ראש השנה הקוריאני יחול בשבוע הבא (7-10 בפברואר). האומה הקוריאנית תחגוג את השנה החדשה, שנת הקוף האדום, לרוב בחיק המשפחה המורחבת. לוח השנה הקוריאני זהה לזה הסיני והוא מבוסס על שנת הירח - בדיוק כמו אצלינו. ימי החג אינם מומלצים לנסיעות עסקים לקוריאה. מומלץ לשלוח ברכת שנה טובה ואיחולי שגשוג והצלחה לשותפים הקוריאנים שלכם. עוד על החג הקוריאני וטיפים לעסקים בפוסט מאת איציק יונה
הראלי האיראני של קוריאה
מיד עם הסרת הסנקציות על איראן, לפני פחות משבועיים, החל בקוריאה ״הראלי האיראני״. נשלפו תכניות המגירה, המשלחות אצות רצות לטהרן ובחזרה ויוצאות לאור פעילויות שאולי התנהלו בתחומים האפורים של הסנקציות. הקוריאנים יודעים מה יקרה אם לא ימהרו – ידידינו הסינים העשירים והאגרסיביים שוב יחטפו להם את העסק. גם הכלכלה הקוריאנית המדשדשת לא מאפשרת תהליך קבלת החלטות קוריאני אינסופי, כמקובל. המשך לקרוא
בלומברג: קוריאה הכי יצירתית
שמחה ב״בית הכחול״ - משכן הנשיאה הקוריאנית, שמכוונת להפוך את קוריאה ל״כלכלה יצירתית״. תאגיד המידע הפיננסי ״בלומברג״ ערך את רשימת הכלכלות היצירתית בתבל. קוריאה מדורגת ראשונה. ישראל במקום ה-11. השאלה כמובן איך מגדירים יצירתיות. לדירוג המלא לחץ כאן
מקבץ ישראלים וקוריאה
כאקט פתיחה לתהליך ההיערכות הקוריאנית לתהליך המשא-ומתן עם ישראל על הסכם סחר חופשי, התקיים בקוריאה שימוע ציבורי. במהלך השימוע הציגו פקידי משרד הכלכלה הקוריאני את נתוני הסחר עם ישראל, את התרומות האפשריות של הסכם סחר עם ישראל והשלכות אחרות.
שלוש קרנות הון סיכון קוריאניות בהובלת קרן KIP השקיעו 10 מליון דולר בסבב השקעה בחברת הביומד כאהר מדיקל מקבוצת הדסית. לחץ להרחבה
רשת השוקולד מקס ברנר, שבבעלות קבוצת שטראוס, חנכה סניף ראשון בסיאול, באמצעות זכיין מקומי.
התעשיה האויורית מתחרה על אספקת מכ״מ למטוס הקרב העתידי של קוריאה KF-X.
טאואר בשת"פ עם פיקסלפלוס הקוריאנית לייצור חיישן לשוק מצלמות האבטחה בסין. לחץ להרחבה
הכי שותפים של סין
הסכם הסחר החופשי של קוריאה עם סין מתחיל לתת את אותותיו. קוריאה הפכה ברבעון האחרון של 2015 לשותפת הסחר השניה בגודלה עם סין - במקום יפן. הקף הסחר בין המדינות ברבעון הסתכם ב-75.6 מליארד דולר. בנוסף דווח כי מוצרים קוריאנים מהווים 20% מהיבוא הסיני של מוצרי טכנולוגיה.
היצוא הקוריאני ממשיך לצנוח
היצוא - נשמת אפה של הכלכלה הקוריאנית - צנח בינואר ב-18.5 אחוז לעומד ינואר אשתקד והסתכם ב-36.7 מליארד דולר. זוהי הירידה החדה מאז אוגוסט 2009 והיא נובעת מצמצום הביקושים בסין וירידת מחירי הנפט. היצוא בשנת 2015 כולה ירד ב-7.9 אחוז.
ענקים קוריאנים בצרות
סמסונג אלקטרוניקה, יצרנית הטלפונים הניידים והזכרונות הגדולה בעולם סיימה את שנת 2015 עם ירידה של 19 אחוז ברווחים ל-15.8 מליארד דולר. ברבעון הרביעי ירדו הרווחים של הענק הקוריאני ב-40%. החברה ציינה ששיפור צפוי רק במחצית השניה של השנה. הסיבה העיקרית היא ירידה במכירות במגזרי הטלפונים הסלולארים והשבבים.
יונדאי רכב, יצרנית הרכב החמישית בעולם, דיווחה על ירידה של כ-16 אחוז ברווח התפעולי בשנת 2015 והוא הנמוך מזה חמש שנים.
ענקית הפלדה POSCO צפויה להציג הפסד בגין שנת 2015, לראשונה מאז הקמתה בשנת 1968. הרקע הוא מטבע קוריאני חזק וחולשה בשוק המתכות העולמי.
חנויות עם נוחות (לבעלים)
הכלכלה המגמגמת ואפילו הירידה במכירות הסופרמרקטים הגדולים לא משפיעות על מגזר חנויות הנוחות הקוריאני שהגדיל בשנה שחלפה את היקף העסקים שלו ב-25 אחוז! יש אומרים שזו תוצאה מהכפלת מחירי מוצרי הטבק - שהם מרכיב מהותי בתמהיל המכירות של חנות הנוחות ויש הסוברים שהמגזר נותן מענה לצרכים של מגזר משקי הבית של יחידים הגדל בהתמדה. עוד על חנויות נוחות בקוריאה
מקבץ עסקאות
מלכת הקמעונאות Shinsegae תשקיע השנה 3.4 מליארד דולר בהקמת מרכזי קניות חדשים, הרחבת הנוכחות בויאטנאם ושידרוג סניפים ותשתיות. הקבוצה תקלוט השנה מעל 14 אלך עובדים חדשים.
חברת המשלוחים הגדולה בקוריאה - CJ Korea Express תבנה את המרכז הלוגיסטי הגדול באסיה בעלות של 350 מליון דולר בגודל של כ- 40 מגרשי כדורגל. המתקן יטפל ב1.6 מליון חבילות ביום ויחנו בו 850 משאיות בעת ובעונה אחת. אשתקד החברה טיפלה בכ-1.8 מליארד חבילות.
מספנות דייהו מסרו לרוסים מיכלית גז-נוזלי שוברת-קרח, ראשונה מהזמנה של 15 מיכליות דומות בעלות של 4.1 מליארד דולר. המיכליות מיועדות לממש את חזונו של הנשיא פוטין לפתיחת קו תובלה ימי של גז טבעי מסיביר לעולם. המיכלית יכולה לנוע במים רגילים ודרך שכבות קרח בעובי 2.1 מטר.
KAKAO - אימפריית המסרים המיידים והרשתות החברתיות הודיעה על רכישת שירות הזרמת המוסיקה הקוריאני -Loen Entertainment בעבור כ- 1.6 מליארד דולר.
אחזקותיהם של זרים במניות בבורסות של קוריאה נמצאות בשפל של שבע שנים ומסתכמות בכ-360 מליארדי דולרים - כרבע מהשווי של כל החברות הנסחרות. זאת לאחר תקופה ארוכה שבה זרים מוכרים מניות קוריאניות.
בקצרה
קוריאה היא השוק השלישי בגודלו לסדרה S היוקרתית של מרצדס אחרי ארה"ב וסין.
הבנק של קוריאה הנמיך את תחזית הצמיחה לשנת 2016 לשלושה אחוזים.
מספר העסקאות לרכישת דירות בקוריאה עלה השנה ב-19% והסתכם ב 1.9 מליון עסקאות.