גחליליות ינואר 2019
ערב השקה לספרה של עידית פרי - "הגוף זוכר הכל"

 

סיפורם של הני ומנשה חנגלי
 
הנכם מוזמנים לערב מרגש, הפורס סיפור משפחתי ממזרח ומערב,  סיפור קטן בתוך הסיפור ההסטורי הגדול.
 
את הסיפור יגישו עידית פרי ובני המשפחה, בליווי שירה ונגינה.
 
יום חמישי, 31 בינואר 2019, בשעה 19:30
בבית העם במושב רם-און.
 
להרשמה:
אנא שלחו אימייל או ווטסאפ לשלומית דרורי 
[email protected]  054-6699431 
 
להתראות ,
עידית ומשפחת חנגלי

 

יום השואה הבינלאומי - "תלמידה אחת וכל כך הרבה מורים... "

 

יום השואה הבינלאומי מתקיים כל שנה בתאריך 27 בינואר, היום בו שוחרר מחנה אושוויץ.
אצלי בכיתת גילאור, במועצה אזורית מגידו, כל יום שלישי הוא יום שואה בינלאומי. הם מגיעים מצרפת ובלגיה, הונגריה, פולין וסלובקיה. הם באים לשמוע את ההיסטוריה האישית שלהם, לגעת בגעגוע, לפענח את הכאב, לשתוק הרבה ומעט לספר. מולם אני ניצבת כתלמידת שנה א' אל מול צוות מורים שלם, שראה הכל, שאיבד הכל וסיפוריהם הזורמים אליי בהפסקות מלמדים ומזכירים לי את גבורת התקומה במלוא הדרה.
 
בשורה הראשונה יושבת אולה, וממרום שנותיה היא עדיין מקרינה יופי וטוב.  בהפסקה ספרה לי שהיא אלמנתו של יורק, ממוכרי הסיגריות, שעברה את אימי השואה, ראתה המון רוע, אך לעולם לא תשכח את טוב ליבם של הפולנים שהסתירו אותה.  בכל בוקר היא בוחרת בטוב.  לאחר כמה דקות ספרה לי על בנה איתן שנהרג במבצע חרמון ב-1973. דמעה נשרה מעינה והתערבבה בעצב ילדותה.  היא חייכה: "בחרתי לחיות". ניכר כי בחירתה זו סוחטת ממנה כוחות אדירים.
 
בהמשך השורה יושבות שלוש חברות - שתיים מהונגריה ואחת מצרפת. קשה לחדור אל דברי הימים שלהן. העיניים מסגירות... מדי פעם הן משחררות משפט המשקף את המעמסה על ליבן. מירה התחבאה אצל משפחה טובה בפריז, אחיה נרצחו על ידי הצרפתים והוריה נכלאו באיצטדיון החורף בפריז, נשלחו לדרנסי ומשם לברקנאו. היא שרדה יחידה ממשפחה ועיני הילדה האבודה של אז עדיין מביטות מפניה החרושות בקמטי כאב וזמן. "אני מצטערת ששרדתי" אמרה לי. חבל. למה? אני מסתובבת שנים עם רגשות אשם... למה דוקא אני? הלוואי והייתי הולכת איתם. הזיכרון אינו מרפה, אינו מרפא. היא איננה משתפת והשואה גרה אצלה בנשמה כל דקה ודקה, גם אם עברו מעל 70 שנה. בלחש מוסיפה: "הצרפתים הם לא הצד הטוב במלחמה הזו. הם היו משתפי פעולה. הנה, כך הלכו שני אחיי..."
 
שתי שורות מאחור יושב צבי עם עיניים כחולות עמוקות שנדמה שניבטות ישר מתוך ליבו, מעט תמימות, כאילו לא מאמין בעצמו במגילת הייסורין שעבר. צבי נולד בסלובקיה. המשפחה נמלטה לבודפשט, שם כבר בראשית המלחמה נלקח אביו לעבודות כפייה. עם פלישת הגרמנים לבודפשט נכלאו בני המשפחה בגטו, כשכל יום הוציאו הגרמנים קבוצות קבוצות לשפת הדנובה, שם נורו כולם. גרמני, צדיק בסדום, סידר להם תעודות המעידות כי הם נחוצים למאמץ המלחמתי. באחת הפעמים, רגע לפני שנורו, שלף אותם השוטר הטוב. ממש ברגע האחרון. כך ניצלו. כשצבי מספר לי את סיפורו, בהפסקה על כוס קפה, נדמה כי מדובר בסצינה בלתי אפשרית הלקוחה מסרט אימה. דקה אחת של טוב לב, שהגיעה לפני היריה, חרצה גורלות.
 
בשורות האחרונות יושבים שלושת הילדים אליהו, שרגא וטוטו. את סיפורם אספר בפעם הבאה ...
 
רגע לפני צאתי, בעוד אני סוגרת מחשב ואוספת את הדפים וקטעי הסיפורים, נגשת אליי "ילדה" נוספת הנושקת לתשעים, נמוכת קומה, נמרצת, עיניה צעירות וככה על הדרך היא מספרת כי שרדה בעזרת המחתרת הבלגית. ספורה ממתין לי לכוס הקפה הבאה.
 
כתה מוזרה - תלמידה אחת וכל כך הרבה מורים...

 

סיורי גחליליות 2019

 

ההרשמה לסיורי 2019 של גחליליות בעיצומה
השנה אנו פותחים יעדים חדשים וממשיכים לטייל, ללמוד, לחוות ולהנות גם ביעדים הותיקים.
מוזמנים. 
 
אנו מתחילים את עונת הטיולים כבר בפברואר עם טיול נשים לויטנאם.
הטיול הבא במאי יהיה לרומא ובאקולי. מהרו להרשם! 
 
אתר גחליליות www.gachliliot.co.il 
טופס ההרשמה נמצא בעמוד הבית של אתר האינטרנט שלנו, בתחתית הרשימה הימנית.
יש למלא את הטופס רק לאחר שקראתם את כל פרטי הטיול באתר. 
יש למלא את כל הפרטים במדוייק ובסיום ללחוץ על כפתור "שלח".
הטופס ישלח אלינו באופן אוטומטי.
ההרשמה מאושרת רק לאחר קבלת אימייל מאיתנו. 
 

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus