ניסן תשע"ט

 

ניסן -אחדות ושונות
"היחידים השייכים לקהילה משלימים אלו את אלו. בכל אדם יש משהו מיוחד במינו, נדיר, שאינו ידוע לאחרים; לכל יחיד יש משהו מיוחד לומר, צבע מיוחד להוסיף לקשת הצבעים הקהילתית. לפיכך, כאשר מצטרף האדם הבודד לקהילה, הוא מוסיף מימד חדש למודעות הקהילה. הוא תורם משהו, ששום אדם אחר לא יכול לתרום. הוא מעשיר את הקהילה. אין לו תחליף. היהדות מאז ומתמיד ראתה את היחיד כאילו הוא עולם קטן... בשל אותה מיוחדות, מתכנסים בני האדם היחידים ביחד, משלימים אלו את אלו, ומשיגים אחדות". הרב יוסף דב סולוביצ'יק

 

החברה הישראלית מורכבת  מגוונים ומרבדים רבים, העם היהודי גם הוא מורכב מעדות שונות, בעלות תרבות ומנהגים  שונים – ההכרה באחדות מתוך השוני, חשובה לקיומה ולחוזקה של חברה מכבדת עלינו לאפשר  מקום לשונות בכל ההיבטים מתוך הכרה בחשיבותה של הייחודיות לקיום אחדות חזקה באמת  ובביסוס מקומו ומקומה של כל  אחד ואחת מהפרטים שבחברה.

נרצה לפתח אצל הילדים את היכולת להכיר בשונות ולכבד אותה, ויחד עם זאת להתאחד סביב זהות משותפת ואחריות משותפת לאחדות.  

 

ברור ערכי באמצעות משחקים

 

משחקי אחדות:
 
*קבוצות של 3 משתתפים, כל קבוצה מקבלת 15 גזרי נייר שמהם צריך להרכיב עיגול (סכ"ה, 3 עגולים שכל עיגול גזור ל - 5 חתיכות שונות). מטרה בקבוצה: הרכבת שלושה עיגולים ביחד, ניתן לצבוע אותם.
מטרה כיתתית, את כל העיגולים להדביק על בריסטול גדול  - עיגולי כיתה: מקבלים מרבד צבעוני של עיגולים.
.*חלוקה ל - 3 קבוצות.
 
*כל ילד מקבל מספר שווה של אטבים. יש להרכיב שרשרת של אטבים (האחדות), כל פעם ילד אחר מוסיף אטב, לאחר מכן להתיר אטב אחד כל פעם על פי סדר ומהאטבים שיש לכם היד להרכיב שרשרת אישית (שונות).
  
משחקים נוספים - תוכלו למצוא כאן  

 

"אף אחד לא יכול לשרוק סימפוניה בעצמו. צריך מקהלה שלמה כדי לנגן אותה" ה. א לוקוק

 

אחדות ושונות הגמדים של שלגייה

 

להקת שלווה המדהימה

 

אחדות וייחודיות

 

רגע לפני הבחירות מתגלים לנו בבירור ובעוצמה ההבדלים בינינו. בדמוקרטיה יש מקום לדעות שונות ולפלגים שונים. דווקא עכשיו חשוב להדגיש את החיבור ביננו, את המאחד ולא את המפריד. 

חג הפסח ויום העצמאות הקרבים הם סמל לאחדות, ליצירת זהות של קהילה משותפת, של העם היהודי. בפסח אנו חוגגים את האיחוד הראשון של "בני ישראל", לאחר כ-400 שנות עבדות ו-40 שנה במדבר. ביום העצמאות אנו זוכים לחגוג שוב את האיחוד של "עם ישראל", לאחר פילוג ופיזור במדינות העולם ומסע כואב של למעלה מ-2000 שנה.

בפנינו אתגר לא פשוט - לשמור על אחדות העם והמדינה מתוך כבוד לייחודיות של כל אחד מאזרחיה.

 
התמונה מתוך סרטון של האמן אורי ניב. שווה לראות ולהראות לתלמידים

 

טיפ החודש


 

 הזמינו את הילדים לצלם את שולחנות הסדר (גם לפני כניסת החג) 
 
או ליצור דגם של שולחן הסדר- לאחר מכן הרכיבו מהם תערוכה כתתית/בית ספרית שתביע היטב את הייחודיות והאחדות. 
 
לפני החופשה הזמינו את הילדים והוריהם לתכנן דגלים ישראלים - בהשראת האמן יצחק יורש ...
מהם תיצרו שרשראות דגלים חגיגיות לקראת יום העצמאות עם שובכם מהחופשה. 
 

 

'גזור ושמור' ....מתנה קטנה מהכנס השנתי שלנו
בכנס השנתי שלנו התנסינו בתרגילים מדליקים בעבודה עם וידאו - מוגשים לכן כאן במתנה - התרגילים עליהם עבדנו ... ניתן להשתמש בהם בכתה כבר מחר...שימו לב לטיפים ולפירוט התרגילים כאן.

 

לעזרתכן מיקוד על פי שכבות באתר מפתח הל"ב

 

 

 

 

 

שלכם, אפרת קלייטמן, מנחה מחוזית חינוך חברתי ערכי. עורכת: תו רובין. צוות פיתוח: ליאת פוקס, מלי צייגר, פז גווילי, גבי זקס-בלטנר, עדי גנץ-מזרחי, דורית בנדקון, אהובה עמר.

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק מבית V.I.Plus