאה לעסקים יולי 2015 ). הקרב התנהל בבית המשפט, באסיפות בעלי המניות ובתקשורת, שם האשימו בעלי השליטה את "היהודים מוול סטריט" המנהלים את אליוט. הצד האמריקאי מצידו האשים את הקוריאנים באנטישמיות.
סוף דבר: המיזוג אושר ברוב של כ-70% ובקולותיהם של המשקיעים המוסדיים הקוריאנים. אלמנטרי. לא קל למצוא קוריאני שיקום נגד משפחת המלוכה.
פול סינגר מאליוט נגד משפחת לי בעלי סמסונג
היהודים נגד משפחת סמסונג
מטבע קוריאני חזק מול יין יפני מוחלש, על רקע מלחמת המטבעות שמנהלת יפן, היה עד לא מזמן אחד הנושאים המעיקים ביותר על כלכלת קוריאה מוטת היצוא. בחודש יולי התהפך הגלגל והוון הקוריאני חצה לראשונה את קו 1100 וון לדולר והוא נסחר נכון ליום 1 באוגוסט בשער של 1167וון לדולר - הגבוה מזה שלוש שנים.
לתשומת לב המשלמים או קונים במטבע הקוריאני בעסקאות ארוכות טווח - המטבע תנודתי ביותר וכבר ראינו אותו נושק לשער של 900 וון לדולר.
מטבע תנודתי - שער החליפין בין הדולר לוון הקוריאני
קוריאה בציפיה לביטול הסנקציות עם אירן
פתיחת השוק האירני לסחר בינלאומי תביא ללא ספק לפריחת הסחר הקוריאני עם אירן. הקוריאנים לעולם לא לקחו צד פומבי במאבק של האמריקאים ובני בריתם באירן , ועל כן יהיה להם קל יחסית לקבל עסקאות ופרויקטים. בשנת 2011 עמד היקף הסחר הכולל של קוריאה ואירן על כ-17.5 מליארד דולר והוא צנח עם החלת הסנקציות והסתכם בשנה שעברה רק ב-8.7 מליארד דולר. בין התעשיות שירוויחו כנראה מהסרת הסנקציות - תעשייות הרכב, המתכת והבניה.
מאבק ירושה בקבוצת LOTTE
הקונגלומרט החמישי בקוריאה - קבוצת לוטה - עובר בימים אלה מאבק שליטה ייצרי. הכל התחיל כשמייסד הקבוצה K.H. SHIN בן ה-92 החליט למנות את הצעיר משני בניו ליורשו הרשמי. הבן הבכור החליט לעשות מעשה ונסע בחשאי עם אחותו ליפן, משם מנוהל הקונצרן, והעביר החלטה, בתמיכת אביו הקשיש להדחת האח הצעיר. זה לא חיכה יותר מכמה ימים וביצע מהלך להדחת האח והאב מדרקטוריון הקבוצה. הדרמה כנראה עוד בשיאה.
קונצרן לוטה עוסק במלונאות, בניה, פטרוכימיים ומזון והוקם בשנת 1948 כחברת חטיפים ביפן. הקונצרן רשם מכירות של 77 מילארד דולר בשנה שעברה ושווי השוק שלו כ-100 מיליארד דולר.
PANTECH יורדת שוב מעמוד התליה
יצרנית הטלפונים הסלולריים השלישית בקוריאה - פאנטק - הייתה לפני עשור גורם משמעותי בתעשיית הטלפונים, אך מאז היא נעה בין הקפאת הליכים אחת לשניה. לאחרונה התמקדה החברה בעיקר בייצוא לארצות אמריקה תחת מותגים שונים. כשכבר היה נדמה שהכל נגמר הופיעה שוב קבוצת קונים ורכש את השליטה בחברה תמורת כ-35 מליון דולר. הקונים הם חברות ציוד לתעשיית התקשורת.
MERS צפירת הרגעה
ביום 28 ביולי הכריזה ממשלת קוריאה על סיומה של התפרצות המרס, לאחר שלשה שבועות ללא נדבקים חדשים. במהלך החודשים יוני ויולי מתו בקוריאה 36 איש שנדבקו בנגיף והכלכלה הקוריאנית נכנסה להאטה החמורה בשש השנים האחרונות.
שכר המינימום בקוריאה עולה שוב
בתחילת שנת 2016 יעלה שכר המינימום בקוריאה ב - 8 אחוז ויעמוד על כ- 1,115 דולר לחודש (1.26 מליון וון) לשמחתם של כ-3.5 מליון עובדים בקוריאה שיהנו מהשדרוג בשכרם.
שיטת סיאול לדיור בר השגה
עיריית סיאול תיזום הקמת 20 אלף יחידות דיור להשכרה לצעירים. הדירות הראשונות יסופקו בשנת 2018 בשכר דירה הנמוך משמעותית ממחיר השוק. דירה בת 50 מ"ר תושכר תמורת 400 דולר בחודש ופיקדון של כ-50 אלף דולר שיוחזר במלואו, כנהוג בקוריאה.
קוריאה תומכת בנוסעים לחו"ל
כידוע, מרבית הקוריאנים אינם אוהבים לדבר אנגלית. קוריאנים המטיילים בעולם יוכלו מעתה להתסתייע בשירות תרגומים טלפוני לשש שפות זרות (אנגלית, סינית, יפנית, רוסית, ספרדית וצרפתית). השירות מופעל על ידי משרד החוץ הקוריאני 24 שעות ביממה. בקרוב יופעל גם שירות התראות ביטחון בסמס. בארץ השירות הקוריאני כבר עובד - בכירים קוריאנים שסיירו לאחרונה בהר הצופים קבלנו הודעות טקסט שהם הגיעו לאיזור מסוכן.
זרים עליך קוריאה
מספרם של הזרים הגרים בקוריאה הוכפל פי שלוש בתשע השנים האחרונות ועומד על 1.7 מליון זרים- כ-3 אחוז מהאוכלוסיה. כך על פי דו״ח שהוציא משרד הפנים הקוריאני. רוב הזרים (כמליון) הם סינים. מרביתם סינים ממוצא קוריאני. הצורך בהקלות במדיניות ההגירה נובע ממחסור בידיים עובדות בקוריאה, המתאפיינת בשיעור הילודה מהנמוכים בעולם.
מקבץ עסקאות
הוסרו המכשולים למיזוג בנק KEB לתוך בנק HANA, שייצור את הבנק הגדול בקוריאה בהיקף נכסיו - כ-300 מליארד דולר.
קרן ההשקעות הממשלתית הקוריאנית KIC השקיעה 100 מליון דולר במסגרת קונסורציום שרכש את השליטה ב PetSmart רשת חנויות המזון לבעלי החיים הגדולה בארה"ב.
קבוצת SK תקים מתקן לייצור פוליאתילן באיכות גבוהה בשיתוף עם חברת ההשקעות הממשלתית הסעודית SABIC. ההשקה הצפויה - 630 מליון דולר.
המספנות הקוריאניות ממשיכות להוביל את השוק. במחצית הראשונה של השנה הן קיבלו הזמנות המהוות 45% מהזמנות הבניה לספינות בעולם. במקביל - כל תעשיית המספנות הקוריאנית סובלת מזה זמן מהפסדי ענק המחייבים שינויים מבניים כבדים.
קבוצת הכימיכלים HU CHEMS תבנה מתקן אמוניה באינדונזיה בהשקעה של 800 מליון דולר.
תמונת החודש
בשכונת קאנגנאם היוקרתית של סיאול נפתח בית הקולנוע הראשון בעולם שבו הצופים שוכבים במיטת פאר מתכווננות. בבית הקולנוע עובד גם שף מדופלם שמכין לצופים ארוחות שף צרפתיות ואיטלקיות המוגשות לצופים.