יוני 2016

 

הירשם כמנוי
 
שלח לחבר
 
שתף בפייסבוק

 

ברוך מחייה המתים במשפחת סמסונג?
 
יו״ר סמסונג ובנולפני שנתיים לקה בליבו היו"ר האגדי של קבוצת סמסונג, רשמית הוא נמצא בתרדמת. האומנם? - על כך בהמשך. מאז נטל את המושכות בנו בן ה-47 JY Lee, שהעביר את התאגיד, מהגדולים בעולם, סדרה של שינוים מבניים.

סגן היו"ר מבצע עסקאות והשקעות שתכליתן ריכוז הפעילויות סביב שלושה מוקדי פעילות: אלקטרוניקה, פיננסים-ביטוח וביוטכנולוגיה. עד כה נמכרו פעילויות ענק מרויחות בתחומי הכימיכלים והמערכות הצבאיות, ועומדות למכירה פעילויות הפרסום, הבניה ושירותי המזון. נעשו גם מהלכים על מנת לחזק את שליטת המשפחה בקונגלומרט.

במקביל, מתרחבת הקבוצה לתחומים חדשים בהשקעות עתק: הוקמה פעילות אלקטרוניקה לרכב, מוקם קו יצור חדש בתחום השבבים, ומורחבת פעילות הפיתוח והיצור בתחום התרופות הביולוגיות. סמסונג מתמקדת רק בתחומים שהיא יכולה להיות מספר אחת.

כל אותו זמן מאושפז היו"ר Lee בבית החולים של סמסונג בסיאול. רשמית מר Lee בן השבעים וארבע נמצא בתרדמת. מעשית, אומרים רבים בלחישה, שהוא מסר את נשמתו לבורא זה מכבר ומוחזק באמצעות מיכשור-העל שרכש בית החולים בשנים האחרונות. לא קשה לשמור על מישהו "בחיים" כשאתה המשפחה הכי עשירה במדינה והוא מאושפז בבית החולים שלך. לא קל לאבד הורה, אבל למה בכל זאת?

ובכן, הונו של היו"ר מוערך על פי פורבס ב-12.6 מליארד דולר ובבוא הזמן יורשיו יהיו בנו ושתי בנותיו. מס הרכישה בקוריאה בסכומים כאלה עומד על 50%. על פי חוק, המס משולם במזומן מיד אחרי מותו של אדם. תעשו חשבון. מעריכים שזה פוטנציאלית מס הירושה הגדול מעולם. צרות של עשירים.

 

למה קוריאה?
במפגש בנושא "פיתוח הקשרים הכלכליים אסיה-ישראל", שנערך באוניברסיטת חיפה, נשאל איציק יונה מה כלכלה מפותחת כמו קוריאה צריכה ממדינת ישראל. וידאו עם התשובה בקישור להלן:
צפה עכשיו

 

היכונו להסכם סחר חופשי קוריאה - ישראל
 
לאחר מאמצים ניכרים בהובלת שגרירות ישראל בסיאול ובשעה טובה הכריזו קוריאה וישראל על פתיחת משא-ומתן לחתימת הסכם סחר חופשי. הסכם זה נחוץ מאוד לכלכלת ישראל שכן הוא יאפשר מיצוי טוב יותר של הפונציאל הבלתי ממומש בסחר בין שתי הכלכלות. הסכם הסחר צפוי להביא להפחתת מרבית המכסים בין המדינות והסרה של חסמי סחר. קוריאה עוסקת בשנים האחרונות נמרצות בפריסת רשת הסכמי סחר חופשי עם מדינות העולם. הסכמים שהופעלו בשנים האחרונות עם ארצות הברית ועם האיחוד האירופי נותנים למתחרות של התעשייה הישראלית יתרון משמעותי בסחר עם קוריאה. זוהי אחת הסיבות שהיצוא הישראלי לקוריאה הולך ופוחת והסתכם בשנה שעברה ב-578 מליון דולר בלבד. עד לישום ההסכם יקח זמן - אבל התהליך כבר החל וזה מה שחשוב.

 

הנפקת השנה-דיוטי פרי

קבוצת Lotte הודיעה על הנפקת חברת Hotel Lotte שמחזיקה רשת בתי מלון בקוריאה ובעולם ומפעילה את רשת חנויות הדיוטי-פרי ה-3 בגודלה בעולם. ההנפקה צפויה להיות בהקף של כ-5 מליארד דולר, הגדולה בעולם עד כה השנה.

על פי המידע שפרסמה החברה, 84% מהכנסותיה בשנת 2015, שהסתכמו בכ-4.5 מליארד דולר, מגיעות מפעילות הדיוטי-פרי. 
 
בקוריאה הורחב הקונספט של "דיוטי-פרי" אל מחוץ לגבולות שדה התעופה. מליוני התיירים (בעיקר סינים ויפנים) יכולים לבקר בסניפי הדיוטי פרי במרכזי הערים ולרכוש בנחת את מותגי היוקרה החביבים עליהם. החבילות הארוזות בקפידה ימתינו להם בעמדות האיסוף בשדה התעופה.

בסיאול לבדה יהיו בסוף השנה 13 חניות דיוטי-פרי לעומת 6 בשנה שעברה. מכרות הזהב האלה ניתנים לזוכים במכרזים שמנהלת המדינה.

 

אוניברסיטת יונסיי - היקרה בקוריאה
 
משרד החינוך הקוריאני פרסם את שכר הלימוד שנדרשים התלמידים לשלם בכל אחת מ- 180 האוניברסיטאות המוכרות בקוריאה. בממוצע שכר הלימוד האוניברסיטאי עומד השנה על 5,850 דולר. האוניברסיטה היקרה ביותר היא Yonsei בה משלמים 7,650 דולר לשנת לימודים.

 

חסל פטורים - כולם  לבקו"ם!
 
גברים בקוריאה חייבים בשירות צבאי בן שנתיים. עד כה היו כ-30 אלף גברים מקבלים כל שנה פטור משירות בשל היותם מוכשרים במדעים או בהנדסה על מנת שיוכלו לתרום במהרה לכלכלה התחרותית. בשל הצטמצמות האוכלוסיה והקיטון במחזורי הגיוס הוחלט כעת על ביטול הפטור.

 

בקצרה 
 
בעתוי מושלם - יצרנית הצמיגים הגדולה בקוריאה - Hankook Tire, תהיה נותנת החסות הרשמית של ריאל מדריד. המטרה היא להגביר את המודעות למותג באירופה שמהווה כשליש ממכירות החברה. העסקה נחתמה קצת בטרם הפכה ריאל לאלופת אירופה.
 
ריטייל עולמי - רשת הפיצה הקוריאנית " מיסטר פיצה " פתחה סניף ראשון בבנגקוק ורשת המאפיות הקוריאנית " פאריז באגט " מתרחבת בארצות הברית.
 
יותר משקיעים זרים - משקיעי חוץ ממשיכים לשים את כספם בשוק ההון הקוריאני והם מהווים 29% משוק המניות הקוריאני בשווי כ-380 מליארד דולר ו-6% משוק אגרות החוב.

קיטון ביצוא לא רק אצלינו - היצוא של תחום התקשורת וטכנולוגיות המידע מקוריאה קטן בחודש מאי בכ-14% לעומת החודש המקביל אשתקד בירידה החודשית השביעית ברציפות. היבוא בתחומים אלה ירד במקביל ב-5% מה שהשאיר עדיין מאזן מסחרי (פער בין היבוא ליצוא) מכובד של כ-5 מליארד דולר.

 

מקבץ עסקאות

  • SK Planet  - מקבוצת SK, המפעילה את אתר המסחר האלקטרוני 11ST צפויה לגייס למעלה מ800 מליון דולר ממספר קרנות פרייבט אקוויטי קוריאניות, לפי שווי נוכחי של כ2.5 מיליארד דולר. התמורה תשמש להגדלת היכולות הלוגיסטיות של האתר אל מול המתחרות הדומיננטיות בשוק. החברה אף מפעילה אתר מסחר אלקטרוני בטורקיה שהיגיע תוך שנתיים למכירות של חצי מליארד דולר בשנה, כאתר הגדול בטורקיה.
  • גולדמן-זאקס מובילה רכישה של חברת הקוסמטיקה הקוריאנית Carver Korea בתמורה לכ-440 מליון דולר, על רקע הפופולריות הגואה של קוסמטיקה קוריאנית, בעיקר במזרח אסיה.
  • קונצורסיום בהובלת חברת מים קוריאנית תבנה תחנת כח הידרו-אלקטרית בפפואה ניו-גינאה בתקציב של כ-600 מליון דולר.
  • נמל התעופה אינצ'און יוצא בהנפקה ראשונה לציבור. הפעילות הסופר-ריווחית ייצרה בשנה שעברה כ-910 מליון דולר של רווח תפעולי.

 

תמונת החודש: ארטיק חמרמורת 

קוריאנים הם צרכני האלכוהול הגדולים בעולם. הם גם מאוד מסודרים ולפני שהולכים להשתכר דואגים איך יוצאים מזה. תמיד יהיה מישהו שהולך מראש לקנות משהו נגד האנג-אובר (חמרמורת). זו תעשיה פורחת בפני עצמה. לתחום נכנסה עכשיו רשת חנויות נוחות שפיתחה ארטיק ובו מרכיבים להקלת ההאנג-אובר. המחיר- דולר אחד וכעת במבצע קנה שניים קבל שלושה.

 

מזל טוב! ירחון קוריאה לעסקים חוגג שנה

זו הזדמנות להגיד תודה לקוריאנו הנאמנים ולאלה ששולחים לנו פידבקים מועילים.

 

גיליונות קודמים
 
הירשם כמנוי
 
שתף בפייסבוק

 

קבוצת Yonaco
קבוצת Yonaco הוקמה בשנת 2003 ומתמחה בסגירת עסקאות ובבניית עסקים עם קוריאנים, באמצעות משרדינו בסיאול ובתל-אביב.